Laden Evenementen

SCA Barista Skills Foundation

Algemeen
Wil jij aan de slag als Barista of ben je een enorme koffieliefhebber en wil je graag je kennis uitbreiden? Dan leg je met de SCA Barista Skills Foundation training een gedegen basis voor je verdere carrière in de koffie! Deze training is SVH erkend en je kunt na het afronden van je training het internationaal erkende SCA certificaat aanvragen.

Deze dag bestaat voor het grootste deel uit praktijk, maar een deel theorie mag ook niet ontbreken. Daarin leggen we je onder andere de verschillen in koffiebonen, de werking van extractie en welke systemen er zijn om espresso te maken uit. Door veel te proeven leer je het verschil herkennen tussen zuur, bitter, sterk en slap. In het praktijkdeel ga je zelf aan de slag met de espressomachine. Ook komt hygiëne op de werkplek aan bod. Kortom, een dag boordevol achtergrondkennis, maar vooral veel oefenen en experimenteren met koffie!

Duur
Eén lesdag van 7 uur. De training start om 10.00 uur, we sluiten om 17.00 uur af.
Vooropleiding
Deze training is ontwikkeld om de basisvaardigheden van een barista te introduceren aan mensen die nog geen barista trainingen gevolgd hebben.
Kosten
  • Training: € 247,00 excl. btw (€ 298,87 incl. btw) (inclusief reader en lunch)
  • SCA certificaat (optioneel): € 70,00 excl. btw (€ 84,70 incl. btw)
Leermiddelen
Alle leermiddelen zijn op onze trainingslocaties aanwezig.
Doelgroep
Koffiebranders, koffie-inkopers, koffieverkopers, barmedewerkers, particulieren die meer kennis en vaardigheden op willen doen.

Deze training is ontwikkeld om de basisvaardigheden van een Barista te introduceren aan mensen die nog geen Barista trainingen gevolgd hebben.

Toetsing
Aan het einde van de dag evalueren we je kennis en kunde. Heb je de dag met succes doorlopen en wil je ook het SCA certificaat behalen? Dan kan je na afloop van de lesdag thuis online SCA theorie-examen doen. Met de kennis die je tijdens de lesdag opdoet, ben je in staat om het theorie-examen te halen.
Lees onze SCA pagina voor meer informatie.
Specialty Coffee Association (SCA)
De SCA heeft een koffiediploma samengesteld waarvan ITC Academy alle modules aanbiedt. Een Internationaal erkend certificaat voor je kennis en vaardigheden als Barista is natuurlijk een kroon op je werk. Voor meer informatie over het diplomeringssysteem kun je terecht op de SCA website.
Programma
Tijdens de cursusdag worden theorie, praktijk en proeven afgewisseld.

Theorie

Je leert…

  • het verschil tussen Arabica en Robusta koffieboon;
  • wat het belang van verse bonen is;
  • hoe je koffie het beste bewaart;
  • de namen van de onderdelen van de koffiemolen en espressomachine;
  • waarom volle melk belangrijk is;
  • waar de Voedsel- en Waren Autoriteit (VWA) op let.

Praktijk

Je leert…

  • het onderscheiden van de smaken zuur, bitter, sterk en slap;
  • uit welke stappen het zetten van een goede espresso bestaat;
  • overextractie en onderextractie herkennen en dit op te lossen;
  • hoe je melk opschuimt en cappuccino en latte maakt;
  • hoe je de koffiemolen afstelt;
  • een tamper op de juiste manier gebruiken;
  • hygiënisch en schoon te werken op je werkplek;
  • hoe belangrijk het is om de espressomachine schoon te houden.
Vervolgopleiding
Smaakt deze opleiding naar meer? Kijk dan eens naar de volgende vervolgopleidingen:

Pakket
SCA Barista Skills Pakket
Het SCA Barista Skills pakket bevat de drie trainingen: SCA Barista Skills Foundation, SCA Barista Skills Intermediate en SCA Barista Skills Professional.
Meer trainingen
Meer informatie over onze Barista Skills trainingen of bekijk al onze SCA trainingen.
Beoordeling van deze training door onze cursisten
(70)
Marthe25 november 2022
Superleuke, afwisselende basistraining door een deskundige trainer met duidelijk veel ervaring. Na het volgen van deze training weet ik hoe ik de (voor mij) perfecte espresso maak en weet ik beter hoe ik melk opschuim voor een mooie cappuccino.
André de Gans21 november 2022
Duidelijk veel kennis van de trainer. leuke sfeer
Crystel Herrera - Nicaraguan Specialty Coffees29 september 2022
Mees Haegens28 september 2022
Zeer leuke en leerzame cursus, ze nemen echt de tijd voor je als er iets niet lukt / als je iets niet snapt.
Zeker een aanrader.
Kristine Towikromo - NVT28 september 2022
Ik vond het een hele interessante training, goed verzorgd, goed om vooraf de presentatie te volgen.
Vragen die de trainer gedurende de les stelde aan de kandidaten was goed, is meteen oefenen.
Had meer latte art willen proberen omdat ik niet dagelijks werk met de verschillende apparaten.
het Stomen van de melk was best challenging,
De trainer vond ik sympathiek, helder, goed benaderbaar en erg skillvol, ze kan zo goed uitleggen en ze nam mij letterlijk bij de hand. Erg A+
Allard Jacobsen30 juni 2022
Mooi compleet, professionele trainer en top apparatuur
Yumaira Martinez Avila - Tea & Nature26 juni 2022
Tessa19 juni 2022
We kregen als groep veel informatie en er was ruimte om ervaringen uit te wisselen. Een uitstekende eerste kennismakig met de foundation van Barrista
Benjamin Dekker10 mei 2022
Een hoop geleverd en een enorm leuke ervaring. Trainer Paul bedankt! 👍🏻
Willem30 maart 2022
Ontzettend veel geleerd! Fijne trainer gehad, communicatie was helder en lekker laagdrempelig. Had alleen graag iets meer willen leren over latte art, maar volgens mij was daar niet echt tijd meer voor.

Bekijk alle beoordelingen.