Training SCA Green Coffee Foundation

Algemeen
De naam van de training zegt het al, we starten in deze SCA Foundation training bij de groene koffieboon. We vertellen je alles wat je over de groene koffieboon moet weten: soort, hardheid, screensize, vochtgehalte en waarde. Je leert verschillende hulpmiddelen te gebruiken voor het controleren van groene koffie. Ook kijken we naar de markt voor koffiebonen, hoe werkt de handel in het zwarte goud nou eigenlijk? Opslag en transport maken deel uit van dat vraagstuk. Tot slot duiken we in het decaffinatieproces.

We behandelen op deze dag veel theorie, maar proeven ook veel verschillende bewerkingsmethoden, variëteiten en kwaliteiten van koffie.

Duur
Eén lesdag van 9 uur inclusief examen. De training start om 09.00 uur, we sluiten om 18.00 uur af.
Vooropleiding
Voor deze training heb je in principe geen vooropleiding nodig. Wanneer je nog erg weinig kennis over koffie hebt, kunnen we de training SCA Coffee Introduction aanraden.
Kosten
  • Training: € 297,00 excl. btw (€ 359,37 incl. btw) (inclusief reader)
  • Certificaat: € 60,00 excl. btw (€ 72,60 incl. btw)
Leermiddelen
Voor deze training zijn geen specifieke leermiddelen nodig.
Doelgroep
Koffieverkopers die meer inzicht willen hebben in het product dat ze verkopen, koffie-inkopers, koffiebranders in spe die willen ontdekken of het vak van koffiebranden iets voor hen. Barista’s die een goede gesprekspartner voor hun koffiebrander of -leverancier willen zijn. Particulieren die alles uit hun koffiehobby willen halen.
Toetsing
Direct na afloop van de training volgt het examen. Het examen bestaat uit een theoretische toets en een praktijktoets. Met de kennis die je tijdens de cursusdag opdoet, ben je in staat om het praktijkexamen te halen.
Specialty Coffee Association (SCA)
De SCA heeft een koffiediploma samengesteld waarvan ITC Academy alle modules aanbiedt. Een Internationaal erkend certificaat voor je kennis en vaardigheden als Barista is natuurlijk een kroon op je werk. Voor meer informatie over het diplomeringssysteem kun je terecht op de SCA website.
Programma
Deze cursusdag heeft een brede theoretische basis die we afwisselen met praktijk en proeven.

Je leert…

  • hoe en waar koffie groeit;
  • in welke klimaten koffie groeit;
  • de verschillende methodes waarop je de koffieboon uit de bes haalt;
  • het hele proces dat een koffieboon doorloopt: van struik tot in je koffiemolen;
  • het vochtgehalte en de hardheid van de boon meten;
  • hoe je de screensize van de groene koffieboon bepaalt;
  • de verschillende tussen de soorten bonen;
  • hoe de waarde van de koffieboon bepaalt wordt;
  • hoe de koffiemarkt werkt;
  • welke verschillende certificaten er zijn;
  • over transport en opslag van groene koffie;
  • welke decaffinatie processen er zijn;
  • verschillende hulpmiddelen te gebruiken voor het controleren van groene koffie.
Vervolgopleiding
Smaakt deze opleiding naar meer? Kijk dan eens naar de volgende vervolgopleidingen:

Gepland op

Liever een andere datum? Of eerder? Neem contact op. Wie weet kunnen we iets voor je regelen!