Noodles, satè and China Pu-Er Mannong

Noodles and satè. Paired with a China Pu-Er Mannong. Sweetness of the tea balances the spicy notes. This means I really need a big mug of tea 😁 7 grams of tea on 110 ml of 95 degrees Celsius. 10-20-25-30-45 seconds.

Theesommelier Opleiding Leerjaar 1
De Theesommelier Opleiding is ons premium opleidingstraject. Gedurende een jaar leer je in twaalf cursusdagen alle facetten van het vak van Theesommelier. Na het afronden van deze opleiding beschik je over grote kennis en ervaring en een SVH erkend diploma dat op veel plaatsen hoog aangeschreven staat. Veel van onze cursisten werken op dit moment in de professionele thee-industrie. ITC Academy is in Nederland het enige erkende opleidingsinstituut voor theesommeliers!

Gerelateerde pairings

Pasta and cooked Pu Er

Pasta and a roasted pepper sause, a simple caprese salad and a cooked Pu Er. Light brew, big mug.

Noodles and cooked Pu Er

Noodles & a 2012 cooked Pu Er. Great combination unless you use too many spring onions.

Chinese hotpot and Cooked Pu Er

Chinese hotpot and a Cooked Pu Er. Perfect combination!

Cannelloni, roasted tomato, mozzarella and China Raw Pu Er Ancient Tree Dragon Ball

Cannelloni, roasted tomato and a buffalo mozzarella. Paired with a China Raw Pu Er Ancient Tree Dragon Ball. Brings everything in the dish together. The tea stays so fruity! One dragon ball in a Yixing teapot. Water of 95 degrees Celsius, 30-20-15-10-10-15-15-20 seconds brew time.

Terug naar Tea & Food Pairing