Laden Evenementen

Masterclass Nagasaki Tea

Algemeen

A taste of Nagasaki tea

Nagasaki is van oudsher het contactpunt voor internationale handel met Japan. Via Nagasaki kwam de eerste thee vanuit China aan in Japan en ook werd vanuit Nagasaki de eerste thee naar Europa verscheept begin 17e eeuw. Toen Japan rond 1850 na 200 jaar isolatie geopend werd, kwam de eerste grote thee-export opdracht ook via Nagasaki. Andere theeregios in Japan groeiden sneller en ondanks de lange handelsgeschiedenis is Nagasaki in de moderne tijd als theeregio wat in de vergetelheid geraakt.

Nagasaki Ikedoki Tea is een project dat de thee, producenten en de theeverhalen uit Nagasaki terug op de kaart wil zetten. Marjolein Raijmakers, een van de oprichters van Ikedoki Tea, woont sinds lente 2023 in Nagasaki. Marjolein zal deze workshop geven en via veel proeven van theeën uit deze regio de verhalen van verschillende theeproducenten uit Nagasaki vertellen.

We zullen tijdens de workshop vergelijkbare theeën van verschillende producenten naast elkaar zetten om te vergelijken. We staan uitgebreid stil bij tamaryokucha: de specialiteit van de Nagasaki regio. We vergelijken de gestoomde tamaryokucha met een pan-fired kamairicha. Ook zullen we verschillende wakōcha (zwarte thee) en hōjicha naast elkaar proeven.

Je mag tijdens de workshop ook zelf aan de slag: uiteraard zul je leren tamaryokucha op Japanese wijze te zetten met kyusu. We zullen ook hōjicha poeder opkloppen (net zoals matcha) en verschillende hōjicha poeder naast elkaar proeven (zowel puur en als latte).

Lijkt je het interessant om samen met Marjolein te duiken in de theewereld van dit bijzondere gedeelte van Japan? Kom dan naar de masterclass op 23 oktober in Den Haag. Vanwege het doel om veel zelf te doen zullen de groepen wat kleiner gehouden worden, dus schrijf je snel in voordat het vol zit!

De training wordt in het Nederlands gegeven.

Duur
Van 19.00 tot 22.00. Graag om 18:45 bij de buitendeur verzamelen.
Kosten
€ 42,50 excl. btw (€ 51,43 incl. btw).
Meer trainingen
Bekijk al onze masterclasses.
Beoordeling van deze training door onze cursisten
(7)
Joyce van der Zalm - Enjoy tea25 maart 2024
De masterclass werd gegeven door Marjolein en in het Nederlands. We kregen al gelijk 3 Japanse ambient brews voorgeschoteld. Heerlijk! En daar zou t niet bij blijven. We kregen veel Japanse thee te drinken en konden daardoor goed de verschillen merken. Daarnaast hebben we ook Matcha geklopt en gedronken. Ook gingen we aan de slag met een Japanse theepot, de Kyushu. Kortom, een complete Masterclass met veel informatie, veel proeven en zelf acties aan de slag geweest. Het was een waar feestje.
Monique Groeneveld - Simon Levelt/China Inside25 maart 2024
Natalie23 maart 2024
Goede voorbereiding,
De presentatie was heel interessant en leuk .
Judith Mahn22 maart 2024
Zoals altijd bij ITCA zijn de cursussen te gek. Eén groot feest.
Laura Schut12 maart 2024
Super verzorgd, ontspannen sfeer en zeer mooie theeën geproefd
Hanneke Vossenaar - Simon Lévelt11 maart 2024
Marja Zwaan11 maart 2024