Masterclass Japan out of the box

Algemeen
Veel mensen kennen de klassieke Japanse theesoorten zoals Bancha, Sencha, Gyokuro en Kukicha. En ook zwarte thee gemaakt van Japanse theevariëteiten bestaan al enige tijd. Maar in Japan zijn de laatste tijd meer theesoorten ontwikkeld. Zo maken ze steeds meer zwarte thee van variëteiten uit bijvoorbeeld India en China. Maar ze maken ook groene thee, witte thee, gele thee en zelfs Oolongs! De combinatie van terroir en bewerkingsmethodes leidt tot hele mooie unieke theesoorten die niet te vergelijken zijn met andere bestaande theeën.

Tijdens deze dag gaan we veel zetten en proeven. Omdat de theesoorten zo anders zijn dan de bekende soorten, moet je ze ook anders zetten. We leren je hoe je dit volgens een stappenplan aanpakt. We gaan de theesoorten niet alleen met behulp van traditionele methodes zetten maar we kijken ook naar alternatieve manieren die unieke aroma’s uit de thee halen.

Deze masterclass bevat veel praktijk en weinig theorie. Je krijgt een hand-out mee met informatie over de theesoorten, recepten en adressen van waar je deze thee kunt bestellen.

Duur
1 dag van 10.00-16.00 uur.
Kosten
€ 107,00 excl. btw (€ 129,47 incl. btw) inclusief lunch.
Doelgroep
Cursisten die de Theesommelier Opleiding leerjaar 1, 2 of 3 gedaan hebben maar ook voor ervaren theeliefhebbers die nog geen kennis over Japanse theesoorten hebben is deze masterclass interessant.
Meer trainingen
Bekijk al onze masterclasses.
Beoordeling van deze training door onze cursisten
(4)
Thiara5 september 2023
Altijd fijn om je weer een dag in de wondere wereld van thee onder te dompelen. Want al ken ik er ondertussen best veel, ook nu heb ik weer nieuwe theesoorten met nieuwe smaken geproefd en nieuwe manieren van zetten geleerd. Voor iedere liefhebber van Japanse thee een aanrader!
Iris Weichler - THEEmuze24 augustus 2023
Veel geproefd en enkele interessante ontdekkingen gedaan.
Wilma Prins-de Bruijn24 augustus 2023
Interessante out of the box thee ervaring. Veel geproefd samen met andere thee-enthousiasten.
Anneke Boeren24 augustus 2023
Een zeer informatieve en leerzame masterclass. Als nieuweling een absolute eyeopener. Nooit meer andere thee.

Gepland op

Inschrijven? Kies hierboven een datum om je in te schrijven voor die training.

Wil je een berichtje ontvangen als we een nieuwe datum plannen? Dat kan! Meld je hier aan.