Laden Evenementen

Barista Skills Foundation

Algemeen
Wil jij aan de slag als Barista of ben je een enorme koffieliefhebber en wil je graag je kennis uitbreiden? Dan leg je met de Barista Skills Foundation training een gedegen basis voor je verdere carrière in de koffie! Deze training is SVH erkend en je kunt het internationaal erkende SCA certificaat aanvragen.

Deze dag bestaat voor het grootste deel uit praktijk, maar een deel theorie mag ook niet ontbreken. Daarin leggen we je onder andere uit wat de verschillen zijn in koffiebonen, wat de werking is van extractie en welke systemen er zijn om espresso te maken. Door veel te proeven leer je het verschil herkennen tussen zuur, bitter, sterk en slap. In het praktijkdeel ga je zelf aan de slag met de espressomachine. Ook komt hygiëne op de werkplek aan bod. Kortom, een dag boordevol achtergrondkennis, maar vooral veel oefenen en experimenteren met koffie!

Duur
Eén lesdag van 7 uur. De training start om 10.00 uur, we sluiten om 17.00 uur af.
Vooropleiding
Deze training is ontwikkeld om de basisvaardigheden van een barista te introduceren aan mensen die nog geen barista trainingen gevolgd hebben.
Kosten
  • Training: € 297,00 excl. btw (€ 359,37 incl. btw) (inclusief reader en lunch)
  • SCA examen (optioneel): € 130,00 excl. btw (€ 157,30 incl. btw)
Leermiddelen
Alle leermiddelen zijn op onze trainingslocaties aanwezig.
Doelgroep
Koffiebranders, koffie-inkopers, koffieverkopers, barmedewerkers, particulieren die meer kennis en vaardigheden op willen doen.

Deze training is ontwikkeld om de basisvaardigheden van een Barista te introduceren aan mensen die nog geen Barista trainingen gevolgd hebben.

Toetsing
Aan het einde van de dag evalueren we je kennis en kunde. Heb je de dag met succes doorlopen en wil je ook het SCA certificaat behalen? Dan kan je na afloop van de lesdag thuis het online SCA theorie-examen doen. Met de kennis die je tijdens de lesdag opdoet, ben je in staat om het theorie-examen te halen.
Lees onze SCA pagina voor meer informatie.
Specialty Coffee Association (SCA)
De SCA heeft een koffiediploma samengesteld waarvan ITC Academy alle modules aanbiedt. Een Internationaal erkend certificaat voor je kennis en vaardigheden als Barista is natuurlijk een kroon op je werk. Voor meer informatie over het diplomeringssysteem kun je terecht op de SCA website.
Programma
Tijdens de cursusdag worden theorie, praktijk en proeven afgewisseld.

Theorie

Je leert…

  • het verschil tussen de Arabica en Robusta koffieboon;
  • wat het belang van verse bonen is;
  • hoe je koffie het beste bewaart;
  • de namen van de onderdelen van de koffiemolen en espressomachine;
  • waarom volle melk belangrijk is;
  • waar de Voedsel- en Waren Autoriteit (VWA) op let.

Praktijk

Je leert…

  • het onderscheiden van de smaken zuur, bitter, sterk en slap;
  • uit welke stappen het zetten van een goede espresso bestaat;
  • overextractie en onderextractie herkennen en dit op te lossen;
  • hoe je melk opschuimt en daarmee cappuccino en latte maakt;
  • hoe je de koffiemolen afstelt;
  • een tamper op de juiste manier gebruiken;
  • hygiënisch en schoon te werken op je werkplek;
  • hoe belangrijk het is om de espressomachine schoon te houden.
Vervolgopleiding
Smaakt deze opleiding naar meer? Kijk dan eens naar de volgende vervolgopleidingen:

Pakket
Barista Skills Pakket
Het Barista Skills Pakket bevat de drie trainingen: Barista Skills Foundation, Barista Skills Intermediate en Barista Skills Professional.
Summerschool Barista
Wil je deze zomer naast lekker in de zon liggen nog iets leuks en leerzaams doen? Dat kan! Deze zomer bieden we een meerdaagse trainingen aan waarin je de unieke kans krijgt om binnen drie dagen drie SCA certificaten te behalen: SCA Introduction to Coffee, SCA Barista Skills Foundation & Intermediate.
Meer trainingen
Meer informatie over onze Barista Skills trainingen of bekijk al onze SCA trainingen.
Beoordeling van deze training door onze cursisten
(105)
Thijs Hekking20 september 2024
Alle vragen konden worden beantwoord. Leuke cursus met veel enthousiasme.
Sisi20 juni 2024
Simone Prak - Simon Levelt30 mei 2024
Erg leuke maar vooral leerzame ?doe? training! Ik ben echt een super beginner maar aan het eind van de dag kon ik een heerlijke en mooi cappuccino afleveren.
Nicole Feringa9 mei 2024
Ik volgde de training in mijn eentje. Fijn dat het doorging toen de 2 andere kandidaten niet kwamen opdagen.
Kon dus ook makkelijk mijn specifieke vragen terecht.
Zeer plezierige cursus leider.

De nadruk lag wel behoorlijk op koffie met een expresso apparaat die ik niet heb.
Maar filter koffie kwam uitgebreid aan bod en ook latte art.
De theorie vond ik ook heel aardig.
Kees Wissink - Twintig Utrecht24 april 2024
Hele gezellige groep mensen. Laura legde alles goed uit en was heel behulpzaam. Lekkere lunch ook!
Tom16 april 2024
Veel geleerd en ook heel veel gedaan! Mooie training om de basis van koffie te leren!
Moreno Zwarteveld - Praktijkcollege Zoetermeer5 april 2024
Erg leuke en goede training!
Onno de Vegt - Koffiebedrijf in oprichting26 maart 2024
Marlene21 februari 2024
Ontzettend leuke en leerzame dag! Klein groepje met ieder z'n eigen reden om meer te weten te komen over koffie. Veel mogen testen om zo tot de perfecte espresso te komen (maalgrootte, tampen, grammen erbij /eraf, etc). Dit smaakt naar meer! ;)
Rolf Korsuize - n.v.t.20 februari 2024
Trainer had veel kennis van zaken. Training was goed te volgen, goede balans tussen theorie en praktijk.

Bekijk alle beoordelingen.