Training Cacao Intermediate

Algemeen
Tijdens de training Cacao Foundation hebben we je laten zien hoe cacao groeit en bewerkt wordt. Tijdens deze cursus gaan we een stukje verder. Hoe ziet het branden van cacao eruit, hoe kun je dit eenvoudig thuis doen en wat is de invloed van verschillende brandprofielen op smaak.

Daarnaast kijken we naar de verschillende herkomstlanden. De grote jongens maar ook de kleine producenten die zich vooral op kwaliteit richten. Natuurlijk gaan we ook nu weer veel chocolade proeven!

Duur
Eén lesdag van 7 uur. De training start om 10.00 uur, we sluiten om 17.00 uur af.
Vooropleiding
Cacao Foundation
Kosten
Training: € 147,00 excl. btw (€ 177,87 incl. btw) (inclusief reader en lunch).
Leermiddelen
De leermiddelen zijn op onze trainingslocaties aanwezig en hoef je dus niet mee te nemen.
Doelgroep
Mensen die professioneel met chocolade werken en meer over de grondstof waarmee ze werken willen weten, chocolade gekken die meer over hun favoriete reep willen leren.
Toetsing
Geen
Programma
Globale inhoud en onderwerpen van de training:

  • Roosteren van cacao: hoe werkt het, welke invloed heeft het op smaak en hoe kun je dit thuis aanpakken.
  • Zelf van gebrande bonen chocolade maken. Hoe werkt het en hoe pak je het aan.
  • De chemische samenstelling van cacao.
  • Hoe stuurt men tijdens de productie van chocolade op smaak. Welke factoren hebben invloed.
  • Melangeren van cacaobonen.
  • Herkomstlanden. Van de grote reuzen tot kleine specialty cacao producerende landen. Wat zijn de bijzonderheden en welke invloed heeft de herkomst op smaak.
  • Single origin cacao, tree to bar en bean to bar. Wat zijn de verschillen en waarom zou je het willen.
  • Thee en chocolade combinaties. Hoe werkt het en hoe pak je het aan.
Vervolgopleiding
Geen

Gepland op

Liever een andere datum? Of eerder? Neem contact op. Wie weet kunnen we iets voor je regelen!