Training Professional Tea Taster Program |
Algemeen | ||||||||||||||||||||
De definitie van Tea Tasting volgens Wikipedia is: Tea Tasting (thee proeven) is het proces waarbij een getrainde proever de kwaliteit van een bepaalde thee vaststelt. Door klimatologische omstandigheden, topografie, productieproces en verschillende cultivars van de Camellia sinensis kan het eindproduct sterk verschillen in smaak en uiterlijk. Een getrainde tester kan deze verschillen detecteren en de kwaliteit van de thee vaststellen voordat deze wordt verkocht of gemengd.
Deze beschrijving komt goed overeen met de kennis en vaardigheden die je tijdens deze opleiding leert. De lesdagen zullen bestaan uit het proeven van veel theesoorten, het kijken naar het uiterlijk van het droge en geïnfuseerde blad. We omschrijven uiterlijk en smaak om zo tot een kwalitatieve beoordeling van thee te komen. Daarbij beoordelen we de thee volgens de ISO-normering, maar we kijken ook naar de beoordelingssystemen zoals toegepast in Japan, China en andere landen. Daarnaast leren we de afwijkingen herkennen en ontdekken we hoe ze kunnen ontstaan om zo een goede gesprekspartner te zijn voor de producenten van thee in de landen van herkomst. Kortom: je leert met je zintuigen om de thee te proeven en te beoordelen op basis van smaak, geur, kleur en textuur om zo subtiele nuances te herkennen en te onderscheiden. |
||||||||||||||||||||
Voor wie is deze training bedoeld? | ||||||||||||||||||||
Er is een groot verschil tussen een Tea Taster en Theesommelier. De Theesommelier houdt zich vooral bezig met het geven van advies over thee aan de horeca, het verzorgen van workshops, het zetten van thee en het combineren van thee bij gerechten. De Tea Taster kijkt vooral naar de inkoopkant van thee. Waar koop je thee in, hoe kan je deze importeren, hoe bepaal je per land de kwaliteit, hoe herken je defecten in de thee en wat zijn de smaakeigenschappen. Het is een meer technische benadering van thee. Het Professional Tea Taster Program is dus een aanvulling op onze bestaande Theesommelier Opleidingen. | ||||||||||||||||||||
Duur | ||||||||||||||||||||
12 lesdagen van 7 uur, een dag per maand. De training start om 10.00 uur, we sluiten om 17.00 uur af.
Naast de lesuren zijn deelnemers gemiddeld 80 uur kwijt aan studiebelasting op jaarbasis (bestuderen stof en praktijkopdrachten) |
||||||||||||||||||||
Data | ||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||
Vooropleiding | ||||||||||||||||||||
Je moet Theesommelier Opleiding leerjaar 1 of een opleiding van gelijkwaardig niveau doorlopen hebben. | ||||||||||||||||||||
Kosten | ||||||||||||||||||||
€ 2.787,00 excl. btw (€ 3.372,27 incl. btw) (inclusief readers en lunch)
We verwachten dat je iedere lesdag aanwezig bent. Als je door onvoorziene omstandigheden toch een les mist, bekijken we samen of deze ingehaald kan worden. Het is mogelijk om de opleiding in 10 termijnen van € 284,00 (excl. BTW) te betalen. Je ontvangt vanaf de start van de opleiding maandelijks een factuur. Ook bij vakantie, gemiste lessen of het onderbreken van de studie gaat de facturatie door. |
||||||||||||||||||||
Leermiddelen | ||||||||||||||||||||
Voor deze training zijn geen specifieke leermiddelen nodig. | ||||||||||||||||||||
Doelgroep | ||||||||||||||||||||
Iedereen die professioneel bezig wil zijn met tea tasting. | ||||||||||||||||||||
Programma | ||||||||||||||||||||
Gedurende de opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:
Daarnaast zijn we iedere lesdag bezig met:
Daarnaast krijg je iedere lesdag twee huiswerktheeën mee om te beoordelen op kwaliteit. De daaropvolgende les bespreken we de resultaten. Ook krijg je zes keer een thee met een defect mee. Aan jou de opgave om te herkennen om welk defect het gaat. We bespreken de resultaten in de volgende les.
|
Meer trainingen |
Bekijk al onze theetrainingen of leer meer over Tea & Food Pairing. |
Geplande trainingen |
Beoordeling van deze training door onze cursisten |
(2)
Yvonne Lagas-Sondermeijer - Yvonne Lagas Thee professional28 juli 2024
Miranda26 juli 2024
Weer veel geleerd tijdens dit splinternieuwe jaarprogramma! Vanuit een heel ander ('technischer') perspectief leren over thee dan in de theesommelier opleidingen: welke defecten kunnen voorkomen in verschillende theesoorten, en op welk punt in de verwerking ontstaan ze? Of eigenlijk: hoe zouden ze voorkomen kunnen worden? En hoe beoordeel je de kwaliteit van verschillende theeën? Volgens welke methodieken? Wanneer is een thee 'goed'? En voor welke markt? Geen vragen waar altijd duidelijke antwoorden op bestaan, maar die wel interessant discussiemateriaal opleveren gedurende het jaar! Ik heb dit jaar weer met heel veel plezier gevolgd! Reactie van ITC Academy Beste Miranda, dank voor je review. Je hebt in het kort mooi omschreven |
Gepland op
Inschrijven? Kies hierboven een datum om je in te schrijven voor die training.
Wil je een berichtje ontvangen als we een nieuwe datum plannen? Dat kan! Meld je hier aan.