FAQ items aan het laden...
Koffie

Welkom bij ITC Academy!

Wil je meer leren over koffie of thee? Dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Volg bij ons een training, lees meer over koffie in onze blogs of bekijk de video over het afstellen van je koffiemolen. En met je voucher krijg je korting op het volgen van een training!

Barista Skills Foundation
Barista Skills Foundation is een training vol kennis en veel oefenen en experimenteren met espresso en cappuccino maken! Hoe werkt extractie en hoe stel je de molen af zodat je een goede espresso kan zetten. Herken het verschil tussen zuur, bitter, sterk en slap. Welke verschillen bestaan er tussen koffiebonen? Ga aan de slag met de espressomachine, leer melk opschuimen en alles over hygiëne op de werkplek.

Latte Art Training
Als Barista behoort Latte Art tot je basisvaardigheden. En hoewel de koffie er zelf niet beter van gaat smaken: het oog wil ook wat! Heb je een bedrijf? Latte Art verhoogt de omzet. Leg de basis voor het schenken van figuren zoals een appel, hartje, blaadje of rosetta. Ben je al meer gevorderd? Dan ga je aan de slag met nieuwe uitdagingen.

Master Barista Program
Na het afronden van onze premium opleiding Master Barista Program ben je niet zomaar een barista, maar een Master Barista! In twaalf cursusdagen verspreid over een jaar leer je alle facetten van koffie en het vak van Barista. Als je je examens met goed gevolg aflegt heb je het SVH erkende diploma Master Barista behaald. Het SVH diploma staat op veel plaatsen hoog aangeschreven. Veel van onze cursisten werken op dit moment in de professionele koffie-industrie. Naast je diploma kun je maar liefst 8 (internationale) SCA certificaten behalen!

Met een voucher kan je korting krijgen op een training bij ITC Academy. Deze korting geldt alleen voor de training, niet voor eventuele extra kosten zoals certificaten. ITC Academy behoudt zich het recht voor om trainingen uit te sluiten van korting. Masterclasses gegeven door externen zijn in ieder geval uitgesloten van de korting.

Hoe gebruik je een voucher?

Zoek een training op onze site en schrijf je in. Selecteer bij “Hoe bent u met ITC Academy in contact gekomen” de optie “Voucher” en vul de code in.

Ga naar de bovenkant