Laden Evenementen

Masterclass Starting a Coffee or Tea Business

Algemeen
Wie droomt er niet van: een succesvol koffie of thee bedrijf beginnen. Maar hoe voorkom je dat deze droom een nachtmerrie wordt?

Met de juiste voorbereiding weet je waar je aan begint en staat de weg naar succes open! Tijdens deze masterclass ‘Starting a Coffee or Tea Business’ raak je vertrouwd met alle aspecten van het opzetten en runnen van een goedlopend bedrijf. De volledige dag biedt inzicht in alle aspecten die van belang zijn bij de het nemen van de eerste stappen richting het daadwerkelijk openen van een espressobar, branderij, theewinkel, koffiespeciaalzaak of webshop. Als kleine starter of meteen als fulltime ondernemer.

We laten je in een groep met mede cursisten stapsgewijs zien hoe je je droom kunt verwezenlijken en behandelen in de training uiteenlopende onderwerpen zoals het bepalen van je concept, je doelgroep, de aandachtspunten voor een geschikte locatie, het samenstellen van een product assortiment, maar we gaan ook in op heel praktische en belangrijke zaken zoals het opstellen van een businessplan, het opstellen van een budget en zaken die nodig zijn in de aanloop naar de opening, zoals marketing, inkoop en exploitatie. Daarbij zullen ook handige tools besproken worden die kunnen ondersteunen.

Dit alles zal met een zelf gekozen praktische case door de dag heen besproken worden, om de theorie meteen te kunnen toepassen.

Bij het volgen van de training ontvang je een reader met daarin samengevat de noodzakelijk informatie en diverse checklists en links die je kunnen helpen bij het verder vorm geven van je ideeën en plannen. De training is een perfecte mix tussen vaardigheden, kennis en inzichten. Wil je goed beslagen ten ijs komen en je kunnen onderscheiden van je concurrentie? Dan is deze training zeker iets voor jou!

Deze masterclass zal worden gegeven door Martine van der Nolk van Gogh van Midori Hansei Management, een professional die al bijna 25 jaar verschillende bedrijven adviseert en begeleidt op financieel gebied. Met een achtergrond in accountancy bij startende bedrijven in hun opstart, tot aan multinationals met zeer strikte financiële rapportering eisen. In spaarzame vrije tijd is zij ook een beginnend theesommelier.

Duur
De masterclass start om 10.00 uur, we sluiten om 17.00 uur af.
Kosten
Training: € 217,00 excl. btw (€ 262,57 incl. btw) inclusief lunch.
Doelgroep
Mensen met ondernemersgeest die er serieus over denken om nu of later een espressobar, koffiebranderij, theebar, lunchroom, horecazaak, koffie of thee winkel of webshop te beginnen en die goed beslagen ten ijs willen komen.
Programma
Globale inhoud & onderwerpen van de masterclass:

 • Verschillende fases van het aankomende bedrijf, waarbij ideeën en plannen omgezet worden in concrete mogelijkheden zoals locatie, medewerkers en benodigde investeringen.
 • Bepalen van kritische succesfactoren voor een onderneming: assortiment, menukaart en unieke kenmerken van het bedrijf
 • Keuzes en risico’s met betrekking tot type onderneming: ZZP, BV, eenmanszaak etc.
 • Hulpmiddelen voor het uitwerken van het concept met bijvoorbeeld een Sterkte/Zwakte analyse
 • Het businessplan: noodzaak, inhoud en de onderdelen.
 • Financiële gegevens, het inschatten van je verwachte omzet en het opstellen van een budget en begroting voor zowel investering als exploitatie.
 • Concurrentie & omgevingsanalyse.
 • Benodigde vergunningen, gezondheid & veiligheidsaspecten.
 • Concept, ontwerp, bouw & inrichting.
 • Aanloop naar de opening: wat moet er geregeld worden? Denk aan personeel, voorraad, planning e.d.
 • Checklist exploitatie: waar moet ik op hoofdlijnen aan denken na de opening.
Beoordeling van deze training door onze cursisten
(9)
Sobenna Tafleur-Niemeijer - -19 juni 2024
Tom29 juni 2023
Ondanks dat we met maar 3 cursisten waren ging de cursus gewoon door. De meeste opleidingsinstituten hadden de cursus gewoon niet door laten gaan. De cursus wordt op een relaxte manier gegeven en er is ruim voldoende tijd om vragen te stellen. De lunch tussen de middag was uitstekend. Wat zou het fijn zijn wanneer ITC Academy ook naar het Noorden zou komen.
Monique Blom - Het Theewinkeltje3 november 2022
Vlotte en goede gevulde dag met concrete uitleg op mijn eigen vragen en zo gesproken dat iedereen het begrijpt. Van een moeilijke materie iets heel bruikbaars gemaakt. Een leerzame dag en verbinding gemaakt met de medecursisten, hier leer je ook erg veel van.
Anoniem24 september 2022
Zeer waardevolle masterclass, waarbij de diverse onderdelen voor het starten van een bedrijf ter sprake kwamen. Er was alle ruimte voor vragen, die met alle geduld beantwoord werden. Tevens ook leerzaam om de vraagstukken van medeklasgenoten te zien en samen naar te kijken. Bedankt!
Karin Rochat - Wouters22 september 2022
Zeer nuttige masterclass gegeven door een accountant. Veel informatie over onder andere het schrijven van business plan, wat er geregeld moet worden qua belastingen en wat er in je administratie moet staan.
Zeer nuttig voor mensen die een bedrijf willen gaan starten of net gestart zijn.
Inspirerende dag!
Joke6 maart 2021
Prima training om je eigen inspiratie en oriëntatie te voeden met achtergronden en aandachtspunten. De persoonlijke en positief kritische benadering vind ik prettig
Arnout2 maart 2021
Waardevolle masterclass. Goede inzichten gekregen in de te ondernemen stappen.
Anoniem8 februari 2021
Een boeiende en interactieve masterclass. Je merkt dat de docent veel ervaring heeft. Jammer dat het niet op locatie gegeven kon worden vanwege Covid19, maar online goed te doen.
Eef De Houwer1 februari 2021
Een aanrader voor iedereen die professioneel aan de slag wil gaan met thee. Ondanks dat de cursus dieper ingaat op de Nederlandse context, is het nog steeds de moeite voor Belgen.