Tea Foundation & Intermediate

Algemeen
Ben je fervent theedrinker en sta je regelmatig in de theewinkel te twijfelen welke thee je moet kopen? Werk je professioneel met thee en wil je je klanten beter kunnen adviseren? Wil je nu eens écht weten wat thee precies is, waar het vandaan komt en wat er allemaal mee kan?
Dan is het tijd om kennis op te doen en je te verdiepen in de wereld achter je dagelijkse kop thee!Bij Tea Foundation vertellen we je hoe thee vanuit de theetuin in jouw theepot terecht komt. We kijken naar de herkomst en de bewerking van thee. Je leert welke hoe een zwarte en groene thee tot stand komt. Ook vertellen we je hoe je thee het beste kunt zetten; welk water je nodig hebt, hoeveel gram thee en hoe lang thee nu eigenlijk moet trekken.Tijdens de tweede cursusdag -Tea Intermediate- duiken we nog dieper je theekop in. Je leert waar de verschillen in smaak door worden veroorzaakt. We verdiepen ons in de theeplant en laten je zien hoe de overige klassen (wit, geel, oolong en post-gefermenteerd) gemaakt worden. We gaan aan de slag met gevorderde zettechnieken, om zo het beste uit thee naar boven te halen.

Reken op twee dagen met veel achtergrondkennis, maar vooral heel veel oefenen met zettechnieken en spelen met thee!

Duur
Twee lesdagen van 7 uur. De training start om 10.00 uur, we sluiten om 17.00 uur af.
Data
Zeewolde: dinsdag 16 april 2019 (dag 1) en donderdag 25 april 2019 (dag 2)

Den Haag: woensdag 12 juni 2019 (dag 1) en woensdag 19 juni 2019 (dag 2)

Den Haag: donderdag 31 oktober 2019 (dag 1) en dinsdag 05 november 2019 (dag 2)

Zeewolde: dinsdag 26 november 2019 (dag 1) en woensdag 04 december 2019 (dag 2)

Vooropleiding
Geen
Kosten
€ 447,00 exclusief BTW (inclusief reader en lunch)
Leermiddelen
Tijdens de training maak je gebruik van een theezeef, thermometer, timer, weegschaal, theepotten en een waterkoker. Deze middelen zijn op onze trainingslocaties aanwezig en hoef je dus niet mee te nemen.
Doelgroep
Horeca-ondernemers of medewerkers, thee inkopers, thee verkopers, barista’s, foodies of theeliefhebbers/particulieren die meer kennis en vaardigheden op willen doen.
Toetsing
Geen
Programma
Tijdens de cursusdagen worden theorie, praktijk en proeven afgewisseld.

Dag 1: Tea Foundation

Je leert…

  • over de geschiedenis van thee;
  • waar thee groeit;
  • wie de grootste theedrinkers ter wereld zijn;
  • wat thee nu eigenlijk is;
  • het verschil kennen tussen de Camellia Sinensis Sinensis en de Camellia Sinensis Assamica;
  • hoe thee groeit en wordt geplukt;
  • het verschil tussen de orthodoxe en CTC methode;
  • wat de zes theeklassen zijn;
  • over de productie van zwarte en groene thee;
  • wat het beste water voor thee is;
  • waar een goede theepot aan moet voldoen;
  • wat de juiste trektijd is;
  • hoeveel thee je nodig hebt;
  • welke invloed de watertemperatuur op smaak heeft;
  • hoe je thee het beste kunt bewaren.

DAG 2: Tea Intermediate

Je leert…

  • waardoor verschillen in de smaak van thee worden veroorzaakt;
  • hoe de levenscyclus van de theeplant eruit ziet;
  • wat de bekende subvariëteiten van de Camellia Sinensis en Camellia Assamica zijn
  • wat pruning is;
  • welke verschillende bladgradaties er zijn;
  • hoe de productie van witte, gele, oolong en post – gefermenteerde thee eruit ziet;
  • het beste uit de thee halen met gevorderde zettechnieken.
Vervolgopleiding
Smaakt deze opleiding naar meer? Kijk dan eens naar de volgende vervolgopleidingen:

Gepland op

Liever een andere datum? Of eerder? Neem contact op. Wie weet kunnen we iets voor je regelen!