Laden Evenementen

Masterclass Gong Fu Cha

Algemeen
Gong Fu thee is een Chinese manier van thee drinken. Letterlijk vertaald betekent gong fu cha ’thee zetten met vaardigheid’ of ’thee op de juiste manier zetten’. Gong Fu Cha is heel anders dan de westerse manier van thee zetten. Om thee op deze manier te zetten heb je andere materialen nodig dan bij de meer westerse methode. Zo kent men bijvoorbeeld de gaiwan, een schaaltje met deksel en kleine theepotten gemaakt van klei, glas, porselein en aardewerk.
Ook de verhouding theeblaadjes/water is heel anders dan dat wij in de westerse wereld gewend zijn. Je gebruikt veel meer thee, veel minder water en hele korte trektijden. Op deze manier kun je de thee meerdere keren met water opgieten. Je krijgt dan iedere keer een net iets andere smaak en geur in je kopje.

Tijdens deze masterclass behandelen we de volgende onderwerpen:

  • Verschillende Gong Fu Cha methodes. Bekende en vooral ook minder bekende. Er zijn veel theorieën welke methode de beste is en wij gaan ze tijdens de lesdag met elkaar vergelijken.
  • Hoe zet je verschillende theesoorten zoals Oolongs, Heicha, witte thee, groene thee en zwarte thee zodat je de mooiste aroma’s in je kopje krijgt.
  • Finetunen van het zetten van de thee
  • De geschiedenis en ontwikkeling van de theepot in China
  • Hoe kies je een goede Yixing theepot of gaiwan
  • Welke kleisoort is het meest geschikt voor je theepot en wat is de invloed van een kleisoort op de smaak van de thee
1 dag van 10.00-16.00 uur.
Kosten
€ 107,00 excl. btw (€ 129,47 incl. btw) inclusief lunch.
Doelgroep
Meer trainingen
Bekijk al onze masterclasses.