Shortbread and Myanmar Pindaya
Shortbread meets a Myanmar Pindaya green tea. 9 grams on 110 ml 70 centigrade water. Infusion time of 40-45-50 seconds.
Gerechten: Banket, Tussendoortjes en Vegetarisch
Thee: Groen
Thee is een perfecte match bij veel gerechten. En als je het goed aanpakt dan geeft het serveren van thee bij de maaltijd een hele mooie ervaring. Zowel thuis als bij een exclusief meergangendiner in een restaurant. In vijf dagen leren we je hoe je thee selecteert, zet en presenteert bij je gerechten.

Gerelateerde pairings

White bread, fried egg and a very fresh (1 day old) Nepal Tinjure green tea. Just great! 2 grams of tea and 180 ml of 80 degrees water. Just keep on pouring water!

To bring out the umami in both tea and salsa: Japan Gyokuro. 14 grams in a Kyusu, 60 centigrade, 45 seconds

Pickled zucchini and a beautiful fresh Lu An Gua Pian green tea. 4 grams in a glass and just keep adding 80 centigrade water.

Sweet pepper filled with a fresh cheese paired with a China Tai Ping Hou Kui. Enhances the sweetness in both tea and pepper! 5 grams of tea, 200ml 80 centigraden soft water and steeping time of 40, 30 and 50 seconds.

A young Dutch sheep’s cheese and Japan Sencha. Brewed in my beautiful new Asahiyaki hohin I bought at @postcardteas Tea brings out the umami in the cheese in a special way!

Green olives and a Japan Kabusecha. Wow really great combination! 9 grams on 500 ml, 60 centigrade soft water and a 1.5 minute brew.