Training Cacao Foundation

Algemeen
Cacao is de vrucht die de basis is voor je favoriete reep chocolade. Toch heeft de vrucht in smaak, geur en kleur niets weg van chocolade. De enorme vruchten kunnen alle kleuren van de regenboog hebben. Van knalgeel tot oranje of paars! Het vruchtvlees is spierwit en smaak naar lychee en niet naar chocolade en de pitten zijn oneetbaar.

Toch zijn het de pitten van deze bijzondere vrucht die uiteindelijk de grondstof voor de chocolade gaan zorgen. Hiervoor zijn veel processen nodig. Van fermentatie tot branding. Daarnaast zijn er, zoals bij bijvoorbeeld koffie en thee, ook verschillende variëteiten die allemaal hun eigen smaakkenmerken hebben.

Tijdens deze training laten we je zien welke stappen er nodig zijn om chocolade te maken. We gaan zelf aan de slag met de cacaovrucht, branden de cacaobonen en maken er uiteindelijk chocolade van! Natuurlijk gaan we heel veel chocolade proeven!

Duur
De masterclass start om 10.00 uur, we sluiten om 17.00 uur af.
Vooropleiding
Geen
Kosten
Training: € 147,00 excl. btw (€ 177,87 incl. btw) (inclusief reader en lunch).
Leermiddelen
De leermiddelen zijn op onze trainingslocaties aanwezig en hoef je dus niet mee te nemen.
Doelgroep
Mensen die professioneel met chocolade werken en meer over de grondstof waarmee ze werken willen weten, chocolade gekken die meer over hun favoriete reep willen leren.
Toetsing
Geen
Programma
Globale inhoud en onderwerpen van de training:

  • Geschiedenis en oorsprong.
  • De markt.
  • Cacao variëteiten en hun smaakeigenschappen.
  • Hoe groeit cacao.
  • Productie van cacao: van vrucht tot cacaoboon.
  • Productie van cacao tot chocolade.
  • Wat zijn de verschillen in productie tussen witte, melk en pure chocolade.
  • Chocolade proeven: hoe pak je dit aan.
  • Thee en chocolade combinaties.
Vervolgopleiding
Smaakt deze opleiding naar meer? Kijk dan eens naar de volgende vervolgopleidingen:

Gepland op

Liever een andere datum? Of eerder? Neem contact op. Wie weet kunnen we iets voor je regelen!