Masterclass Theater aan tafel

Algemeen
Hoe leuk is het om je gasten tijdens het diner bij iedere gang te verrassen met een lekkere en visueel aantrekkelijke thee. Maar omdat het diner ook gaat om een gezellige tijd samen, is lang in de keuken staan om de thee te maken niet handig. Dus hoe pak je dat aan?

Tijdens deze masterclass laten we je zien hoe je door de juiste voorbereiding snel een super afwisselend theemenu op tafel zet.

Ken je het probleem: je hebt een lekker recept gevonden en wilt dit voor een feestelijke gelegenheid gaan maken. Je neemt je voor om dit recept vooraf een keer te maken zodat je kan proeven en combineren, maar zoals gewoonlijk komt het daar niet van. Maar hoe kies je een thee bij een gerecht dat je nog nooit gemaakt hebt? In een paar eenvoudige stappen helpen we je.

Dan heb je je thee-selectie gemaakt maar als je bij iedere gang thee op dezelfde manier zet en presenteert dan is het spraakmakende er gauw af. Daarom behandelen we verschillende technieken om snel en op een andere manier dan met een theepot, gaiwan of Yixing theepot de thee te zetten. Manieren die voor veel theater zorgen zijn goed te doen zonder dat je allerlei nieuwe dingen hoeft aan te schaffen.

En voor het eten tijdens de borrel wil je ook wat leuks. Thee geeft cocktails en mocktails een extra dimensie. We leren je om snel een lekker drankje te maken waar je vrienden het nog lang over gaan hebben!

Duur
We starten om 10:00 en sluiten af om 17:00.
Kosten
Training: € 217,00 excl. btw (€ 262,57 incl. btw) inclusief lunch.
Doelgroep
Iedereen die thee op een leuke en pragmatische manier bij het diner wil serveren.
Programma
Onderwerpen die aan bod komen:

  • Voorbereidingen voor een leuke avond vol thee;
  • Hoe bouw je een tea pairing op bij meerdere gangen;
  • Thee op andere manieren zetten dan de gebruikelijke;
  • Theater aan tafel door andere zetmethodes en manieren van serveren;
  • Je gasten verrassen en voor gespreksstof zorgen;
  • Lekkere alcoholhoudende of alcoholvrije cocktails maken met thee;
  • Hoe kies je thee bij een gerecht wat je nog nooit gemaakt hebt.
Meer trainingen
Bekijk al onze masterclasses.
Beoordeling van deze training door onze cursisten
(9)
Sandra Kaag - De Keuken van Sandra11 juni 2024
Vond het superleuk en een goede aanvulling op 1e jaar theesommelier. Leuke ideeen opgedaan en geproefd en dat was precies waar ik voor kwam. Lijkt me wel iets lastiger als je nog nul theekennis hebt.
Inge11 juni 2024
Een inspirerende workshop met echt heel veel voorbeelden over hoe thee aan tafel te serveren. Van heel praktische voorbeelden tot wat complexere methodes, die niet breed inzetbaar zijn. Maar mij geeft het weer heel veel ideeën om creatief aan de gang te gaan.
Ilse Beemsterboer-Mattemaker - 6tea615 juni 2023
Een aantal manieren om thee met theater aan tafel te serveren kende ik al, maar vandaag een heel aantal nieuwe opties gezien en geleerd hoe je makkelijk je thee en ijsthee voor kan bereiden voor een workshop. Superdag gehad.
Cécile Dekkers - Theebeleving15 juni 2023
Was een leuke en leerzame masterclass. Veel nieuwe methodes geleerd hoe je thee kan serveren aan je gasten.
Eugenie21 december 2022
Wat een inspirerende masterclass! Allemaal ideeën opgedaan om thee op andere manieren te zetten en te serveren. Zowel koud als warm. Mini uitstapje naar de mocktail. Een kleine waarschuwing: alle inspiratie kan je hebberig maken. Sta sterk in je schoenen want na deze dag zijn marktplaats en de kringloop je beste vriend!
Anneke Ammerlaan - Vision on food20 december 2022
Wieteke Erkens19 december 2022
Superleuk om allemaal nieuwe en vernieuwende dingen te leren! Jullie hebben me weer aardig op kosten gejaagd met alle leuke ideeën :-)
Agnes Keuzenkamp - Tea to Love19 december 2022
Geweldig! Weer zoveel geleerd, gezien en ervaren. Een absolute aanrader!
Wilma Prins-de Bruijn19 december 2022
Ontzettend leuk en leerzaam. Heel veel tips en ideeën gekregen. Veel leuke gadgets gezien en ook heel simpele trucjes voor een groots resultaat.

Gepland op

Er zijn geen aankomende evenementen.

Inschrijven? Kies hierboven een datum om je in te schrijven voor die training.

Wil je een berichtje ontvangen als we een nieuwe datum plannen? Dat kan! Meld je hier aan.