ITC Travel: China Specialty Tea tour april 2020

12 dagen & nachten dompelen we ons onder in hét geboorteland van de thee. We ontdekken witte, groene, gele, oolong én zwarte thee in iconische Chinese theegebieden:

 • Hangzhou
 • Anji
 • Moganshan
 • Yixing
 • Huangshan
 • Qimen
 • Jingdezhen
 • Zhenghe
 • Wuyishan

We ontmoeten mekaar in Shanghai! De reis vat aan op zondagochtend. We verzamelen in een hotel dichtbij de Internationale Pudong luchthaven. Onze chauffeur zet ineens koers richting Hangzhou in ons comfortabele busje.

Hangzhou is de hoofdstad van de Zhejiang provincie en één van de mooiste en meest gekende steden in China. Het West Lake meer is omgeven door groene heuvels en heeft gedurende eeuwen dichters en artiesten geïnspireerd. Het is erkend door Unesco als werelderfgoed.

Na een heerlijke lunch worden we verwacht in Longjin village bij een locale theeboer, we bezoeken de plantage en leren hoe de beroemde Longjin thee gemaakt wordt.
In de namiddag worden we verwelkomd voor een mooie Chinese theeceremonie.
We sluiten de dag af en zien dat de productie van Longjin thee s’avonds doorgaat, we logeren in het hart van het theegebied.

De dag begint met een heerlijke wandeling langs nine creeks, de Qiantang rivier loopt door het oude Longjing dorpje waarlangs we mooie thee plantages zien en de beroemde Hu Pao bron bezoeken, het water dat de Longjing thee nog heerlijker zou doen smaken. We bezoeken het grote thee museum in Hangzhou.
Na de lunch rijden we naar Anji om de thee tuin en de productie van de groene thee Anji bai cha te zien. We proeven Anji Bai cha en leren de zetmethodes van groene
Chinese thee.

Anji bai cha tea market, het is een hele belevenis om de theemarkt te bezoeken en we zijn op het perfecte moment van het jaar ter plaatse, de groene thee wordt overal gemaakt dus er is een enorme bedrijvigheid en een groot aanbod van vers gemaakte thee. De ideale plek om te vergelijken, ruiken proeven en leren hoe de teadealers te werk gaan om thee aan te kopen.
Na de markt rijden we een uurtje verder naar Mogan shan om daar te ontdekken hoe gele thee gemaakt wordt!

Wanneer je verliefd wordt op thee dan volgt een beetje later vaak de fascinatie voor mooie teaware. Vandaag bezoeken we Yixing, waar de wereldberoemde theepotjes vandaan komen. Maar waarom is Yixing klei zo populair en wat maakt het zo speciaal? Zit er echt stardust in de grond hier? Waarom zijn er verschillende kleuren als ze allemaal van klei uit deze streek zijn? Zijn er nog keramiekkunstenaars die ze vanaf de brute klei maken of gebruiken ze allemaal moules…we vragen het één van de meesters gewoon zelf!
Een bezoek aan de Dragon kiln mag natuurlijk niet ontbreken.

De yellow mountains brengen ons Mao Feng en Taiping houkui, ze behoren tot de meest beroemde thees uit China. We bezoeken een authentiek Chinees bergdorpje waar een kleine theeboer en zijn familie samen thee maken. Ze nemen ons mee terug in de tijd, we kunnen ons voorstellen hoe generaties na generaties
deze thees gemaakt hebben.

s’ Avonds logeren we in het pittoreske Hong village.

We zetten in de ochtend koers richting Qimen om een eerte stop te maken in het Qimen/Keemun red tea museum en ontdekken wat Qimen zo anders maakt dan
de andere zwarte Chinese thees. Na de lunch bezoeken we een locale tea master die ons nog meer geheimen prijs geeft en laat proeven hoe een Qimen hoort
te zijn.

Jingdezhen dé porselein hoofdstad van de wereld! Met een keramiektraditie die meer dan 2000 jaar terug gaat en vandaag de dag nog steeds geroemd wordt voor zijn hoge kwaliteit. Tea en teaware ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. We gaan keramiekstudio’s en marktjes bezoeken en zien de meesters aan het werk.

In de late namiddag nemen we de high speed train richting Zenghe. Buckle up voor 300km/u.

We bezoeken de theeproductie van LongHe en leren over de 4 klassen witte thee. Zhenghe thee is net een beetje anders dan Fuding thee, we volgen het productieproces en gaan mogelijks ook een blaadje meeplukken. Examination, evaluation & tea brewing class, na ons bezoek aan LongHe zijn we helemaal white tea crazy ;)

We logeren op de tea farm met zicht op de tuinen.

Vandaag ontdekken we de wereld van de Wuyi oolongs. Tijdens een mooie hike in het Unesco werelderfgoedpark ontdekken we de terroir van de beroemde Da Hong Pao, we bezichtigen de moederstruik en krijgen de kans om in de theetuin van de family Chen zelf thee te plukken. ‘s Avonds als de weergoden ons goed gezind zijn gaan we kijken naar de ‘Impressions of Da Hong Pao’, een prachtige show gecreëerd door choreograaf Zhang Yimou die ook de openingsshow van de Bejing Olympische spelen ontwierp.

Sipping, tasting, proeven, we slurpen op professionele wijze om de regio thees beter te leren kennen, de verschillen te ontdekken en ons pallet verder te trainen. Rou gui, Da Hong Pao, Shui xian maar ook Jin jun Mei en Lapsang souchong staan op het menu.

Na de middag gaan we bamboe ‘raften’ op de nine bend river. Genieten van de prachtige uitzichten, de kliffen en dramatische pieken, het geeft ons nog meer voeling met de terroir van dit gebied.

Time goes fast when you are having fun!
We sluiten af met een heerlijk diner en blikken terug op al onze highlights.
Laatste overnachting in Wuyishan.

Wie wil keert op 17/05 terug mee met ons naar Shanghai, wie zijn trip wil verlengen kan dit gemakkelijk van hieruit, er is een luchthaven en
hogesnelheidstreinstation.

Reisinformatie

Door COVID-19 gaan de reizen in 2020 helaas niet door.

Prijs: € 2.750

Inclusief

 • 12 nachten op basis van gedeelde kamer (individuele kamer mogelijk mits een toeslag van € 375)
 • Vol pension
 • Alle transfers, taxi, private mini bus, hogesnelheidstrein
 • Alle toegangstickets oa nationaal park en show

Exclusief

 • Vlucht heen en terug (richtprijs Shanghai H/T € 500)
 • Visum
 • Persoonlijke reisverzekering
 • Persoonlijke uitgaven
 • Alcoholische dranken & soft drinks
 • Tips – hoewel een fooi geven in China niet gebruikelijk is, voorzie toch graag iets voor de chauffeur en de gids

Extra

 • Overnachting in Shanghai de avond voor aanvang van de tour, op aanvraag regelen we deze voor je (richtprijs € 100)


De reis gaat door vanaf minimum personen 5 en een maximum van 8 personen.
De route kan altijd wijzigen in functie van de omstandigheden.

Meer info?

Wil je graag meer info of reserveren, neem contact op met: sofie@tearista.be of +32(0)485/55.55.22


Je plaats is verzekerd mits voorschot van € 750 op IBAN BE92 7370 4453 0723 BIC KREDBEBB. Meer gedetailleerde informatie volgt na inschrijving.

TEARISTA heeft een VVR erkende reislicentie nr. 9835