Master Barista Program
maandag 11 november 2024 @ 10:00 - 17:00
| € 3.553,77Master Barista Program |
Algemeen | ||||||||||||||||||||||||
Wil je een barista opleiding volgen, dan is dit de opleiding! Na het afronden van onze premium opleiding Master Barista Program ben je niet zomaar een Barista, maar een Master Barista! In twaalf lesdagen verspreid over een jaar leer je alle facetten van koffie en het vak van Barista.
Als Barista weet je niet alleen hoe je de perfecte koffie zet, maar veel meer! Denk aan:
Het Master Barista Program is meer dan een aaneenschakeling van losse trainingen. We leggen tijdens de trainingsdagen namelijk de verbinding tussen de diverse onderwerpen. Hierdoor weet je als Barista niet alleen hoe je de koffie zet, maar ook veel meer van het proces van de groei van de boon, de smaakontwikkeling tijdens het branden, de zetmethode en de uitwerking hiervan op je koffie. Als je je toetsen met goed gevolg aflegt dan heb je het SVH erkende diploma Master Barista behaald. Het SVH diploma staat op veel plaatsen hoog aangeschreven. Onze cursisten beoordelen deze training gemiddeld met een 9,6! Lees de beoordelingen onderaan de pagina. Goed om te weten:
Heb je nog vragen? Bel of mail ons gerust! Lees hieronder verder voor de beschrijving van de opleiding per dag. |
||||||||||||||||||||||||
Duur | ||||||||||||||||||||||||
12 lesdagen van 7 uur, een dag per maand. De training start om 10.00 uur, we sluiten om 17.00 uur af.
Naast de lesuren zijn deelnemers gemiddeld 80 uur kwijt aan studiebelasting op jaarbasis (bestuderen stof en praktijkopdrachten). |
||||||||||||||||||||||||
Data | ||||||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||||||
Vooropleiding | ||||||||||||||||||||||||
Voor deze opleiding heb je in principe geen vooropleiding nodig. Als je nog erg weinig kennis over koffie hebt, dan kunnen we de Training Introduction to Coffee aanraden. | ||||||||||||||||||||||||
Kosten | ||||||||||||||||||||||||
€ 2.937,00 excl. btw (€ 3.553,77 incl. btw) (inclusief materialen, readers en lunch).
We verwachten dat je iedere lesdag aanwezig bent. Als je door onvoorziene omstandigheden toch een les mist, bekijken we samen of deze ingehaald kan worden. Het is mogelijk om de opleiding in 10 termijnen van € 299,00 (excl. BTW) te betalen. Je ontvangt vanaf de start van de opleiding maandelijks een factuur. Ook bij vakantie, gemiste lessen of het onderbreken van de studie gaat de facturatie door. SCA certificaten (optioneel)
* afhankelijk van het niveau tijdens je presentatie op de laatste dag. Voor het Professional examen is een gehaald Intermediate examen verplicht. Meer informatie over het aanvragen van SCA examens vind je op onze SCA informatie pagina. |
||||||||||||||||||||||||
Leermiddelen | ||||||||||||||||||||||||
Voor deze training zijn geen specifieke leermiddelen nodig. | ||||||||||||||||||||||||
Doelgroep | ||||||||||||||||||||||||
Barista’s, horeca-ondernemers of medewerkers, koffie-inkopers, koffieverkopers, koffiebranders, koffieliefhebbers/particulieren die meer kennis en vaardigheden op willen doen. | ||||||||||||||||||||||||
Toetsing | ||||||||||||||||||||||||
De theoretische toetsen vinden online plaats. Daarnaast krijg je iedere lesdag een praktijkopdracht mee naar huis. Op deze manier leer je stap voor stap koffie te onderscheiden op soort en kwaliteit. Het leerjaar wordt afgesloten met een eindopdracht. | ||||||||||||||||||||||||
Specialty Coffee Association (SCA) | ||||||||||||||||||||||||
De SCA heeft een koffiediploma samengesteld waarvan ITC Academy alle modules aanbiedt. Een Internationaal erkend certificaat voor je kennis en vaardigheden als Barista is natuurlijk een kroon op je werk. Voor meer informatie over het diplomeringssysteem kun je terecht op de SCA website. | ||||||||||||||||||||||||
Programma | ||||||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||||||
Alternatieven | ||||||||||||||||||||||||
Is een jaaropleiding nog een stap te ver? Of wil je eerst een keer ervaren hoe het bij ons werkt? Kijk dan eens naar de volgende trainingen:
|
||||||||||||||||||||||||
Vervolgopleiding | ||||||||||||||||||||||||
Smaakt deze opleiding naar meer? Kijk dan eens naar de volgende vervolgopleidingen: |
Meer trainingen |
Meer informatie over onze Master Barista training of bekijk al onze koffietrainingen. |
Geplande trainingen |
Beoordeling van deze training door onze cursisten |
(36)
Caitlin Folkers - ROC van Twente, Almelo29 november 2024
Daar waar ik vóór de opleiding als horecadocent dacht dat ik al wel het e.e.a. over koffie wist; heb ik mij na deze 12-daagse opleiding onwijs verbaasd over de grootte en diepgang van de koffiewereld en kan ik nu als Master Barista zeggen dat ik nog veel te weinig over koffie weet...! Ik baal ervan dat de opleiding alweer is afgerond; ik had namelijk graag nog 12 dagen langer met de zeer bekwame en enthousiaste trainer(s) over dit geweldige product willen leren. De opleiding is zo'n 70% praktisch ingesteld en 30% theoretisch. Wat een prima verdeling is aangezien je het beste over koffie leert door te doen, te proeven en te ervaren! Buiten de lesdagen om wordt gevraagd om toetsen te maken. Dit is mijn grootste en enige hekelpunt geweest gedurende de opleiding (combinatie van lesmateriaal en toetsvragen die naar mijn ervaring/mening niet goed op elkaar aansluiten). Maar dat weerhoud mij niet om iedere koffieliefhebber te motiveren om deze opleiding te volgen! Reactie van ITC Academy Dank voor je enthousiaste review. Je kunt nog 12 dagen langer van alles leren over koffie: Er is een vervolg op dit jaarprogram: het Coffee Expert Program, misschien iets voor jou? Judith29 november 2024
Erg leuk jaarprogramma. Uitgebreid programma m.b.t. barista skills, coffee knowledge, sensory skills en roasting. Kleine groep, goeie trainers. Ruim de tijd om zelf aan de slag te gaan met koffie. Goeie ruimte met goede up to date koffie equipment etc. Heerlijke lunch & mooie selectie van koffie / thee :) Reactie van ITC Academy Dank voor je mooie review. Er is een vervolg op dit jaarprogram: het Coffee Expert Program, misschien iets voor jou? Lisa Lenz - Koffiebranderij De Ouwe Smidte20 november 2024
leuke leerzame cursus, leuk om met mensen uit het vakgebied te leren kennen en de hele dag over koffie te praten. Chadia Elkadi - 30ML23 augustus 2024
Felix Lijssen24 april 2024
De expertise van Paul is uitzonderlijk. Alles wordt zo goed uitgelegd, en er mag vanalles geproeft/geroken worden. Hierdoor krijg je een goed beeld waarover het gaat. Elly Wajon16 april 2024
Via een goede bekende van mij kwam ik in aanraking met de wereld van koffie. Inmiddels gepensioneerd, had ik na een poosje wel weer zin in een nieuwe uitdaging. Na de eerste kennismaking op een introductiedag begon mijn koffie-ervaring louter voor mijn eigen lol. Ondertussen ben ik zodanig enthousiast geworden dat ik ook met de opgedane kennis en vaardigheden aan de slag zou willen gaan gaan als Barista: nieuwe carriere? Ik wil jullie zeer hartelijk bedanken voor de zeer enthousiasmerende lessen en het hoge kennisniveau van onze docent Paul! Tevens werd ik wel hebberig van al die leuke koffiecatchets. Eyeopener voor mij was de opwaardering van de filterkoffie: vond t maar niks: slappe bak, vergeleken bij espresso. Echter met de juiste koffie en zetmethode is t zelfs lekkerder dan espresso heb ik ontdekt: dank voor die ervaring. Valt er dan helemaal niks te verbeteren? Ik kan nu geen verbeterpunten verzinnen??. Ik gluur alweer naar n vervolgcusrus, maar ga eerst aan de slag in het ?veld?😊 Reactie van ITC Academy Het is heel fijn om zo’n enthousiaste cursiste in de groep te hebben. Het is erg leuk om je mail te lezen want dit is wel waar je het voor doet. Grappig ook hoe je bent ‘omgekeerd’ naar de slappe bak: het heeft inderdaad alles te maken met de juiste koffie en de juiste zetmethode en dat laatste heb ik je kunnen leren. Er is zeker nog een vervolg op het Master Barista Program, het zogenaamde Coffee Expert Program dat onlangs in maart weer van start is gegaan en in 2025 weer zal worden ingepland. Heel veel plezier in het veld en wie weet zien we je binnenkort weer terug. Anoniem7 maart 2024
Prima cursus, in ons geval een erg plezierige trainer! Lukas Tremp7 maart 2024
Gijs Streefkerk - Koffiehuisje6 december 2023
Echt een aanrader. Zowel voor mensen die net komen kijken in de wereld van koffie, als voor de wat meer ervaren barista een fantastische manier om je kennis te vergroten. En vooral ook erg leuk om dit samen te doen met andere enthousiastelingen. Michiel29 november 2023
Het volgen van het jaarprogramma was voor mij een fantastische ervaring. Nu ik het master barista diploma heb behaald vind ik het erg jammer om de nieuwe koffie familie die ik gedurende 1 jaar heb mee mogen maken niet meer maandelijks zal ontmoeten. Ik zal zeker nog eens aankloppen met nieuwe koffies om die te delen met de ITC Academy! Bekijk alle beoordelingen. |