juli 2023: Het STAP-budget wordt eind 2023 gestopt en is voor de resterende tijdvakken van 2023 sterk beperkt. Alleen OCW-erkende opleidingen (b.v. MBO en HBO) komen nog in aanmerking voor de subsidie. Het is dus helaas niet meer mogelijk om een STAP-subsidie aan te vragen voor onze opleidingen.

Werkenden en werkzoekenden kunnen het STAP-budget van maximaal € 1.000 per jaar aanvragen voor scholing en ontwikkeling. Je kan deze subsidie gebruiken voor het volgen van een training, cursus of opleiding. De subsidie heet STAP, wat staat voor STimulering Arbeidsmarkt Positie.

Ons Master Barista Program, Theesommelier Opleiding Leerjaar 1 en Theesommelier Opleiding Leerjaar 2 zijn erkend door SVH, de sector- en brancheorganisatie voor de horeca en komen in aanmerking voor het STAP-budget.

Voorwaarden

Er zijn wel een aantal voorwaarden voor het aanvragen van STAP-budget. Bijvoorbeeld dat je 18 jaar of ouder bent, dat je nog geen AOW ontvangt en dat de aanvraag minimaal 4 weken voor de start van de opleiding ingediend is. Het is dus van belang om ruim voordat de opleiding begint aan te geven dat je het STAP-budget wilt aanvragen. Heb je vragen over deze voorwaarden? Neem dan gerust contact met ons op.

Hoe inschrijven?

Wil je een opleiding volgen met het STAP-budget? Schrijf je dan in voor de opleiding en vermeld in de opmerkingen dat je het STAP-budget wilt aanvragen en geef ook je geboortedatum op. Wij verwerken dan je aanvraag en sturen je een STAP-aanmeldingsbewijs. Dit aanmeldingsbewijs heb je nodig om de subsidie aan te vragen bij de subsidieronde die past bij die opleiding.

Meer informatie over het inschrijfproces vind je op de website https://www.uwv.nl/stap.

Facturatie

Zodra wij de bevestiging van UWV hebben ontvangen dat je STAP-budget is toegekend, verrekenen wij het subsidie-bedrag met nog openstaande factuur.