FAQ items aan het laden...
Artikelen over koffie en thee
Blog

De invloed van drinktemperatuur op de beleving van koffie

De temperatuur waarop koffie gedronken wordt heeft een grote invloed op hoe we smaak, geur en mondgevoel ervaren. Een espresso op 60 °C smaakt anders dan dezelfde espresso op 40 °C. Waarom speelt temperatuur zo’n belangrijke rol in sensorische waarneming, wat is de ideale drinktemperatuur en wat betekent dit voor barista’s en koffiebranders? Wat gebeurt er bij verschillende temperaturen? Er zijn meerdere aspecten die veranderen als de temperatuur van de koffie verandert. Aroma-ontwikkeling Vluchtige stoffen (zoals esters en aldehyden) [...]

23 oktober 2025|

Stay in touch

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang GRATIS kennis, trends, tips en nieuws.

Geen spam, alleen boeiende verhalen om van te leren.

Welke zetmethode voor filterkoffie past het beste bij jou?

28 juli 2025|

Filterkoffie is terug van nooit weggeweest en veelzijdiger dan ooit. Dankzij de opkomst van specialty coffee kiezen steeds meer mensen voor handmatige zetmethodes waarmee je het karakter van een koffieboon optimaal naar voren haalt. Maar welke methode past bij jou? Wat is het verschil tussen V60, Chemex, Aeropress en cafetière? En hoe weet je welke zetmethode bij jouw smaak, ritme en voorkeuren past?

Theelanden

17 juli 2024|

Theelanden...ze hebben een magische uitwerking op theeliefhebbers als ons. Deze landen liggen voornamelijk in het verre oosten, maar dichter bij huis kunnen we ook veel bijzondere, inspirerende en vooral authentieke plekken vinden.

Bloomen

26 augustus 2021|

Eerder verschenen in koffieTcacao magazine “Ik werk niet graag met verse koffie. Het bubbelt zo en ik krijg geen mooie aroma’s uit de koffie in mijn kopje. Geef mij maar koffie van drie weken oud! Veel meer aroma’s!” “Deze koffie [...]

Ga naar de bovenkant