Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Masterclass Starting a Coffee or Tea Business

Algemeen

Wie droomt er niet van: een succesvol koffie of thee bedrijf beginnen. Maar hoe voorkom je dat deze droom een nachtmerrie wordt?

Met de juiste voorbereiding weet je waar je aan begint en staat de weg naar succes open! De training ‘Starting a Coffee or Tea Business’ biedt inzicht in alle aspecten die van belang zijn bij de het nemen van de eerste stappen richting het daadwerkelijk openen van een espressobar, branderij, theewinkel, koffiespeciaalzaak of webshop.

We laten je in de training stapsgewijs zien hoe je je droom kunt verwezenlijken en behandelen in de training uiteenlopende onderwerpen zoals het bepalen van je concept, je doelgroep, het vinden, huren of kopen van een locatie, het samenstellen van een assortiment/aanbod, maar we gaan ook in op heel praktische en belangrijke zaken zoals het opstellen van een businessplan, het opstellen van een budget en zaken die nodig zijn in de aanloop naar de opening, zoals marketing, inkoop en exploitatie.

Bij het volgen van de training ontvang je een reader met daarin samengevat de noodzakelijk informatie en diverse praktische checklists die je kunnen helpen bij het verder vorm geven van je ideeën en plannen. De training is een perfecte mix tussen vaardigheden, kennis en inzichten. Wil je goed beslagen ten ijs komen en je kunnen onderscheiden van je concurrentie? Dan is deze cursus zeker iets voor jou!

Duur
De masterclass start om 10.00 uur, we sluiten om 17.00 uur af.
Kosten
Training: € 197,00 per persoon exclusief BTW. Inclusief lunch.
Doelgroep
Mensen met ondernemersgeest die er serieus over denken om nu of later een espressobar, koffiebranderij, theebar, lunchroom, horecazaak, koffie of thee winkel of webshop te beginnen en die goed beslagen ten ijs willen komen.
Programma

Globale inhoud & onderwerpen van de masterclass:

 • Marktkansen, concept opstellen en doelgroep bepalen.
 • Keuzes en risico’s met betrekking tot type onderneming: ZZP, BV, eenmanszaak etc.
 • Type onderneming bepalen: producten, assortiment, menukaart.
 • Type horeca zaken en kenmerken en referentie gegevens.
 • Het businessplan: noodzaak, inhoud en de onderdelen.
 • Financiële gegevens, het inschatten van je verwachte omzet en het opstellen van een budget en begroting voor zowel investering als exploitatie.
 • Concurrentie & omgevingsanalyse.
 • Locatie: opstellen van programma van eisen, het vinden van de juiste locatie, het aangaan van een huurcontract.
 • Benodigde vergunningen, gezondheid & veiligheidsaspecten.
 • Concept, ontwerp, bouw & inrichting.
 • Welke inventaris heb ik nodig?
 • Aanloop naar de opening: wat moet er geregeld worden? Denk aan personeel, voorraad, planning e.d.
 • Checklist exploitatie: waar moet ik op hoofdlijnen aan denken na de opening
Beoordeling van deze training door onze cursisten
(4)
Joke6 maart 2021
Prima training om je eigen inspiratie en oriëntatie te voeden met achtergronden en aandachtspunten. De persoonlijke en positief kritische benadering vind ik prettig
Arnout2 maart 2021
Waardevolle masterclass. Goede inzichten gekregen in de te ondernemen stappen.
Anoniem8 februari 2021
Een boeiende en interactieve masterclass. Je merkt dat de docent veel ervaring heeft. Jammer dat het niet op locatie gegeven kon worden vanwege Covid19, maar online goed te doen.
Eef De Houwer1 februari 2021
Een aanrader voor iedereen die professioneel aan de slag wil gaan met thee. Ondanks dat de cursus dieper ingaat op de Nederlandse context, is het nog steeds de moeite voor Belgen.