ITC Travel: Theereis Taiwan 2024

We gaan 10 dagen, 9 nachten, op reis naar Taiwan.

Dag 1

Welkom in Taipei, de hoofdstad van Taiwan. We starten met een mooie thee ceremonie met aansluitende lunch.
Na de middag nemen we, bij helder weer, de gondola naar Maokong, gelegen aan de zuidzijde van Taipei. Hier hebben we een prachtig zicht over Taipei en de eerste theetuinen.

De dag sluiten we af in Yongkang street, een walhalla van theewinkeltjes en bruisende gezelligheid.

Dag 2

Vandaag gaan we op pad en reizen in een klein stukje naar het zuiden. De Pouchong uit Pinglin is beroemd. We bezoeken hier een theetuin Pinglin is de hometown van het zeer interessante theemuseum, we schenken er onze volle aandacht aan na de lunch en leren over de verschillende cultivars en de geschiedenis van Taiwan als theeland.

Dag 3

In de ochtend gaan we naar een CTC-fabriek. Fuyuan cha is best bijzonder in zijn soort, hun productie wordt met name gebruikt om de steeds populairder wordende thee flesjes te maken.

Verder bezoeken we een theeplantage waar Oriëntal Beauty wordt gemaakt. Vandaag kunnen we zelf proeven wat deze thee zo bijzonder maakt!

Dag 4

Tijdens het bezoek aan de teatalk academy leren we hoe het roasting proces in zijn werk gaat. We proeven van niet geoxideerd tot volledige oxidatie en van niet geroosterd naar sterk geroosterde oolong.

Dag 5

Ching jing mountain, één van de meest adembenemende theetuinen, we duimen voor een mooie heldere dag. Onze focus gaat helemaal naar organic farming vandaag. Wat is het verschil met conventionele productie. We kijken, proeven, genieten!

Dag 6

We bezoeken Tung Pang tea factory, ze zijn gespecialiseerd in zwarte thee die gemaakt is van de groot bladige Shan variëteit, De thee is van uitstekende kwaliteit en wordt wereldwijd geëxporteerd.

Taiwan bezoeken zonder bubble tea te proberen is onmogelijk! Dus we maken van de gelegenheid gebruik. Ook is er gelegenheid om een wandeling of een fietstocht te maken rond het Sun Moon lake.

Dag 7

We rijden we de bergen in, richting Alishan en hier stoppen we voor een lekkere lunch in het bergdorpje Taiping. Er is ook gelegenheid om de markt en de oude straatjes van het dorpje te bezoeken voor we onze reis Alishan voortzetten.

De weg omhoog is pittig maar de heerlijke thee die op ons op wacht, maakt het helemaal de moeite waard.

We blijven hier overnachten en worden wakker….

Dag 8

Vandaag gaan we thee maken!

De theeblaadjes van de vorige dag, moeten worden gerold. Uniek om te ervaren hoeveel kunde het vraagt om onze eigen zwarte thee maken.

Na de lunch gaan de blaadjes de oven in en doen we een Alishan tea cupping en evaluatie.

Tussendoor krijgen we de tijd om foto’s te nemen in de theetuin en het bamboe bos.

Dag 9

We vertrekken in de ochtend vanuit Taichung en bezoeken eerst de Songboling thee fabriek van Mr Chen. Four seasons, Milky ooling, Cuiyu, Nr 17, …. hij heeft ze allemaal.

Lunchen doen we in Yingge, net ten zuiden van Taipei en vervolgens is er free time voor shopping in dé keramiek stad van Taiwan. Het ene winkeltje naast het andere met een aanbod om u tegen te zeggen. Is shoppen niet zo jouw ding, dan kan je op ontdekking in het grote keramiek museum.

We proosten op de terugkeer naar de Taiwanese hoofdstad met een heerlijke theecocktail.

Dag 10

Ochtend: Dihua old street met zijn Chinese kruiden-medicijn winkeltjes en zijn stoffen markt werd een populaire plek voor ondernemers in de oudheid maar ook voor nieuwe hedendaagse trendy (thee)zaken. Het is een bruisende straat waar we ook een blik kunnen werpen op de Xiahai god temple die er gebouwd werd in 1856.

We sluiten deze prachtige reis met een laatste lunch en laten ons een laatste keer de thee goed smaken.

Reisinformatie

Prijs: € 2.650

Reisdata: maandag 8 april 2024 tot en met woensdag 17 april 2024.

Inclusief

 • 9 nachten op basis van gedeelde kamer (individuele kamer mogelijk, 385 euro toeslag)
 • half pension, ontbijt & lunch of diner
 • Alle transfers, taxi, private mini bus, trein
 • Alle toegangstickets
 • Gids die alles van Mandarijns naar Nederlands vertaalt

Exclusief

 • Vlucht heen en terug
 • Persoonlijke reisverzekering
 • Persoonlijke uitgaven
 • Alcoholische dranken & soft drinks
 • Fooien

Extra

 • Op aanvraag kunnen we de overnachting in Taipei de avond voor aanvang van de tour regelen

Door omstandigheden kunnen we genoodzaakt zijn het reisschema aan te passen, we zullen zorgen voor een gelijkwaardig alternatief.

Meer info?

Wil je graag meer info of reserveren, neem contact op met: Monique Groeneveld, info@china-inside.com of 06 402 32 588

 

ITC Academy zorgt uitsluitend voor het onder de aandacht brengen van deze reis. Zij is geen organisator, tussenpersoon of op andere manier inhoudelijk betrokken bij dit aanbod.