Masterclass Een theeproever vertelt over Echte Thee & Zuiver Water

Opbouw van de dag
Deze Masterclass bestaat uit twee delen. In de ochtend zal Karel ons meenemen in hoe de wereld van een theeproever eruitziet. Hij geeft ons een blik in de monsterkamer van grote en kleinere gespecialiseerde theebedrijven. Mooie verhalen zoals alleen hij ze kan vertellen. De ontwikkeling van de Theecultuur in Nederland in de afgelopen 40-50 jaar heeft hij van nabij meegemaakt; in zijn woorden een ontwikkeling en beleving van thee van “uilenzeik/slootwater” tot “godendrank’.’s Middags zal hij ons meer vertellen over hoe onderzoek en bewustwording van het belang van Zuiver Water zijn leven gevormd heeft; als theeproever/-pakker én als Echt Zuiver Water-ambassadeur. Hij vertelt ons over de invloed van water op thee en hoe belangrijk Zuiver Water voor ons lichaam is.Tijdens deze Masterclass krijg je onder meer verschillende manieren te zien en kun je ervaren hoe je thuis, onderweg en op het werk optimaal van Zuiver Water en Echte Thee kunt genieten.
Algemeen
De meeste theesoorten worden lekkerder wanneer je water met weinig of geen calcium gebruikt. Dat is iets wat iedere theesommelier weet. Maar…onthard water alleen is niet voldoende.

Veertig jaar geleden was dat allesbehalve bekend. Het was toen theeproever Karel Thieme in 1981 een Thee, waar hij erg enthousiast over was, Formosa Oolong Super Fancy, mee naar huis nam hem om door zijn vrouw te laten proeven. Deze was totaal niet onder de indruk. Toen Karel zelf proefde moest hij toegeven dat de ‘hemelse geur’, die hij op z’n werk geproefd had, thuis inderdaad nergens te bekennen was. Na een zoektocht kwam hij erachter dat het water het grote verschil maakte en vond uiteindelijk dé oplossing om thuis gemakkelijk en betaalbaar Zuiver Water te kunnen tappen. Het werd zijn missie, zijn ontdekking dit bekend te maken, in eerste instantie deed hij dat met…Thee!

Ruim veertig jaar werkte Karel in de thee-industrie. Hij begon in 1976 bij een Rotterdamse theehandel import/export en startte in 1993 zelf met een ambachtelijke theepakkerij, Thieme’s Echte Thee. Waarschijnlijk het eerste theebedrijf in Nederland dat Specialty Tea verkocht, een term die toen nog helemaal niet bestond. Zijn eerste klant was het gereputeerde Amstel Hotel.
Met losse Thee-specialiteiten te bereiden met Zuiver Water, bood hij hen een aantrekkelijk alternatief voor de theezakjes-hengel-de-bengel-asbak-cultuur; Echt Thee werd als Goede Wijn. De Theecultuur bloeide op!

In 2008 verkocht Karel zijn theepakkerij en is hij zich volledig op Zuiver Water gaan richten. Hij deed tien jaar onderzoek naar manieren om Zuiver Water bereikbaar te maken voor een brede groep mensen. Dit leidde ertoe dat hij in 2018, samen met een compagnon, het bedrijf Aquapeak opgericht heeft. Het doel van deze onderneming: ‘Echt Zuiver Water voor iedereen’.

Duur
Van 10:00 tot 16:00.
Kosten
€ 61,98 excl. btw (€ 75,00 incl. btw) (inclusief lunch)
Meer trainingen
Bekijk al onze masterclasses.

Gepland op

Er zijn geen aankomende evenementen.

Inschrijven? Kies hierboven een datum om je in te schrijven voor die training.

Wil je een berichtje ontvangen als we een nieuwe datum plannen? Dat kan! Meld je hier aan.