Tea & Food Pairing

Inspiratie

Bekijk onze voorbeelden en doe inspiratie op!

Inspiratie

Stap voor stap

Zelf aan de slag met Tea and Food Pairing. Lees meer over de basisstappen om met Tea & Food Pairing te beginnen

Stap voor stap

Trainingen

Wil je je verder verdiepen in Tea and Food Pairing? Volg dan een van onze trainingen over Tea and Food Pairing!

Trainingen

Een paar voorbeelden

Kroket sandwich and Sri Lanka Uva

Kroket sandwich (Ragout Sandwich) and a huge glass of Sri Lanka Uva black tea. Perfect combination for a day at the beach

Cottage cheese and tomato tapenade baguette and Nepal Shangri La Second Flush

Cottage cheese and a tomato tapenade on a baguette. Nepal Shangri La Second Flush FTGFOP1 7 grams on 500 ml 95 centigrade water. 2 minutes infusion. Tomato and cheese really come together!

Sushi and Japan Houjicha

My lunch today. Sushi and Japan Houjicha. Nothing fancy, just a teabag but a great combination.

Sumatran chocolate and China Feng Huang Mi Lan Xiang Oolong

Bought some great @krakakoa Sumatran chocolate at Simon Lèvelt. Paired it with a heavily roasted China Feng Huang Mi Lan Xiang Oolong. Chocolate became more complex and less sweet, tea lost some of its roasted aroma. Great combination! 8 grams of tea on 180 ml of 95 degrees Celsius water. 20-20-25-30-35 seconds brewing time.

Marmalade on toast and Ceylon Uva Blairlomond

A simple breakfast. Rose’s Lemon & Lime marmalade on toast and a mug of Ceylon Uva Blairlomond. 8 grams of tea on 500 ml of 95 centigrade water. Steeping time 2 minutes. Brings out the citrus part in both tea and marmalade

Goat cheese and China Shui Xian Oolong

A great local goat cheese of @dekastanjeboom, whole wheat bun paired with a China Shui Xian Oolong. Cheese aroma’s become more powerful, even more mineral aroma’s in the tea.

Trainingen over Tea & Food Pairing

In 10 stappen naar de perfecte Tea & Food Pairing
Het combineren van thee bij je maaltijd is erg lekker! Deze training laat je aan de hand van 10 stappen zien hoe je snel en makkelijk kunt beginnen met het combineren van thee bij je maaltijd.

Leer in 5 dagen alles over Tea & Food Pairing
Thee is een perfecte match bij veel gerechten. En als je het goed aanpakt dan geeft het serveren van thee bij de maaltijd een hele mooie ervaring. Zowel thuis als bij een exclusief meergangendiner in een restaurant. In vijf dagen leren we je hoe je thee selecteert, zet en presenteert bij je gerechten.

Theesommelier Opleiding Leerjaar 1
De Theesommelier Opleiding is ons premium opleidingstraject. Gedurende een jaar leer je in twaalf lesdagen alle facetten van het vak van Theesommelier. Na het afronden van deze opleiding beschik je over veel theoretische kennis, heb je ruime praktijkervaring en ontvang je daarbij een SVH erkend diploma dat hoog aangeschreven staat. Veel van onze cursisten werken op dit moment in de professionele thee-industrie. ITC Academy is in Nederland het enige erkende opleidingsinstituut voor theesommeliers!