Masterclass Thee in de horeca

Algemeen
“De horeca moet betere thee serveren!”. Dat horen we al jaren maar toch verandert er maar weinig. Hier zijn verschillende redenen voor te bedenken. Maar vermoedelijk is de belangrijkste reden dat we niet eerst goed kijken met wat voor soort horeca we te maken hebben. Bij een restaurant waar je schnitzel met gebakken aardappeltjes en sperziebonen eet past nu eenmaal een ander theeconcept dan in een restaurant waar coquilles op de menukaart staan.

De meeste horecaondernemers hebben geen idee wat er mogelijk is met thee. Ze zien alleen de investering die ze denken te moeten doen, de hoeveelheid tijd die het extra kost en al het gedoe dat het met zich meebrengt. Daarbij, ze hebben geen idee waar ze moeten beginnen. De kleine groep die hulp van een theesommelier inroept krijgt hier vaak na het eerste bezoek al spijt van. Goed bedoeld komt de theesommelier namelijk met compleet onhaalbare ideeën omdat deze geen idee heeft hoe het is om in de horeca te werken.

In deze masterclass laten we je zien hoe de Nederlandse en Belgische horeca in elkaar zit. Welke vijf categorieën er zijn, hoe kan je deze herkennen en welke concepten passen er bij iedere categorie. Welke categorie schaft een omgekeerd osmose apparaat aan en wat doe je als dit geen optie is. Theesoorten en theemerken zoeken bij water met verschillende hardheid en leren omgaan met beperkingen. Want juist deze beperkingen maken dat je creatief moet zijn! En dit kan het verschil maken tussen een enthousiaste ondernemer en een ondernemer die al na korte tijd afhaakt.

Tijdens deze masterclass krijg je een hand-out waarin je alle theorie die we behandelen terug kunt vinden. Je vindt er een lijst van leveranciers van theeconcepten per horeca-categorie en een aantal recepten van lekkere cocktails en mocktails.

Duur
1 dag van 10.00-16.00 uur.
Kosten
€ 107,00 excl. btw (€ 129,47 incl. btw) inclusief lunch.
Doelgroep
Iedere Theesommelier die meer wil leren over de horeca.
Meer trainingen
Bekijk al onze masterclasses.

Gepland op

Er zijn geen aankomende evenementen.

Inschrijven? Kies hierboven een datum om je in te schrijven voor die training.

Wil je een berichtje ontvangen als we een nieuwe datum plannen? Dat kan! Meld je hier aan.