Emmentaler and China Da Hong Pao
Emmentaler and China Da Hong Pao. 9 grams of tea, 110 ml of 90 centigrade water. 30-30-40-50-60 seconds brew time.
Thee is een perfecte match bij veel gerechten. En als je het goed aanpakt dan geeft het serveren van thee bij de maaltijd een hele mooie ervaring. Zowel thuis als bij een exclusief meergangendiner in een restaurant. In vijf dagen leren we je hoe je thee selecteert, zet en presenteert bij je gerechten.

Gerelateerde pairings

A twelve month old Davidstow cheddar and a fresh Taiwan Oriëntal Beauty. Brings out the beautiful aroma’s of this cheese and makes the tea even sweeter and more complex!

A simple tomato and mascarpone pasta, some Asiago on top and paired with a China Tie Guan Yin spring tea. 9 grams on 110 ml of water and infusion times of 20-20-30-35-40 seconds

Grilled cheese sandwich paired with Taiwan Oriëntal Beauty / Dong Fang Mei Ren. Not for tea drinkers that don’t like strong cheese flavours or very sweet and fruity teas

A great local goat cheese of @dekastanjeboom, whole wheat bun paired with a China Shui Xian Oolong. Cheese aroma’s become more powerful, even more mineral aroma’s in the tea.

@cornish.yarg a beautiful cheese made by Lynher Dairies and a Taiwan Dayuling. Brings out the nettles and makes the cheese even more complex.

Beautiful evening on the balcony calls for a beautiful cheese from the Jura and tea from China: the Wuyuan Rou Gui. 14 grams of tea, 400 ml of 90 centigrade water and a 30 second brew!