Veel potentie voor specialty thee in Tanzania
Theelanden...ze hebben een magische uitwerking op theeliefhebbers als ons. Deze landen liggen voornamelijk in het verre oosten, maar dichter bij huis kunnen we ook veel bijzondere, inspirerende en vooral authentieke plekken vinden.
Stay in touch
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang GRATIS kennis, trends, tips en nieuws.
Geen spam, alleen boeiende verhalen om van te leren.
Theelanden
Theelanden...ze hebben een magische uitwerking op theeliefhebbers als ons. Deze landen liggen voornamelijk in het verre oosten, maar dichter bij huis kunnen we ook veel bijzondere, inspirerende en vooral authentieke plekken vinden.
Tien redenen waarom ik geen theezakjesthee drink
Er zijn diverse redenen te bedenken waarom je geen theezakjesthee wilt drinken. En ze klinken allemaal als een open deur, toch? Maar kloppen ze ook werkelijk? Laten we ze eens punt voor punt bekijken.
Hete thee of koffie grootste oorzaak van brandwonden bij jonge kinderen
Iedereen houdt wel van een lekker kopje koffie of thee maar de gevolgen van de hete vloeistof kunnen enorm zijn. De nachtmerrie van iedereen die kleine kinderen om zich heen heeft zijn brandwonden veroorzaakt door een ongelukje met de hete [...]
Hoe zet je thuis de beste budgetvriendelijke filterkoffie?
Eerder verschenen in koffieTcacao magazine. Je hebt je in een koffiewinkel vast wel eens staan vergapen aan al die mooie koffiespullen. Een mooie koffiemolen zoals de Comandante C40? Dan ben je ruim € 230 lichter. Voor een mooie Chemex [...]
Bloomen
Eerder verschenen in koffieTcacao magazine “Ik werk niet graag met verse koffie. Het bubbelt zo en ik krijg geen mooie aroma’s uit de koffie in mijn kopje. Geef mij maar koffie van drie weken oud! Veel meer aroma’s!” “Deze koffie [...]
Welke thee haal je uit welk land en waarom?
Eerder verschenen in koffieTcacao magazine Tot voor een jaar of tien geleden was de theewereld overzichtelijk: voor zwarte thee ging je naar India, Sri Lanka of een Afrikaans land, voor groene thee moest je in China, Japan of Korea [...]
Leer beter proeven
Ook zo enorm jaloers op die mensen die perfect kunnen beschrijven wat ze in een koffie of thee proeven? Moeiteloos komen ze met de meest fantastische omschrijvingen. “Wilde perzik, onrijpe nectarines en een vleugje acacia honing” terwijl jij alleen [...]
Latte Art
Mijn persoonlijke verhaal over latte art begint in 1990 na het lezen van een aantal artikelen in een Amerikaans koffiemagazine geschreven door David Schomer. Een van de oprichters van Espresso Vivace, een espressobar in Seattle. David is een van [...]
Chocoladedranken 2.0: chocoladebereiding door stomen
Bevindt koffie zich al in de third wave, op het gebied van chocoladedranken lijkt de wereld stil te staan. Al jaren schenken we de welbekende Chocomel (1,7% cacao) en een enkeling serveert een wat rijkere drank met choco-lepeltjes of [...]
KitKat Hojicha met een Tanzania Kilimanjaro zwarte thee
Food KitKat Hojicha heeft het typisch geroosterde groene thee aroma dat je verwacht, samen met een zoet caramel aroma. De structuur is crunshy. Tea De thee is afkomstig van de biologische theetuin Tropical Treasures Tea. Bente Luther-Medoch heeft een [...]
Experimenteren in de Nederlandse theeplantage
Hoi allemaal! Laatst ontving ik de vraag van ITC of ik het leuk vond om nog eens een stukje te schrijven over hoe het nu gaat met de theeplantage. Super graag natuurlijk! In september 2017 mocht ik op deze [...]
Tea & Food Pairing
Thee de nieuwe wijn? Dat is natuurlijk onzin. Toch hebben deze twee producten een overeenkomst: ze passen goed bij verschillende maaltijden. Principieel tegen alcohol, zwanger, de BOB of drink je uit religieuze overwegingen geen alcohol? Je glas wijn achterwege [...]