ITC Travel: China Tea tour april 2024

10 dagen, 9 nachten, gaan we op reis in het westen van China. Tijdens deze reis verkennen we een aantal van de beroemdste en bekendste theegebieden van China. Daarnaast zien we de productie en shops van allerlei materialen zoals theepotjes en -kommetjes waarmee je de lekkerste thee kan zetten. Een prachtig thee-avontuur voor iedereen die van thee houdt!

We ontmoeten elkaar op het internationale vliegveld van Shanghai, Pudong. Hier stappen we in een comfortabel busje en rijden in een paar uur naar Hangzhou. Hangzhou ligt aan het West-meer en wordt beschouwd als een van de mooiste steden van China. Niet voor niets kiezen veel rijke Chinese ervoor om hier te wonen en wordt het ook wel de Goudkust van China genoemd. Wij komen echter voor de thee. Uiteraard nemen we een kijkje op de plek waar de beroemde Longjing theestruiken staan.

In de ochtend kunnen we nog even rondwandelen door dit mooie gebied, daarna rijden we van Hangzhou naar Anji hier gaan we uitgebreid proeven van de Anji Bai cha.

In de ochtend hebben we nog gelegenheid om te genieten van de Anj baicha.  Na de lunch is het alweer tijd voor onze volgende stop. We reizen naar Moganshan om te leren over de bereiding van gele thee.

Weer maken we een korte autorit van iets meer dan een uur naar Yixing. In Yixing worden de kleine terracotta kleurige theepotjes gemaakt. De klei uit deze regio is daar uitermate geschikt voor. Alle potjes zijn uniek en ware kunstwerkjes. We bezoeken natuurlijk de Dragon Kiln waar al eeuwen deze bijzondere theepotjes worden gemaakt.

En we reizen weer verder. Aankomen in het gebied rond de Gele bergen, Huangshan, zien we overal theeplantages. Hier worden maar liefst drie beroemde theeën verbouwd, Maofeng, Keemun en Taiping Houkui. Een bezoekje aan de dorpjes in de omgeving zoals Hongcun en Xidi zijn zeker de moeite waard en natuurlijk bezoeken we een lokale theetuin.

In de buurt ligt het stadje Qimen waar Keemun thee vandaan komt. We bezoeken naast een plantage ook het museum, waar we veel kunnen opsteken over de bijzondere eigenschappen van deze thee.

Lekkere thee zetten vereist niet alleen een goede kwaliteit thee, maar natuurlijk ook de juiste thee-benodigdheden. Hier in Jingdezhen, produceren ze al eeuwen het mooiste porselein, vroeger alleen voor de keizer maar nu gelukkig ook voor ons. Overal om je heen zie je porselein en het is moeilijk om de verleiding te weerstaan en niet een paar mooie kommetjes mee te nemen.

We stappen in de trein, een hele prettige en comfortabele manier van reizen in China. We reizen verder naar het zuiden naar Nanping in de provincie Fujian. Zhenghe, dit is het Walhalla van de witte thee. We verblijven op de plantage dus we hebben alle tijd om de verschillende onderdelen van het productieproces goed te volgen. En natuurlijk proeven van de thee!

De laatste halte van ons thee-avontuur is Wuyishan. Hier kunnen we onze kennis over Oolong thee verder verdiepen.

We sluiten de reis af met een bezoek aan de show Dahongpao. Dit spektakelstuk is geregisseerd door de beroemde regisseur Zhang Yimou, hij is onder andere bekend van verschillende films zoals Raise the Red Lantern en de openingsceremonie van de Olympische Spelen van Beijing in 2008.

Reisinformatie

Prijs: € 2.888

Reisdata: vrijdag 12 april 2024 tot en met zondag 21 april 2024.

Inclusief

 • Alle binnenlands vervoer, trein en autovervoer
 • Hotelaccommodatie 3 sterren, op basis van een gedeelde 2-persoonskamer, inclusief ontbijt
 • In het programma genoemde entree-tickets
 • Nederlands-Chinees sprekende gids

Exclusief

 • International vliegticket
 • Reis naar het startpunt van de reis in Shanghai en vanaf het eindpunt naar de luchthaven voor de internationale vlucht
 • Reisverzekering
 • Visum
 • Lunch & diner, we zullen onderweg vooral kiezen voor lokale restaurants
 • Persoonlijke uitgaven

Extra

 • Wil je voor het begin van de reis al wat bekijken in Shanghai of juist wat langer blijven? Neem vooral contact met ons op over de mogelijkheden.
 • Uiteraard kunnen we ook de terugreis van Wuyishan naar Shanghai, Guangzhou of bijvoorbeeld Hongkong organiseren.

De reis gaat door vanaf minimum 4 personen en een maximum van 12 personen.

De route kan altijd wijzigen afhankelijk van de omstandigheden.

Meer info?

Wil je graag meer info of reserveren, neem contact op met: Monique Groeneveld, info@china-inside.com of 06 402 32 588

 

ITC Academy zorgt uitsluitend voor het onder de aandacht brengen van deze reis. Zij is geen organisator, tussenpersoon of op andere manier inhoudelijk betrokken bij dit aanbod.