Laden Evenementen

Sensory Skills Foundation

Algemeen
Hoe getraind zijn jouw zintuigen? In de Sensory Skills Foundation training draait alles om proeven, ruiken en voelen. Om te beginnen starten we met de vijf zintuigen en het onderscheiden van de vijf basissmaken. Vervolgens leren we je koffie cuppen volgens de standaarden, wat een sensory analyse is en hoe je die kunt gebruiken. Smaak is natuurlijk subjectief, we leggen uit hoe dat zit en hoe smaken met elkaar interacteren. Aan het eind van de dag kun je een koffie beoordelen op smaak, aroma en textuur en gebruik je termen als ‘mondgevoel’ en ‘body’.

Voor deze training kan je het internationaal erkende SCA Sensory Skills Foundation examen aanvragen.

Duur
Eén lesdag van 7 uur. De training start om 10.00 uur, we sluiten om 17.00 uur af.
Vooropleiding
Geen. Green Coffee Foundation en Barista training zoals Barista Skills Foundation zijn aan te raden.
Kosten
  • Training: € 397,00 excl. btw (€ 480,37 incl. btw) (inclusief reader en lunch)
  • SCA examen (optioneel): € 130,00 excl. btw (€ 157,30 incl. btw)
Leermiddelen
Voor deze training zijn geen specifieke leermiddelen nodig.
Doelgroep
De koffieprofessional die zijn of haar eigen smaak beter wil ontwikkelen en smaken wil leren herkennen en benoemen.
Toetsing
Aan het einde van de dag evalueren we je kennis en kunde. Heb je de dag met succes doorlopen en wil je ook het SCA certificaat behalen? Dan kan je na afloop van de lesdag thuis het online SCA theorie-examen doen. Met de kennis die je tijdens de lesdag opdoet, ben je in staat om het theorie-examen te halen.
Lees onze SCA pagina voor meer informatie.
Specialty Coffee Association (SCA)
De SCA heeft een koffiediploma samengesteld waarvan ITC Academy alle modules aanbiedt. Een Internationaal erkend certificaat voor je kennis en vaardigheden is natuurlijk een kroon op je werk. Voor meer informatie over het diplomeringssysteem kun je terecht op de SCA website.
Programma
Je leert…

  • de vijf menselijke zintuigen onderscheiden;
  • hoe je een sensory analyse kunt gebruiken als meetinstrument;
  • het belang van sensory analyse in de koffiebranche kennen;
  • welke vier redenen er zijn voor het cuppen van koffie;
  • de vijf basissmaken herkennen;
  • welke smaken het meest in koffie te vinden zijn;
  • hoe smaken met elkaar interacteren;
  • waarom de perceptie van smaak per individu verschilt;
  • wat koffie z’n complexe smaak geeft;
  • de term ‘body’ definiëren;
  • wat cupping precies is en wat de SCA cupping methode inhoudt;
  • hoe je tijdens het cuppen aroma, smaak en textuur kunt beoordelen.
Vervolgopleiding
Smaakt deze opleiding naar meer? Kijk dan eens naar de volgende vervolgopleidingen:

Meer trainingen
Meer informatie over onze Sensory Skills trainingen of bekijk al onze SCA trainingen.
Beoordeling van deze training door onze cursisten
(14)
Sandra28 november 2024
Training al positief ervaren weer veel van geleerd. Paul is een fijne en duidelijke trainer.
Anoniem20 mei 2024
Leuke training, enthousiaste en kundige trainer. Veel geproefd, veel geleerd.
Vladimir17 februari 2023
Dennis Bosklopper5 december 2021
Voldeed volledig aan de verwachtingen! De trainer weet duidelijk waar hij het over heeft. Veel kunnen proberen, smaakt naar meer ;)
Martin Scheepbouwer3 december 2021
zeer interessante training gericht op smaakbeleving. Echt iets nieuws voor mij!
Emile Silvis31 oktober 2021
Stephan Zweers - LABROAST13 mei 2021
Zeer zeer zeer goede training. Er wordt een zeer goede basis gelegd. Boven verwachting.
Peter Grasmeijer7 mei 2021
Arnout de la Rambelje26 april 2021
Karlijn de Groot - Nieuwets - Grand café de Graanbeurs13 april 2021
Interessant training en wederom goede en leuke uitleg van Paul. Door de manier van trainen en uitleg word ik iedere keer nog enthousiaster over alle aspecten van koffie.

Bekijk alle beoordelingen.