ITC Travel: Taiwan Specialty Tea tour mei 2020

10 dagen, 9 nachten,  gaan we op ontdekkingstocht in het prachtige Ilha Formosa. We worden toeschouwer bij de productie van bekende Taiwanese oolongs en gaan eigenhandig ervaren hoe het is om thee te maken, leren van de theemeesters. We genieten van de prachtige natuur met adembenemende zichten en dompelen ons onder in de Oosterse cultuur, natuur en heel veel heerlijke thee.

Welkom in het relaxte Taipei, de hoofdstad van Taiwan. We starten met een mooie thee ceremonie in een heel bijzonder locatie met aansluitende lunch.

Na de middag nemen we, bij helder weer, de gondola naar Maokong, gelegen aan de zuidzijde van Taipei. We krijgen een prachtig zicht over Taipei en de eerste theetuinen.

De dag sluiten we af in Yongkang street, een walhalla van theewinkeltjes en bruisende gezelligheid.

De jonge theeboer Jacob is alles behalve een groentje, als meervoudig ITQI winnaar bewees hij al meermaals de kwaliteit van zijn schitterende Baozhong oolong. Hij verwelkomt ons in zijn theetuin en de plek waar de magie gebeurt, en hij de verse blaadjes verwerkt tot top kwaliteit thee.

Pinglin is ook de hometown van het zeer interessante theemuseum, we schenken er onze volle aandacht aan na de lunch en leren over de verschillende cultivars en de geschiedenis van Taiwan als theeland.

De keramiek kunstenaar Emilio Del Pozo van The Jade leaf leerde de kunst van teaware maken in Taiwan. De laatste jaren oogstte hij schitterende kritieken met zijn werk. Hij heeft geen galerij of winkel maar we mogen hem thuis bezoeken en een blik werpen op zijn studio. Wie weet vinden we wel een uniek stuk in één van zijn bijzondere lades.

In de ochtend bezoeken we een CTC! fabriek. Fuyuan cha is best bijzonder in zijn soort, hun productie wordt met name gebruikt om de  steeds populairder wordende thee flesjes te maken.

 

We hebben echt geluk want we bezoeken zowel een kleine boer als een grotere producent van de Oriëntal Beauty om nu echt te achterhalen wat deze thee zo bijzonder maakt!

 

Tommy Tang van Tea talk academy leert ons als roasting master hoe dit proces in zijn werk gaat. We proeven van niet geoxideerd tot volledige oxidatie en van niet geroosterd naar sterk geroosterde oolong.

 

Ching jing mountain, één van de meest adembenemende theetuinen, we aanroepen de weergoden voor een heldere dag.

Onze focus gaat helemaal naar organic vandaag. Teafarmer Katie neemt ons op sleeptouw en deelt haar verhaal. Waarom ze samen met haar zussen overstapte naar organic farming. Wat het verschil is met conventionele productie. We kijken, proeven, genieten.

Katie heeft naast verschillende tuinen ook een grandpa garden die niet enkel organic maar ook wilde cultivars heeft, een tasting is aan de orde!

Fingerscrossed dat de oude meester ons kan ontvangen voor thee. Het is een bijzondere man die ceremonieel en met veel aandacht de thee zet. Diezelfde aandacht hanteert hij ook bij het maken van prachtige teaware.

We bezoeken Tung Pang tea factory, ze zijn gespecialiseerd in zwarte thee die gemaakt is van de groot bladige Shan variëteit, die grandpa Kuo meebracht naar Taiwan uit noord Thailand. Hun thee, gekend voor uitstekende kwaliteit exporteren ze wereldwijd.

Taiwan bezoeken zonder bubble tea te proberen is onmogelijk ;) we laten ons verleiden bij Hoho cha.

Wandeling of fietstochtje rond Sun moon lake.

Onder voorbehoud van productie op die ochtend, bezoeken we Dong Ding – Lianshan tea factory 🍀

Daarna rijden we de bergen in richting Alishan en stoppen voor een heerlijke lunch in het bergdorpje Taiping. De pure streekproducten uit Alishan zijn hier te vinden op de street market. Handmade ginger tea, theeolie, ruwe rietsuikertjes, verse kurkuma poeder, …  top en oh zo heerlijk dus we struinen even door old street alvorens onze route naar Alishan verder te zetten.

De weg omhoog is pittig maar thee drinken bij Ms Lin alleen al is de tocht waard! Ze schenkt ons Alishan thee met zo een kunde en sereniteit dat je hem nooit meer vergeet.

We maken ook kennis met haar broer en de Lin familie die hier prachtige high mountain Alishan thee maken.

We blijven hier overnachten en worden wakker….

…temidden de prachtige bergen

 

Aan het werk!

Vandaag maken wij de thee.

9:00 – 11:30 rolling, rolling, rolling J De theeblaadjes die we de vorige avond klaarlegden om te witheren moeten nu gerold worden. Uniek om te ervaren hoeveel kunde het vraagt om onze eigen zwarte thee maken.

Na de lunch gaan de blaadjes de oven in en doen we een een Alishan tea cupping en evaluatie.

Tussendoor krijgen we de tijd om foto’s te nemen in de theetuin en het bamboe bos.

We vertrekken in de ochtend vanuit Taichung en bezoeken eerst de Songboling thee fabriek van Mr Chen. Four seasons, Milky ooling, Cuiyu, Nr 17, …. hij heeft ze allemaal. Maar ook Rachel en ikzelf zijn uiterst benieuwd want hier gingen wij nog niet eerder.

Lunchen doen we in Yingge, net ten zuiden van Taipei en vervolgens is er free time voor shopping in dé keramiek stad van Taiwan. Het ene winkeltje naast het andere met een aanbod om u tegen te zeggen. Is shoppen niet zo jouw ding, dan kan je op ontdekking in het grote keramiek museum.

We klinken op onze terugkeer naar de stad met een mooie theecocktail.

Ochtend: Dihua old street met zijn Chinese kruiden-medicijn winkeltjes en zijn stoffen markt werd een populaire plek voor ondernemers in de oudheid maar ook voor nieuwe hedendaagse trendy (thee)zaken. Het is een bruisende straat waar we ook een blik kunnen werpen op de Xiahai god temple die er gebouwd werd in 1856.

We kijken terug op een prachtige reis met een bijzonder lunch en een afsluitend thee moment.

Reisinformatie

Door COVID-19 gaan de reizen in 2020 helaas niet door.

Prijs: € 2.650

Inclusief

 • 9 nachten op basis van gedeelde kamer (individuele kamer mogelijk mits een toeslag)
 • Vol pension
 • Alle transfers, taxi, private mini bus, trein
 • Alle toegangstickets
 • Gids die alles van Mandarijns naar Engels vertaalt

Exclusief

 • Vlucht heen en terug (richtprijs Taipei H/T € 640)
 • Persoonlijke reisverzekering
 • Persoonlijke uitgaven
 • Alcoholische dranken & soft drinks
 • Tips – hoewel een fooi geven in Taiwan niet gebruikelijk is, voorzie toch graag iets voor de chauffeur en de gids

Extra

 • Overnachting in Taipei de avond voor aanvang van de tour (21/05), op aanvraag regelen we deze voor je

De reis gaat door vanaf minimum personen 5 en een maximum van 8 personen.

De route kan altijd wijzigen in functie van de omstandigheden.

Meer info?

Wil je graag meer info of reserveren, neem contact op met: sofie@tearista.be of +32(0)485/55.55.22

TEARISTA heeft een VVR erkende reislicentie nr. 9835