Laden Evenementen

Masterclass Nagasaki Tea – avond *VOL*

Algemeen
De provincie Nagasaki in Japan heeft al honderden jaren een bijzondere relatie met Nederland met een grote rol voor thee. De eerste Japanse groene thee is van daaruit begin 1600 door Nederlandse handelaren naar Europa verscheept. Deze geschiedenis zal de start zijn van de masterclass gegeven door niemand minder dan Marjolein Raijmakers.

Marjolein heeft een sterke band met Japan. Ze woont onderhand alweer een jaar in Japan en werkt bij Ikedoki Tea in deze prachtige regio van Japan. Voor de masterclass neemt ze ook bijzondere theeën mee die rechtstreeks van de tea farms afkomstig zijn. We zullen veel proeven en genieten. Allereerst de bijzondere Tamaryokucha die verbonden is met Nagasaki prefecture. Maar bijvoorbeeld ook matcha, de productiemethode die in de afgelopen jaren ook buiten de bekende thee regio’s van Japan een vlucht heeft genomen. Naast leren over de specifieke aromas en smaken ga je ook zelf aan de slag te gaan met verschillende zetwijzes. Er zal intensief met de theeën geproefd worden om de verschillende mogelijkheden te ontdekken.

Lijkt je het interessant om samen met Marjolein te duiken in de thee wereld van dit bijzondere gedeelte van Japan? Kom dan naar 1 van de 2 masterclasses op 6 maart in Den Haag. Vanwege het doel om veel zelf te doen zullen de groepen wat kleiner gehouden worden, dus schrijf je snel in voordat het vol zit!

De training wordt in het Nederlands gegeven.

Duur
Er zijn twee identieke masterclasses. Een in de middag van 13.30 tot 16.30 uur en een in de avond van 19.00 tot 22.00.
Kosten
€ 42,50 excl. btw (€ 51,43 incl. btw).

Meer trainingen
Bekijk al onze masterclasses.