Laden Evenementen

Masterclass Unlocking the secrets of Hōjicha

Algemeen
Unlocking the secrets of Hōjicha – A one day masterclass by Certified Japanese Tea Instructor Oscar Brekell

Na de succesvolle dag afgelopen september, komt Oscar heel graag weer terug naar ITC Academy. Voor diegene die er niet bij konden zijn geeft Oscar nog eenmaal de masterclass Single estate Sencha explained and explored. Daarnaast geeft hij op maandag deze nieuw ontwikkelde masterclass Unlocking the secrets of Hōjicha.

Als 1 van de weinige buitenlanders heeft Oscar de officiële titel van “Japanese Tea Instructor” en werkt hij in Japan mee aan verschillende single estate tea projecten. Geboren in Zweden is Oscar al van jongs af aan geïntrigeerd door Japanse groene thee, zo erg zelfs dat hij na de middelbare school besluit naar Japan te verhuizen en daar verder te gaan studeren. Inmiddels een vaste inwoner van Tokyo, heeft hij als eerste niet-Japanner een diploma behaald voor het maken van handrolled Sencha, meerdere theeboeken in meerdere talen op zijn naam staan, geeft hij Masterclasses in meer dan 15 landen en is hij onder andere ook adviseur bij de Japanese Tea Export Council.

Voor deze gevorderde Masterclass zal hij in verschillende blokken gedurende de dag de diepte in gaan op deze wat minder bekende Japanse groene thee. De dag zal starten met theorie over onder andere de naamgeving, proces en de verschillende invloeden op smaak en aroma.

In het tweede gedeelte zal daar verder op in gegaan worden, waar grote uitersten in deze thee verklaard zullen kunnen worden door veel verschillende versies te proeven. Met verdere uitleg over de invloed van de seizoenen en het gebruik van verschillende delen van de camelia plant. En last but not least, zal Oscar ons leren hoe als een master Hōjicha te roosteren!

De hele dag zal in het Engels worden gegeven en er is een maximum van 12 deelnemers.

Algemene informatie van Oscar over de opzet van de dag:
Although we are living in the midst of great a matcha boom, other Japanese teas are also increasingly getting more and more attention lately. One such tea is Hōjicha, a true Japanese classic that in the last few years have found its way into everything from different sweets mixed as a powder to various innovative cocktails. Many tea lovers of course prefer to have it just as it is, and have begun exploring the surprising multitude that the genre has to offer. In this one day masterclass we wil thoroughly examine what determines the taste and flavor of a Hōijcha, from degree of roasting to the parts of the tea plant used and, of course, the harvesting season and tea plant cultivar. Included is also a tasting session of several rare Hōjichas, as wel as a Hōjicha roasting experience.

Vooropleiding
Gezien het gevorderde niveau van de masterclass is Theesommelier leerjaar 1 (of vergelijkbaar) als vooropleiding vereist. Heb je hier vragen over? Stuur dan een mailtje naar info@itcacademy.nl.
Kosten
€ 217,00 excl. btw (€ 262,57 incl. btw)

Meer trainingen
Bekijk al onze masterclasses.