Masterclass Ik wil iets met thee, maar wat?

Hoe Ikigai je kan helpen thee een plek in jouw leven te geven

Algemeen
Ik wil iets met thee, maar wat?” is een vraag die we regelmatig horen, vooral bij cursisten die net starten met ons Theesommelier Leerjaar 1. “Wat kan je eigenlijk allemaal doen met thee?” vragen ze zich af. Zowel professioneel als hobbymatig is er veel mogelijk. Een beetje extra inzicht in de wereld van thee komt als geroepen voor iedereen die met deze vraag rondloopt.

Tijdens deze masterclass gaan we aan de hand van het Japanse concept Ikigai jouw antwoord proberen te vinden op deze vraag. Ikigai is datgene waar jij je bed voor uitkomt en waard is om voor te leven. Het is je passie waarin vier elementen samenkomen: hetgeen waar je van houdt, wat de wereld nodig heeft, waarvoor je betaald kunt worden en waar je goed in bent.

Thee en Ikigai

Thee en Ikigai zijn nauw met elkaar verbonden. Daarom is deze masterclass opgehangen aan het concept Ikigai om ons te helpen inzicht te krijgen in datgene in thee waarvan jouw hart sneller gaat kloppen. Wellicht werk je al in de theesector, maar twijfel je of je nou echt blij wordt van je taken en verantwoordelijkheden. De sector zit goed, maar de rol is je minder op het lijf geschreven. Of andersom: je huidige taken geven je energie, je doet wat aansluit bij wat je kan en wat je leuk vindt. Je mist alleen de link met thee.

Invulling van de dag

We gebruiken Ikigai om tot een geheel te komen. We focussen ons op de theesector en alles wat deze te bieden heeft. Hoe zou jouw ideale baan of hobby eruit kunnen zien waarin onze gedeelde passie voor thee centraal staat?

Het is een dag vol variatie en inspiratie: we delen persoonlijke ervaringen en praktijkvoorbeelden, behandelen (een beetje) theorie, maar gaan vooral ook aan de slag met praktische oefeningen (maak je eigen brain-map!) die je helpen te ontdekken waar jouw kwaliteiten liggen en wat belangrijk voor je is.
Aan de hand van jouw persoonlijke Ikigai schema krijg je een beter beeld van de plek die thee zou kunnen innemen in jouw leven. Tenslotte komen praktische vervolgstappen en een plan van aanpak aan bod om je de benodigde handvatten te geven om niet alleen te blijven dromen, maar ook echt aan de slag te gaan met alle opgedane inzichten.

Ben jij klaar om met ons dit avontuur aan te gaan?

Deze masterclass wordt gegeven door Yvonne Lagas-Sondermeijer. Zij heeft veel ervaring in commerciële trajecten bij bedrijven: als accountmanager klantrelaties bouwen en assortimenten samenstellen en als inkoper bij grote e-commerce bedrijven bezig met o.a. analyses en prijsstelling om de online verkopen te optimaliseren. Hierbij is zij al vele jaren actief in de wereld van de thee. Recentelijk is ze als zelfstandige binnen de theebranche begonnen met het aanbieden van diensten zoals productontwikkeling, projectmanagement, melangeren, contentcreatie en consultancy.

Wat kan Yvonne voor jullie betekenen tijdens deze masterclass? Ze is geen loopbaanadviseur of lifestylecoach, daar is deze masterclass niet voor bedoeld. Haar kracht zit in het delen van haar jarenlange ervaring en het helpen met het vinden van je onderzoekende pad naar je eigen Ikigai.

Achtergrond Ikigai

Bij sommigen zal dit begrip bekend in de oren klinken, misschien heb je zelfs het bestseller boek “Ikigai: Het Japanse geheim voor een lang en gelukkig leven” gelezen. Volgens de Japanse traditie heeft iedereen een Ikigai, een reden van bestaan. Het is een van de geheimen van een lang, tevreden en gezond leven, zoals de inwoners van Okinawa het leiden. Op dit Japanse eiland wonen meer gezonde en actieve honderdjarigen dan waar ook ter wereld.

Sanpincha? Wat voor cha? Wist je dat thee een belangrijke plek heeft binnen de Ikigai traditie? Gezond leven staat centraal bij de eilandbewoners. Sanpincha, een Japanse groene jasmijn thee, is een van de voedingsmiddelen die volgens hen niet alleen gezond is vanwege zijn nutriënten, maar ook vanwege het ritueel van thee drinken. Het is een moment van rust en mensen samenbrengen.

Duur
We starten om 10:00 en sluiten af om 17:00.
Kosten
Training: € 217,00 excl. btw (€ 262,57 incl. btw) inclusief lunch.
Doelgroep
Iedereen die wel “iets” met thee wil maar eigenlijk nog niet precies weet wat.
Programma
Het globale programma van de dag:

  • Deel 1 | Aan de slag met Ikigai
  • Deel 2 | Onderzoeken van jouw kwaliteiten & waarden
  • Deel 3 | Werken in de theesector
  • Deel 4 | Raakvlak Ikigai en de theesector (de ‘Wat’)
  • Deel 5 | De vorm: welke opties zijn er als het gaat om het vormgeven van mijn ideale rol in thee? (de ‘Hoe’)
  • Deel 6 | Aansluiting tot de markt (de vraag) en wat ik te bieden heb (aanbod)
  • Deel 7 | Plan van aanpak om het ideale plaatje te verwerkelijken
Meer trainingen
Bekijk al onze masterclasses.
Beoordeling van deze training door onze cursisten
(4)
Paulien Breitsma12 juni 2023
Ik vond het een hele fijne, inzichtelijke Masterclass! Aan het einde van de dag ging ik naar huis met een duidelijke visie op wat ik leuk vind, wat er bij mij past & waar mijn krachten liggen! Weer een stapje dichterbij mijn thee-droom! :-)
Monique Blom8 juni 2023
Aan het begin had ik geen idee waar we naartoe zouden gaan. Door heel breed in te zetten en alles door de trechter te laten lopen, ben ik heel veel wijzer geworden en heb ik zelfs antwoord op de vraag gekregen. Ik doe al veel met thee, maar ik wil er graag nog verder in specialiseren. Nu heb ik de passie benoemt en dat heeft nieuwe inzichten gegeven. De docente was erg duidelijk en had genoeg tijd/aandacht voor ieders wensen. dat gaf een fijne interactie.
Simone Prak - Simon Lévelt27 mei 2023
Interessante training met veel zelfreflectie. Er is voldoende ruimte om met anderen van gedachten te wisselen waardoor je waardevolle input krijgt van je medecursisten. Super leuk en heel veel inspiratie opgedaan!
Ellen26 mei 2023
Overzichtelijke opbouw van de presentatie, met voldoende ruimte voor het stellen van vragen. Ook de theorie afgewisseld met de praktijkopdrachten is erg prettig. Van mij had het theoretische gedeelte wel net iets korter gemogen, zodat we nog net wat meer tijd konden besteden aan praktijkopdrachten of 1 op 1 gesprekken met de overige cursisten (voor mij blijft praktijk en het doen altijd beter hangen dan luisteren naar theorie en theorie lees je dan thuis wel weer na). De masterclass heeft zeker een motortje in mij 'aangezet', ik ben blij dat ik geweest ben en zou het zeker aanbevelen aan anderen.

Gepland op

Inschrijven? Kies hierboven een datum om je in te schrijven voor die training.

Wil je een berichtje ontvangen als we een nieuwe datum plannen? Dat kan! Meld je hier aan.