Masterclass Taiwan | ![]() |
Algemeen |
Nicoletta Tul geeft dit voorjaar weer twee webinars over thee uit Taiwan!![]() Onderdeel van deze webinars is een pakket met 6 bijzondere theeën die we tijdens de sessies gaan proeven. Deze thee is beperkt beschikbaar, daarom is er een maximum van 35 deelnemers voor dit webinar. De twee webinars vinden plaats op zondagochtend 18 mei en 1 juni van 10:00 tot ongeveer 12:00 via Zoom en zijn in het Engels. Omdat Nicoletta de thee opstuurt vanuit Italië sluit de inschrijving op 1 mei. De thee ontvang je vlak voor de eerste sessie. |
Kosten |
Het volgen van de twee informatieve webinars inclusief thee: € 97,00 excl. VAT (€ 117,37 incl. VAT). |
Data |
This course is currently not scheduled. |
Programma |
Get ready for a journey through some of the rarest and most delicious teas of Taiwan! Two events to discover two different worlds united by the passion of the producers, connected to the characteristics of the terroir and traditions. We will explore the highest teas of Taiwan, the world of true gaoshan, and a completely new tea, the red oolong from Taitung Province, an unprecedented tea that, in its young creation, already represents the pinnacle of what the island of Taiwan has to offer.
18 mei : The highest gaoshan teas of Taiwan. Gaoshan is a term that identifies all teas that grow above 1,000-1,200 meters in altitude. This term is usually associated with a specific processing style and certain cultivars suitable for these processes. We will study the terroirs of Taiwan’s most prized mountains and taste masterpieces that will allow us to fully understand the flavor, fragrances, and body characteristics of a true Taiwanese gaoshan. 1 juni: The red oolong of Taitung. |
About Nicoletta Tul |
![]() After graduating in Agricultural Biotechnology with a thesis on the biochemical characteristics of Tea, at the University of Padua, I began my training in Asia, visiting farmers, producers, masters and technicians of Tea. I have studied the art of tasting, tea ceremonies and rituals in Japan, Korea, China and Southeast Asia. I am an international judge in TeaMasters Cup competitions since 2018, in the Tea preparation, food pairing and mixology categories. In 2020 I have published my first book, “La Finestra sul Tè. The ultimate guide to Tea”. In 2023 my second book, “La Finestra sul Giappone. The Tea Islands” has been released, a book dedicated to tea culture and to great teas of JapanI have been teaching for years at schools and academies in Italy and abroad, offering specific Masterclasses dedicated to my great passion. I organize specific Tea Tours in producing countries, visiting and living in close contact with farmers, producers and masters mostly in Japan, Korea and Taiwan. |
Meer trainingen |
Bekijk al onze masterclasses. |
Scheduled courses |
Beoordeling van deze training door onze cursisten |
(5)
Anoniem10 juni 2025
Inge van de Pol9 juni 2025
Een interessante, leerzame Masterclass. Weer veel nieuwe dingen mogen ervaren. Tip: vermeld de volgende keer ook in de eerste uitnodiging nadrukkelijk dat men een Gaiwan bij de hand houdt. Dat was wenselijk. Ik was nu op vakantie en alhoewel ik veel bij had, had ik daar niet aan gedacht. Valeria Raviola5 juni 2025
Nicoletta è Sempre una garanzia di qualità chiara ed esaustiva Non sapevo che lei tenesse i webinar online con voi Parteciperò ancora sicuramente Grazie a voi e a Nicoletta Reactie van ITC Academy Vertaald: Nicoletta biedt altijd duidelijke en uitgebreide 'kwaliteit'. Ik wist niet dat ze online webinars hield met jullie. Ik zal zeker weer deelnemen Jullie en Nicoletta bedankt. Wilma Prins-de Bruijn5 juni 2025
Was weer heel interessant. Nicoletta heeft altijd weer bijzondere thee. Samen proeven, ook al is het online, voegt echt iets toe. Enige nadeel: je raakt steeds meer verslaafd aan bijzondere specialty thee. Miranda5 juni 2025
|
This course is currently not scheduled.
Want to be notified when we schedule a new date? Sign up here.