Laden Evenementen

Masterclass Koffie voor Theesommeliers

Algemeen
In de meeste horecabedrijven is de barista ook verantwoordelijk voor de andere warme dranken zoals thee. Het is daarom best belangrijk om wat meer te weten over zijn wereld. Je zult versteld staan over de parallellen tussen koffie en thee. Termen zoals watertemperatuur, grote en kleine deeltjes, trektijd, dosering, variëteiten, bewerkingsmethodes en turbulentie zijn ook de barista niet vreemd.

Tijdens deze masterclass laten we je kennismaken met de wereld achter een kopje koffie. We kijken naar ongebrande koffiebonen, gaan deze vervolgens branden en op verschillende manieren zetten. Op deze manier ga je ontdekken dat er een enorm smaakverschil tussen koffies is. Van super bitter tot zoet of fruitig.

En deze masterclass is ook geschikt voor mensen die niet van koffie houden!

Duur
1 dag van 10.00-16.00 uur.
Kosten
€ 107,00 excl. btw (€ 129,47 incl. btw) inclusief lunch.
Doelgroep
Theeliefhebbers die (meer) willen leren over koffie.
Meer trainingen
Bekijk al onze masterclasses.
Beoordeling van deze training door onze cursisten
(3)
Joyce van der Zalm18 mei 2024
Deze masterclass voor theesommeliers is echt een toevoeging op de thee-lessen. Je leert over de complexe wereld van koffie in een notendop. Ook hebben we veel geproefd. Ik houd helemaal niet van koffie maar heb toch echt verschillen geproefd. Ik vind koffie nog steeds niet lekker maar ik weet nu wel waar ik over praat als het over koffie gaat.
Saskia Troost22 april 2024
Joke2 april 2024
Superleuke masterclass met veel leuke doe-opdrachten. Veel geleerd in 1 dag. Behalve een thee professor is Richard ook heel deskundig op het gebied van koffie.