Training Roast Master Program |
Algemeen | ||||||||||||||||||||
Wil je echt alles leren over het branden van koffie? Word dan Roast Master! Als Roast Master beheers je meer dan het branden van koffie. Je kunt groene koffie samples beoordelen op kwaliteit. Hebt kennis van de diverse bewerkingsprocessen en hun invloed op smaak. En je kunt samples van gebrande koffie beoordelen. Zowel op de kwaliteit van de roast als op eventuele defecten in de koffie.Ook kan je koffie op allerlei manieren zetten: met een espressomachine, met diverse filtermethoden of door afstelling van een volautomaat. Zo ben je in staat met je klanten mee te denken en voor hen een ideale koffie te creëren. Uiteraard is het branden van koffie de rode draad in dit jaarprogramma. Ook als we bezig zijn met sensory, groene koffie of barista skills leggen we steeds de link met het roasten. In totaal zijn we acht van de twaalf dagen direct bezig met roasting. We nemen dan de theorie door en doen vooral veel ervaring op.In het theoretische deel scheiden we de feiten van vermoedens. Er zijn namelijk diverse redelijk bekende theorieën die niet wetenschappelijk bewezen zijn. De theorie passen we vervolgens toe in de praktijk. Je raakt vertrouwd met de bediening van de verschillende branders, met het brandproces en met brandprofielen (roastprofiles). Zo krijg je de ervaring een plan te maken voor een branding, het plan te evalueren en bij te sturen. Op die manier werken we toe naar het eindniveau van Roasting Professional: consistent kunnen branden op kleur en tijd. Hebben we dit niveau bereikt dan gaan we verder met twee praktijkopdrachten. In de eerste opdracht worden we een soort ‘mythbusters’. We kiezen een niet-bewezen theorie en doen een aantal experimentele brandingen. Een blinde test moet uitwijzen of we het verschil kunnen proeven. In de eindopdracht ‘receptuurontwikkeling’ komen alle vaardigheden samen: we ontwikkelen een koffie voor een klant. Dit start met de selectie van de groene koffie en loopt via het branden en eventueel melangeren door tot aan het zetadvies. Tot slot…
Heb je nog vragen? Bel of mail ons gerust! |
||||||||||||||||||||
Duur | ||||||||||||||||||||
12 lesdagen van 7 uur, een dag per maand. De training start om 10.00 uur, we sluiten om 17.00 uur af.
Naast de lesdagen zijn deelnemers gemiddeld 80 uur kwijt het bestuderen van de lesstof en het doen van toetsen. |
||||||||||||||||||||
Data | ||||||||||||||||||||
Vooropleiding | ||||||||||||||||||||
Voor deze opleiding heb je in principe geen vooropleiding nodig. Wanneer je nog erg weinig kennis over koffie hebt, kunnen we de Training Introduction to Coffee aanraden. | ||||||||||||||||||||
Kosten | ||||||||||||||||||||
Training € 4.037,00 excl. btw (€ 4.884,77 incl. btw) (inclusief materialen, readers en lunch, exclusief SCA certificaten)
We verwachten dat je iedere lesdag aanwezig bent. Als je door onvoorziene omstandigheden toch een les mist, bekijken we samen of deze ingehaald kan worden.. Het is mogelijk om de opleiding in 10 termijnen van € 409,00 (excl. BTW) te betalen. Je ontvangt vanaf de start van de opleiding maandelijks een factuur. Ook bij vakantie, gemiste lessen of het onderbreken van de studie gaat de facturatie door. Gemiste lessen kunnen wel ingehaald worden. SCA examen (optioneel)
Meer informatie over het aanvragen van SCA examens vind je op onze SCA informatie pagina. |
||||||||||||||||||||
Leermiddelen | ||||||||||||||||||||
Voor deze training zijn geen specifieke leermiddelen nodig. | ||||||||||||||||||||
Doelgroep | ||||||||||||||||||||
Voor iedereen die serieus zowel in de breedte als in de diepte aan de slag wil met het branden van koffie. Of het nu vanuit je werk is of vanuit een uit de hand gelopen hobby. | ||||||||||||||||||||
Toetsing | ||||||||||||||||||||
Je kan de opleiding op twee manieren doorlopen:
|
||||||||||||||||||||
Specialty Coffee Association (SCA) | ||||||||||||||||||||
De Specialty Coffee Association (SCA) biedt het Coffee Skills Program. Een programma dat bestaat uit vijf leerlijnen: Barista Skills, Brewing, Sensory Skills, Green Coffee and Roasting. Iedere leerlijn bestaat uit drie modules: Foundation, Intermediate en Professional. ITC Academy biedt alle modules. Als je bij ons een certificaat behaalt, dan is dat internationaal erkend! Zie voor meer informatie de SCA website. | ||||||||||||||||||||
Programma | ||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||
Alternatieven | ||||||||||||||||||||
Is een jaaropleiding nog een stap te ver? Kijk dan eens naar de volgende trainingen: | ||||||||||||||||||||
Vervolgopleiding | ||||||||||||||||||||
Smaakt deze opleiding naar meer? Schuif dan aan bij onze vervolgopleiding en word Coffee Expert. |
Meer trainingen |
Meer informatie over onze Roasting trainingen of bekijk al onze koffietrainingen. |
Geplande trainingen |
Beoordeling van deze training door onze cursisten |
(2)
Mariska Van Balen18 november 2021
Het Roast Master Program is zeer uitgebreid. De nadruk ligt uiteraard op het branden maar alles wat invloed heeft op dit proces tot en met het serveren van een goede koffie naar de eindgebruiker komt aan bod. Er is een mooie balans is tussen theorie en praktijk. Naast dat je het programma volgt is de interactie met je medecursisten en de trainers erg waardevol, er is erg veel kennis aanwezig en dat wordt met veel enthousiasme gedeeld. Marijke9 november 2021
Ik kwam binnen met relatief weinig kennis over koffie en heb alle handvatten gekregen om mijn eigen onderneming te starten. Van bes tot markering, van branden tot zetten. Een hele complete opleiding, gegeven door docenten met passie en veel kennis. |
Gepland op
Inschrijven? Kies hierboven een datum om je in te schrijven voor die training.
Wil je een berichtje ontvangen als we een nieuwe datum plannen? Dat kan! Meld je hier aan.