Training Green Coffee Foundation |
Algemeen |
De naam van de training zegt het al, we starten in deze training bij de groene koffieboon. We vertellen je alles wat je over de groene koffieboon moet weten: soort, hardheid, screensize, vochtgehalte en waarde. Je leert verschillende hulpmiddelen te gebruiken voor het controleren van groene koffie. Ook kijken we naar de markt voor koffiebonen, hoe werkt de handel in het zwarte goud nou eigenlijk? Opslag en transport maken deel uit van dat vraagstuk. Tot slot duiken we in het decaffinatieproces.
We behandelen op deze dag veel theorie, maar proeven ook veel verschillende bewerkingsmethoden, variëteiten en kwaliteiten van koffie. Voor deze training kan je het internationaal erkende SCA Green Coffee Foundation examen aanvragen. |
Duur |
Eén lesdag van 7 uur inclusief examen. De training start om 10.00 uur, we sluiten om 17.00 uur af. |
Vooropleiding |
Voor deze training heb je in principe geen vooropleiding nodig. Wanneer je nog erg weinig kennis over koffie hebt, kunnen we de training Introduction to Coffee aanraden. |
Kosten |
|
Leermiddelen |
Voor deze training zijn geen specifieke leermiddelen nodig. |
Doelgroep |
Koffieverkopers die meer inzicht willen hebben in het product dat ze verkopen, koffie-inkopers, koffiebranders in spe die willen ontdekken of het vak van koffiebranden iets voor hen kan zijn. Barista’s die een goede gesprekspartner voor hun koffiebrander of -leverancier willen zijn. Particulieren die alles uit hun koffiehobby willen halen. |
Toetsing |
Aan het einde van de dag evalueren we je kennis en kunde. Heb je de dag met succes doorlopen en wil je ook het SCA certificaat behalen? Dan kan je na afloop van de lesdag thuis het online SCA theorie-examen doen. Met de kennis die je tijdens de lesdag opdoet, ben je in staat om het theorie-examen te halen. Lees onze SCA pagina voor meer informatie. |
Specialty Coffee Association (SCA) |
De SCA heeft een koffiediploma samengesteld waarvan ITC Academy alle modules aanbiedt. Een Internationaal erkend certificaat voor je kennis en vaardigheden is natuurlijk een kroon op je werk. Voor meer informatie over het diplomeringssysteem kun je terecht op de SCA website. |
Programma |
Deze cursusdag heeft een brede theoretische basis die we afwisselen met praktijk en proeven.
Je leert…
|
Vervolgopleiding |
Smaakt deze opleiding naar meer? Kijk dan eens naar de volgende vervolgopleidingen: |
Meer trainingen |
Meer informatie over onze Green Coffee trainingen of bekijk al onze SCA trainingen. |
Geplande trainingen |
Beoordeling van deze training door onze cursisten |
(13)
Sam Bruisten - Koepoort Koffie30 mei 2024
Leuke training, met gepassioneerde trainer. Ik kom zeker terug. Rick27 maart 2024
Interessante training voor wie meer wil leren over de basis van Green Coffee. Fijne afwisseling tussen theorie en praktijk, en Paul is een gepassioneerde en kundige trainer. Maarten Esveldt - BAM Coffee8 februari 2023
Bart Moes - Broers koffie8 juni 2022
Carolina Cardenas Munoz - Finca La Holandesa23 maart 2022
Very well organized and enjoyable training. Bas de Haan - Pelican Rouge Coffee Roasters21 februari 2022
Christa Lagerwerf - Choco & Zo20 september 2021
Ynske Lankreijer - No Rush Decaf7 juni 2021
Heel erg leuk en leerzaam. Fijn dat het in zo?n kleine groep was. Paul vertelde heel enthousiast. Verhaal was van begin tot einde super interessant, leuk met de interactieve delen erin. Karlijn de Groot - Nieuwets27 mei 2021
Wederom een erg interessante en leuke training. Erg leuk om ook de theorie achter de Greencoffee te leren kennen en zo mijn koffiekennis nog meer uit te breiden. Jack Bossema - Maas10 april 2021
Training werd gegeven door Paul, met veel kennis en passie voor koffie. Vooral de extra informatie was interessant. Bekijk alle beoordelingen. |
Gepland op
dec
10
Green Coffee Foundation
Den Haag
jan
13
Green Coffee Foundation
Amersfoort
apr
12
Green Coffee Foundation
Amersfoort
Inschrijven? Kies hierboven een datum om je in te schrijven voor die training.
Wil je een berichtje ontvangen als we een nieuwe datum plannen? Dat kan! Meld je hier aan.
Liever een andere datum? Of eerder? Neem contact op. Wie weet kunnen we iets voor je regelen!