Masterclass Lumbini – Tasting Sri Lanka tea

Algemeen
Na de jaren van Covid is het eindelijk weer mogelijk om gasten te ontvangen in Nederland die aan de basis van thee staan!

Aanstaande 12 februari komen er theeboeren uit Sri Lanka, het voormalige Ceylon, op bezoek bij ITC Academy Den Haag. Lumbini Valley een thee plantage in het zuiden van het eiland, die al sinds 1975 door dit gedreven team wordt geleid en vooral de zo geprezen en bekende zwarte thee produceert. Daarnaast hebben ze bijvoorbeeld ook zeldzame witte, handgemaakte en organic theeën.

Vind je het leuk om meer te weten te komen over Sri Lanka, en zou je graag de mogelijkheid hebben om rechtstreeks vragen te kunnen stellen aan deze experts op het gebied van thee productie, dan staan om 19.00 uur ‘s avonds de deuren voor je open. Naast de presentatie en uitleg zal er ook veel geproefd gaan worden. De verwachting is dat de avond zo’n 2,5 tot 3 uur zal duren.

In de prijs inbegrepen zit thee voor thuis en er zullen er ook een aantal te koop zijn, om met de heerlijke smaken nog is weg te kunnen dromen naar het bijzondere eiland!

1 avond van 19.00 tot ongeveer 21:30/22:00 uur.
Kosten
€ 32,50 excl. btw (€ 39,33 incl. btw).
Meer trainingen
Bekijk al onze masterclasses.
Beoordeling van deze training door onze cursisten
(10)
Paulien Breitsma5 maart 2024
Super leuke, leerzame avond. Echt een inkijkje gekregen in een bijzondere theefabriek! Veel ruimte om vragen te stellen en te proeven. Lekkere thee mee naar huis genomen.
Miranda5 maart 2024
Ontzettend leuk en interessant om het verhaal van de theeboer te horen en zijn theeen samen te proeven. Mooi om te leren aan de hand van verhalen uit de echte praktijk!

(Voor intern/niet op de site: Mogelijkheid tot verdere verbetering is wat mij betreft om nog een vraaggesprek in te bouwen na de presentatie, om iets meer dan het standaard verhaal eruit te krijgen en dat niet af te laten hangen van de vragen uit de groep. En qua proeven had het wat mij betreft meer gemogen, 10 i.p.v. 5, en vooral ook leuk om er dan nog iets bij te horen: bij deze thee doen we in de verwerken dit of dat, om uiteindelijk een zus en zo resultaat te krijgen, en daarbij hebben we de volgende uitdagingen. Ofzoiets...) :-)
Simone Prak - Simon Lévelt5 maart 2024
Interssant om te horen wat de heren al bereikt hebben. Prachtige thee meegenomen voor thuis. Een heel geslaagde avond!
Tabitha van Dasselaar - Zzper26 februari 2024
De prijs was heel toegankelijk wat als zzper zeer fijn is. Op die manier ontmoet je ook weer andere mensen in hetzelfde vakgebied. Waardoor je nieuwe contacten kan maken en eventuele nieuwe samenwerkingen. De gastdocenten spraken vol passie over hun theeplantage waardoor de informatie veel meer blijft hangen. Aan het einde verkochten ze hun eigen bijzondere theeën voor zeer toegankelijke prijzen. Zodat je er thuis verder mee kan gaan. Een fijne masterclass!
Monique22 februari 2024
De ervaring en enthousiasme van de heren was echt fantastisch. Voor mij had het verhaal in delen gemogen, zodat we tussendoor wat konden proeven. Aan het einde ging het te gehaast voor mij. Maar wat heb ik ervan genoten.
Yvonne Lagas-Sondermeijer19 februari 2024
Het was een leuke avond met een fijne groep mensen en zeer enthousiaste experts die veel informatie deelden. Het was een leerzame presentatie en leuk om nieuwe specialty teas te kunnen proeven. De indeling van de avond had van mij iets afwisselender mogen zijn, door de presentatie op te delen en tussendoor wat meer te proeven.
Anoniem19 februari 2024
Het is een leuke bijeenkomst van een thee aanbieder waar thee van te koop is. Bij een masterclass verwacht ik meer te leren van elkaar en over de thee.
Jan Van der Ham - -19 februari 2024
Marja Zwaan16 februari 2024
Wilma Prins-de Bruijn15 februari 2024
Informatieve presentatie, interessante theeën en leuke interactie.

Gepland op

Er zijn geen aankomende evenementen.

Inschrijven? Kies hierboven een datum om je in te schrijven voor die training.

Wil je een berichtje ontvangen als we een nieuwe datum plannen? Dat kan! Meld je hier aan.