Training SCA Green Coffee Foundation

Algemeen
De naam van de training zegt het al, we starten in deze SCA Foundation training bij de groene koffieboon. We vertellen je alles wat je over de groene koffieboon moet weten: soort, hardheid, screensize, vochtgehalte en waarde. Je leert verschillende hulpmiddelen te gebruiken voor het controleren van groene koffie. Ook kijken we naar de markt voor koffiebonen, hoe werkt de handel in het zwarte goud nou eigenlijk? Opslag en transport maken deel uit van dat vraagstuk. Tot slot duiken we in het decaffinatieproces.

We behandelen op deze dag veel theorie, maar proeven ook veel verschillende bewerkingsmethoden, variëteiten en kwaliteiten van koffie.

Duur
Eén lesdag van 7 uur inclusief examen. De training start om 10.00 uur, we sluiten om 17.00 uur af.
Vooropleiding
Voor deze training heb je in principe geen vooropleiding nodig. Wanneer je nog erg weinig kennis over koffie hebt, kunnen we de training SCA Coffee Introduction aanraden.
Kosten
  • Training: € 297,00 excl. btw (€ 359,37 incl. btw) (inclusief reader)
  • SCA Certificaat: € 60,00 excl. btw (€ 72,60 incl. btw)
Leermiddelen
Voor deze training zijn geen specifieke leermiddelen nodig.
Doelgroep
Koffieverkopers die meer inzicht willen hebben in het product dat ze verkopen, koffie-inkopers, koffiebranders in spe die willen ontdekken of het vak van koffiebranden iets voor hen. Barista’s die een goede gesprekspartner voor hun koffiebrander of -leverancier willen zijn. Particulieren die alles uit hun koffiehobby willen halen.
Toetsing
Aan het einde van de dag evalueren we je kennis en kunde. Heb je de dag met succes doorlopen en wil je ook het SCA certificaat behalen? Dan kan je na afloop van de lesdag thuis online SCA theorie-examen doen. Met de kennis die je tijdens de lesdag opdoet, ben je in staat om het theorie-examen te halen.
Lees onze SCA pagina voor meer informatie.
Specialty Coffee Association (SCA)
De SCA heeft een koffiediploma samengesteld waarvan ITC Academy alle modules aanbiedt. Een Internationaal erkend certificaat voor je kennis en vaardigheden als Barista is natuurlijk een kroon op je werk. Voor meer informatie over het diplomeringssysteem kun je terecht op de SCA website.
Programma
Deze cursusdag heeft een brede theoretische basis die we afwisselen met praktijk en proeven.

Je leert…

  • hoe en waar koffie groeit;
  • in welke klimaten koffie groeit;
  • de verschillende methodes waarop je de koffieboon uit de bes haalt;
  • het hele proces dat een koffieboon doorloopt: van struik tot in je koffiemolen;
  • het vochtgehalte en de hardheid van de boon meten;
  • hoe je de screensize van de groene koffieboon bepaalt;
  • de verschillende tussen de soorten bonen;
  • hoe de waarde van de koffieboon bepaalt wordt;
  • hoe de koffiemarkt werkt;
  • welke verschillende certificaten er zijn;
  • over transport en opslag van groene koffie;
  • welke decaffinatie processen er zijn;
  • verschillende hulpmiddelen te gebruiken voor het controleren van groene koffie.
Vervolgopleiding
Smaakt deze opleiding naar meer? Kijk dan eens naar de volgende vervolgopleidingen:

Beoordeling van deze training door onze cursisten
(1)
Anoniem16 december 2019

Gepland op

Liever een andere datum? Of eerder? Neem contact op. Wie weet kunnen we iets voor je regelen!