Masterclass Nagasaki Tea

Algemeen
De provincie Nagasaki in Japan heeft al honderden jaren een bijzondere relatie met Nederland met een grote rol voor thee. De eerste Japanse groene thee is van daaruit begin 1600 door Nederlandse handelaren naar Europa verscheept. Deze geschiedenis zal de start zijn van de masterclass gegeven door niemand minder dan Marjolein Raijmakers.

Marjolein heeft een sterke band met Japan. Ze woont onderhand alweer een jaar in Japan en werkt bij Ikedoki Tea in deze prachtige regio van Japan. Voor de masterclass neemt ze ook bijzondere theeën mee die rechtstreeks van de tea farms afkomstig zijn. We zullen veel proeven en genieten. Allereerst de bijzondere Tamaryokucha die verbonden is met Nagasaki prefecture. Maar bijvoorbeeld ook matcha, de productiemethode die in de afgelopen jaren ook buiten de bekende thee regio’s van Japan een vlucht heeft genomen. Naast leren over de specifieke aromas en smaken ga je ook zelf aan de slag te gaan met verschillende zetwijzes. Er zal intensief met de theeën geproefd worden om de verschillende mogelijkheden te ontdekken.

Lijkt je het interessant om samen met Marjolein te duiken in de thee wereld van dit bijzondere gedeelte van Japan? Kom dan naar 1 van de 2 masterclasses op 6 maart in Den Haag. Vanwege het doel om veel zelf te doen zullen de groepen wat kleiner gehouden worden, dus schrijf je snel in voordat het vol zit!

De training wordt in het Nederlands gegeven.

Duur
Er zijn twee identieke masterclasses. Een in de middag van 13.30 tot 16.30 uur en een in de avond van 19.00 tot 22.00.
Kosten
€ 42,50 excl. btw (€ 51,43 incl. btw).
Meer trainingen
Bekijk al onze masterclasses.
Beoordeling van deze training door onze cursisten
(7)
Joyce van der Zalm - Enjoy tea25 maart 2024
De masterclass werd gegeven door Marjolein en in het Nederlands. We kregen al gelijk 3 Japanse ambient brews voorgeschoteld. Heerlijk! En daar zou t niet bij blijven. We kregen veel Japanse thee te drinken en konden daardoor goed de verschillen merken. Daarnaast hebben we ook Matcha geklopt en gedronken. Ook gingen we aan de slag met een Japanse theepot, de Kyushu. Kortom, een complete Masterclass met veel informatie, veel proeven en zelf acties aan de slag geweest. Het was een waar feestje.
Monique Groeneveld - Simon Levelt/China Inside25 maart 2024
Natalie23 maart 2024
Goede voorbereiding,
De presentatie was heel interessant en leuk .
Judith Mahn22 maart 2024
Zoals altijd bij ITCA zijn de cursussen te gek. Eén groot feest.
Laura Schut12 maart 2024
Super verzorgd, ontspannen sfeer en zeer mooie theeën geproefd
Hanneke Vossenaar - Simon Lévelt11 maart 2024
Marja Zwaan11 maart 2024

Gepland op

Er zijn geen aankomende evenementen.

Inschrijven? Kies hierboven een datum om je in te schrijven voor die training.

Wil je een berichtje ontvangen als we een nieuwe datum plannen? Dat kan! Meld je hier aan.