Masterclass Japan out of the box

Algemeen
Veel mensen kennen de klassieke Japanse theesoorten zoals Bancha, Sencha, Gyokuro en Kukicha. En ook zwarte thee gemaakt van Japanse theevariëteiten bestaan al enige tijd. Maar in Japan zijn de laatste tijd meer theesoorten ontwikkeld. Zo maken ze steeds meer zwarte thee van variëteiten uit bijvoorbeeld India en China. Maar ze maken ook groene thee, witte thee, gele thee en zelfs Oolongs! De combinatie van terroir en bewerkingsmethodes leidt tot hele mooie unieke theesoorten die niet te vergelijken zijn met andere bestaande theeën.

Tijdens deze dag gaan we veel zetten en proeven. Omdat de theesoorten zo anders zijn dan de bekende soorten, moet je ze ook anders zetten. We leren je hoe je dit volgens een stappenplan aanpakt. We gaan de theesoorten niet alleen met behulp van traditionele methodes zetten maar we kijken ook naar alternatieve manieren die unieke aroma’s uit de thee halen.

Deze masterclass bevat veel praktijk en weinig theorie. Je krijgt een hand-out mee met informatie over de theesoorten, recepten en adressen van waar je deze thee kunt bestellen.

Duur
1 dag van 10.00-16.00 uur.
Kosten
€ 107,00 excl. btw (€ 129,47 incl. btw) inclusief lunch.
Doelgroep
Cursisten die de Theesommelier Opleiding leerjaar 1, 2 of 3 gedaan hebben maar ook voor ervaren theeliefhebbers die nog geen kennis over Japanse theesoorten hebben is deze masterclass interessant.
Meer trainingen
Bekijk al onze masterclasses.

Gepland op

Inschrijven? Kies hierboven een datum om je in te schrijven voor die training.

Wil je een berichtje ontvangen als we een nieuwe datum plannen? Dat kan! Meld je hier aan.