FAQ items aan het laden...
Koffie

Welkom bij ITC Academy!

Wil je meer leren over koffie of thee? Dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Volg bij ons een training, lees meer over koffie in onze blogs of bekijk de video over het afstellen van je koffiemolen.

Barista Skills Foundation
Welke verschillen bestaan er tussen koffiebonen? Hoe werkt extractie en welke systemen er zijn om espresso te maken. Herken het verschil tussen zuur, bitter, sterk en slap. In het praktijkdeel ga je zelf aan de slag met de espressomachine en komt hygiëne op de werkplek aan bod.

Latte Art Training
Als Barista behoort Latte Art tot je basisvaardigheden. En hoewel de koffie er zelf niet beter van gaat smaken: het oog wil ook wat! Heb je een bedrijf? Latte Art verhoogt de omzet. Leg de basis voor het schenken van figuren zoals een appel, hartje, blaadje of rosetta. Ben je al meer gevorderd? Dan ga je aan de slag met nieuwe uitdagingen.

Master Barista Program
Na het afronden van onze premium opleiding Master Barista Program ben je niet zomaar een barista, maar een Master Barista! In twaalf cursusdagen verspreid over een jaar leer je alle facetten van koffie en het vak van Barista. Als je je examens met goed gevolg aflegt heb je het SVH erkende diploma Master Barista behaald. Het SVH diploma staat op veel plaatsen hoog aangeschreven. Veel van onze cursisten werken op dit moment in de professionele koffie-industrie. Naast je diploma kun je maar liefst 8 (internationale) SCA certificaten behalen!

Ga naar de bovenkant