Training SCA Introduction to Coffee

Algemeen
Ben je een echte koffieliefhebber en wil je graag meer weten over je favoriete warme drank? De training SCA Coffee Introduction geeft je een brede en theoretische basis met als bonus een internationaal erkend certificaat!

Tijdens deze introductietraining duiken we kort in de geschiedenis van koffie. Leggen we je het verschil uit tussen een Arabica en een Robusta. We laten de verschillende zetmethodes zien én we cuppen een aantal koffies.

Duur
4 uur. We geven de training als avondtraining of als middagtraining van 13:00 tot 17:00. Kijk bij de datum op welk moment de training gepland staat.
Vooropleiding
Geen
Kosten
  • Training: € 97,00 excl. btw (€ 117,37 incl. btw) (inclusief reader)
  • SCA Certificaat (optioneel): € 70,00 excl. btw (€ 84,70 incl. btw)
Leermiddelen
Geen
Doelgroep
Introductietraining voor mensen die weinig of geen kennis over koffie hebben en voor mensen die willen bepalen op welk gebied van de koffie ze meer kennis op willen doen.
Toetsing
Het SCA Coffee Introduction examen is een (optionele) online toets die je bij de SCA kan doen nadat je de training hebt gevolgd. Lees onze SCA pagina voor meer informatie.
Specialty Coffee Association (SCA)
De SCA heeft een koffiediploma samengesteld waarvan ITC Academy alle modules aanbiedt. Een Internationaal erkend certificaat voor je kennis en vaardigheden is natuurlijk een kroon op je werk. Voor meer informatie over het diplomeringssysteem kun je terecht op de SCA website.
Programma
Deze cursusdag heeft een brede theoretische basis die we afwisselen met praktijk en proeven.

Theorie

Je leert…

  • waar koffie is ontdekt en hoe het in Europa terecht is gekomen;
  • wat Specialty Coffee is;
  • het verschil tussen de Arabica en Robusta koffieboon;
  • hoe de koffiebes wordt bewerkt;
  • de basisbeginselen van het roosteren van koffie;
  • welk effect roosteren heeft op de smaak;
  • wat cupping is;
  • hoe je koffie het beste bewaart;
  • welke zetmethodes er zijn.

Praktijk

Je leert…

  • hoe een espresso en filterkoffie wordt gezet;
  • proeven zoals dit in de industrie gebeurt;
  • het onderscheiden van de smaken zuur, bitter, sterk en slap.
Vervolgopleiding
Smaakt deze opleiding naar meer? Kijk dan eens naar de volgende vervolgopleidingen:

Meer trainingen
Meer informatie over onze SCA trainingen of bekijk al onze koffietrainingen.
Beoordeling van deze training door onze cursisten
(21)
Martine van Vugt29 september 2022
Super leuke training die heel afwisselend en informatief was. Paul heeft erg veel kennis en kon moeiteloos schakelen tussen alle praktische en theoretische kennis. Aanrader om een begin te maken in de wereld van koffie.
Rudger 't Hart12 augustus 2022
De manier waarop Paul zijn passie voor koffie over wist te brengen, was zeer aanstekelijk. Ik ben een fan.
Anke7 augustus 2022
Enthousiaste trainer met veel kennis. Kleine groep met ruimte voor vragen. Veel geleerd!
Peter27 februari 2022
Het is en was een hele leerzame dag. Paul weet ontzettend enthousiast te vertellen over de verschillen in koffie. Dat ik niet had gedacht dat je hier een halve dag geboeid naar kon luisteren en ervaren. Top middag gehad en ik raad het zeker aan om deze training te volgen. Als je meer te weten wilt komen van koffie. Ga zo door!
Taoufik Jami22 februari 2022
Ik heb erg genoten van de training, heb er heel veel van geleerd en ik moet zeggen dat het naar meer smaakt.

Paul is super vriendelijk en legt alles heel duidelijk uit.

Dank voor de mooie avond!
Joost van der Stel22 februari 2022
Zeer veel kennis over de onderwerpen en kon elke vraag beantwoorden. fijne, open en vrolijke benadering
Anoniem18 september 2021
Fay Sercan17 september 2021
Mac Natroshvili17 september 2021
Marcel Mook21 mei 2021
Paul is iemand die met veel passie verteld over de koffie en het ontstaan hiervan.

Bekijk alle beoordelingen.

Gepland op

Inschrijven? Kies hierboven een datum om je in te schrijven voor die training.

Wil je een berichtje ontvangen als we een nieuwe datum plannen? Dat kan! Meld je hier aan.