Masterclasses Eastern Leaves

Algemeen
Door Eastern Leaves uit China zullen er in het weekend van 28 en 29 september drie masterclasses worden gegeven bij ITC. Deze bijzondere samenwerking geeft de mogelijkheid om de aroma’s te ruiken en proeven uit de provincie Yunnan, ook wel historisch de oorsprong van de thee genoemd.

Eastern Leaves gerund door het echtpaar Vivian en Lorenzo, biedt naast de verkoop en productie van thee en teaware, ook theereizen en -trainingen aan. Standplaats in China, hebben ze zelf ook een plek in Europa, een theeshop in Milan.

Deze masterclasses zullen in het Engels worden gegeven en kan per sessie door maximaal 20 personen worden bijgewoond. Dus wees er dus snel bij!

Yunnan flavor from Pu people

Zaterdag 28 september, 9:00 – 12:00

Deze eerste masterclass is gericht op Pu Er thee, en dan vooral op een aantal minderheden die leven in de verschillende berggebieden die het Zuid-Chinese gebied rijk is. Door isolatie in vroegere tijden, heeft elk gebied en volk z’n eigen terroir ontwikkeld, wat naast de unieke theecultuur ook terug te proeven is in de verschillende Pu Er theeën die er worden geproduceerd. Nannuoshan, Laoman’e, Banpen, Mahei zijn een aantal van de regio’s die voorbij zullen komen. En bijvoorbeeld de Yao bevolking heeft ondanks vele omzwervingen de oude manier van thee als eten behouden, en ook de speciale smaak van de Bulang mountain zal besproken en geproefd worden.

Vivian werkt inmiddels al jaren in deze streek en is met haar man ook producent van onder andere Pu Er thee. Ze zal ons meenemen door de prachtige theebossen en ervaringen delen van de prachtige vriendschappen die zij inmiddels in al die jaren heeft opgebouwd.

White tea from Yunnan & Fujian

Zaterdag 28 september, 14:30 – 17:30

De tweede masterclass is gericht op witte thee en heeft naast de provincie Yunnan, ook de focus op Fujian. Een vergelijking mocht het zo al genoemd worden, tussen de eeuwenoude bomen en originele cultivars versus de lange geschiedenis van keizerlijke en technisch ontwikkelde witte theeën uit Fuding. Met daarnaast dé mogelijkheid om van dezelfde producent en dezelfde condities te proeven, een 2018 Bai Mu Dan, naast een 2012 Shou Mei tea. Als ook een unieke 6 jaar oude witte thee cake met aged tangerine schil er in verwerkt.

Er zullen ook een aantal van hun eigen theeën te koop zijn mocht de interesse voor Pu Er en genoemde witte theeën verder gewekt zijn!

Yixing teaware

Zondag 29 september, 9:00 – 12:00

De klei gebruikt voor Yixing theepotten heeft natuurlijke eigenschappen die het bijzonder en kostbaar maken voor het maken van thee: de rauwe klei is een natuurlijk wonder, tezamen met de kennis die de Yixing masters generatie op generatie hebben opgedaan, resulteert in een ongeëvenaard kunstwerk met specifieke karakteristieken.

Vaak wordt een theepot gekozen op basis van schoonheid, vorm of bijvoorbeeld klei kleur. Echter wat de thee zal verrijken door het gebruik van dit soort potten, is de perfecte match met onze favoriete thee. Alleen studie en ervaring leiden ons langs deze smakelijke en onvoltrokken weg naar een persoonlijke connectie.

De schoonheid van elke Yixing theepot is bepaald door 6 factoren: klei (ook wel de basis genoemd), de stijl, inclusief de decoratie en inscripties, de techniek van de master die hem gemaakt heeft, de vorm die geworteld ligt in de historie van de Yixing regio, het authenticiteits level en de belangrijkheid van de master die de pot gemaakt heeft. Dat bevestigt vervolgens de waarde over meerdere generaties heen.

Gedurende deze 3e masterclass, zal naast historie, evolutie en vooral de belangrijke vormen van Yixing potten de revue passeren. Ook zullen verschillen tussen de kleisoorten geproefd gaan worden, om de vraag te kunnen beantwoorden hoe de beste pot te kiezen voor onze meest favoriete thee.

Ze nemen de mooiste theepotten die Eastern Leaves op hun frequente trips naar Yixing heeft verzameld mee, tezamen met de ervaringen en woorden van de masters die ze gecreëerd hebben.

Kosten
De prijs per masterclass is € 78,50 excl. btw (€ 94,99 incl. btw). Schrijf je je in voor alle drie de masterclasses, dan ontvang je korting en komt de totaalprijs op 217,50 excl. btw (263,18 incl. btw)

Je schrijft je apart in voor iedere masterclass. Wil je meer dan 1 masterclass bijwonen dan kan je bij de opmerkingen van de eerste masterclass aangeven welke masterclass je nog meer wilt volgen. Dan regelen wij de andere inschrijving(en).

Meer trainingen
Bekijk al onze masterclasses.

Gepland op

Er zijn geen aankomende evenementen.

Inschrijven? Kies hierboven een datum om je in te schrijven voor die training.

Wil je een berichtje ontvangen als we een nieuwe datum plannen? Dat kan! Meld je hier aan.