Laden Evenementen

Green Coffee Intermediate

Algemeen
In de training Green Coffee Intermediate gaan we eerst terug in de tijd naar de Ethiopische roots, om vanuit daar de weg te volgen die de koffieboon door de jaren heen heeft afgelegd over de wereld. We kijken niet alleen naar de diverse soorten en bewerkingsmethoden die er zijn, maar ook hoe je groene koffie beoordeelt en waar je defecten aan herkent. Alle belangrijke informatie die je nodig hebt bij het inkopen van groene koffie komt aan bod. Hoe werkt de markt in koffie eigenlijk? En hoe bepaal je de prijs? We gaan uitgebreid op deze onderwerpen in, dus we hebben maar liefst twee dagen nodig voor deze training!

Voor deze training kan je het internationaal erkende SCA Brewing Foundation examen aanvragen.

Duur
Twee lesdagen van elk 7 uur inclusief examen. De training start om 10.00 uur, we sluiten om 17.00 uur af.
Data
Amersfoort: startdatum 13 februari 2025
Lesdata do 13 februari 2025 en do 20 maart 2025
Vooropleiding
Green Coffee Foundation (optioneel).
Kosten
  • Training: € 1.017,00 excl. btw (€ 1.230,57 incl. btw) (inclusief reader)
  • SCA examen (optioneel): € 130,00 excl. btw (€ 157,30 incl. btw)
Leermiddelen
Voor deze training zijn geen specifieke leermiddelen nodig.
Doelgroep
Koffieverkopers die meer inzicht willen hebben in het product dat ze verkopen, koffie-inkopers, koffiebranders in spe die willen ontdekken of het vak van koffiebranden iets voor hen kan zijn. Barista’s die een goede gesprekspartner voor hun koffiebrander of -leverancier willen zijn. Particulieren die alles uit hun koffiehobby willen halen.
Toetsing
Het Intermediate praktijkexamen vindt plaats op de tweede lesdag. Heb je het praktijkexamen gehaald en wil je ook het SCA certificaat behalen? Dan kan je na afloop van de training thuis het online SCA theorie-examen doen. Met de kennis die je tijdens de training opdoet, ben je in staat om het theorie-examen te halen.
Lees onze SCA pagina voor meer informatie.
Specialty Coffee Association (SCA)
De SCA heeft een koffiediploma samengesteld waarvan ITC Academy alle modules aanbiedt. Een Internationaal erkend certificaat voor je kennis en vaardigheden is natuurlijk een kroon op je werk. Voor meer informatie over het diplomeringssysteem kun je terecht op de SCA website.
Programma
Je leert…

  • hoe de verschillende commerciële koffiesoorten zich verspreid hebben vanaf hun origins tot aan de huidige producerende landen;
  • hoeveel soorten koffie er eigenlijk zijn;
  • waarom botany belangrijk is;
  • hoe de verschillende soorten koffie bij een klimaat passen;
  • welke bewerkingsmethoden er zijn: washed, natural en pulped natural;
  • wanneer een koffiebes rijp genoeg is om geplukt te worden;
  • over het grading systeem;
  • hoe beoordeel je groene koffie en hoe je defecten herkent;
  • hoe de Cash versus Futures markt werkt;
  • over de seizoensgebondenheid en cycli van het gewas;
  • welke certificeringen er zijn;
  • aan welke vereisten de ruimte waar je groene koffie beoordeelt moet voldoen;
  • hoe je de screensize van de groene koffieboon bepaalt;
  • hoe je een vochtmeter gebruikt;
  • wat de invloed is van de verschillende technieken op smaak;
  • wat er komt kijken bij de inkoop van groene koffie;
  • wat je koopt voor welke prijs;
  • wat er gebeurt met de prijs van koffie van boom tot espressobar;
  • wat SPOT Price is;
  • meer over beleggen in koffie en geschillen in de koffiehandel;
  • over transport en opslag van groene koffie;
  • welke decaffinatie processen er zijn.
Vervolgopleiding
Smaakt deze opleiding naar meer? Kijk dan eens naar de volgende vervolgopleidingen:

Alternatieven
Kijk ook eens naar de volgende training:

Meer trainingen
Meer informatie over onze Green Coffee trainingen of bekijk al onze SCA trainingen.
Beoordeling van deze training door onze cursisten
(3)
Rick2 mei 2024
Zeer interessante training, op een hele fijne manier gegeven door Paul. Leuke afwisseling tussen theorie en praktijk tijdens de trainingsdagen.
Andres25 april 2024
Robert8 november 2021
Heel leerzame training om inzicht te krijgen in het proces van plant tot branderij. Ik zou dit aan iedere koffie professional aanraden die meer wil leren over het inkopen van groene koffie.