Laden Evenementen

Barista Skills Foundation

Algemeen
Wil jij aan de slag als Barista of ben je een enorme koffieliefhebber en wil je graag je kennis uitbreiden? Dan leg je met de Barista Skills Foundation training een gedegen basis voor je verdere carrière in de koffie! Deze training is SVH erkend en je kunt het internationaal erkende SCA certificaat aanvragen.

Deze dag bestaat voor het grootste deel uit praktijk, maar een deel theorie mag ook niet ontbreken. Daarin leggen we je onder andere uit wat de verschillen zijn in koffiebonen, wat de werking is van extractie en welke systemen er zijn om espresso te maken. Door veel te proeven leer je het verschil herkennen tussen zuur, bitter, sterk en slap. In het praktijkdeel ga je zelf aan de slag met de espressomachine. Ook komt hygiëne op de werkplek aan bod. Kortom, een dag boordevol achtergrondkennis, maar vooral veel oefenen en experimenteren met koffie!

Duur
Eén lesdag van 7 uur. De training start om 10.00 uur, we sluiten om 17.00 uur af.
Vooropleiding
Deze training is ontwikkeld om de basisvaardigheden van een barista te introduceren aan mensen die nog geen barista trainingen gevolgd hebben.
Kosten
  • Training: € 277,00 excl. btw (€ 335,17 incl. btw) (inclusief reader en lunch)
  • SCA examen (optioneel): € 130,00 excl. btw (€ 157,30 incl. btw)
Leermiddelen
Alle leermiddelen zijn op onze trainingslocaties aanwezig.
Doelgroep
Koffiebranders, koffie-inkopers, koffieverkopers, barmedewerkers, particulieren die meer kennis en vaardigheden op willen doen.

Deze training is ontwikkeld om de basisvaardigheden van een Barista te introduceren aan mensen die nog geen Barista trainingen gevolgd hebben.

Toetsing
Aan het einde van de dag evalueren we je kennis en kunde. Heb je de dag met succes doorlopen en wil je ook het SCA certificaat behalen? Dan kan je na afloop van de lesdag thuis het online SCA theorie-examen doen. Met de kennis die je tijdens de lesdag opdoet, ben je in staat om het theorie-examen te halen.
Lees onze SCA pagina voor meer informatie.
Specialty Coffee Association (SCA)
De SCA heeft een koffiediploma samengesteld waarvan ITC Academy alle modules aanbiedt. Een Internationaal erkend certificaat voor je kennis en vaardigheden als Barista is natuurlijk een kroon op je werk. Voor meer informatie over het diplomeringssysteem kun je terecht op de SCA website.
Programma
Tijdens de cursusdag worden theorie, praktijk en proeven afgewisseld.

Theorie

Je leert…

  • het verschil tussen de Arabica en Robusta koffieboon;
  • wat het belang van verse bonen is;
  • hoe je koffie het beste bewaart;
  • de namen van de onderdelen van de koffiemolen en espressomachine;
  • waarom volle melk belangrijk is;
  • waar de Voedsel- en Waren Autoriteit (VWA) op let.

Praktijk

Je leert…

  • het onderscheiden van de smaken zuur, bitter, sterk en slap;
  • uit welke stappen het zetten van een goede espresso bestaat;
  • overextractie en onderextractie herkennen en dit op te lossen;
  • hoe je melk opschuimt en daarmee cappuccino en latte maakt;
  • hoe je de koffiemolen afstelt;
  • een tamper op de juiste manier gebruiken;
  • hygiënisch en schoon te werken op je werkplek;
  • hoe belangrijk het is om de espressomachine schoon te houden.
Vervolgopleiding
Smaakt deze opleiding naar meer? Kijk dan eens naar de volgende vervolgopleidingen:

Pakket
Barista Skills Pakket
Het Barista Skills Pakket bevat de drie trainingen: Barista Skills Foundation, Barista Skills Intermediate en Barista Skills Professional.
Summerschool Barista
Wil je deze zomer naast lekker in de zon liggen nog iets leuks en leerzaams doen? Dat kan! Deze zomer bieden we een meerdaagse trainingen aan waarin je de unieke kans krijgt om binnen drie dagen drie SCA certificaten te behalen: SCA Introduction to Coffee, SCA Barista Skills Foundation & Intermediate.
Meer trainingen
Meer informatie over onze Barista Skills trainingen of bekijk al onze SCA trainingen.
Beoordeling van deze training door onze cursisten
(97)
Marlene21 februari 2024
Ontzettend leuke en leerzame dag! Klein groepje met ieder z'n eigen reden om meer te weten te komen over koffie. Veel mogen testen om zo tot de perfecte espresso te komen (maalgrootte, tampen, grammen erbij /eraf, etc). Dit smaakt naar meer! ;)
Rolf Korsuize - n.v.t.20 februari 2024
Trainer had veel kennis van zaken. Training was goed te volgen, goede balans tussen theorie en praktijk.
Jet29 december 2023
Het was fijn op met verschillende soorten apparaten te werken. Ook de powerpoint en mogelijkheid om tussen door vragen te stellen hielp heel erg met de stof op je nemen. Ook vond ik het heel bijzonder dat de groep uit een heleboel verschillende soorten mensen bestond. Die voor andere doeleinde de training volgden.
Melanie Spenceley29 december 2023
Leuk om te doen, goede uitleg. 6 personen is ook voor de verdeelde aandacht echt prima te doen. Heerlijke lunch ook overigens.
Mohammed19 december 2023
top training gehad!!:)
Emre Ünlü - Villa Augustus B.V.14 december 2023
Luc Lauret12 december 2023
Veel gericht op praktijk. Ook lekker interactief
Imad12 december 2023
Laura heeft het ons top uitgelegd en er was ruimte voor vragen!
Stefan Ottenbros5 december 2023
Lauren May de Witt - Project 7111 december 2023
Richard was an incredible instructor/lecturer. He took the time to understand why we were there and really dialled into what we wanted to get out of the day. We all had a great day with him teaching us and came away with our brains exploding with all his great knowledge. I would highly recommend doing the course.

Bekijk alle beoordelingen.