Brewing voor Volautomaten (teamtraining)

Algemeen
Monteurs zijn experts in het onderhouden en repareren van koffiemachines maar zijn over het algemeen geen sensorische wetenschappers. Toch moeten zij in de praktijk vaak de koffiemachines binnen kleine én grote bedrijven instellen. Dat er veel klachten over de smaak van de koffie binnenkomen is daarom geen verassing.

In één lesdag kunnen we deze monteurs leren hoe ze, los van smaak maar door te meten, de machine precies zo af kunnen stellen zoals de klant aangegeven heeft de koffie het lekkerst te vinden. Dit zorgt voor tevreden klanten en minder ritjes van monteurs naar deze klanten.

We verzorgen deze trainingen vanuit onze vestiging in Amersfoort. Hier is een apart gedeelte ingericht voor het leren werken met volautomaten. We werken 100% merk onafhankelijk. Dit is een van de belangrijkste pijlers binnen ons bedrijf. Alle apparatuur binnen ons bedrijf wordt in bruikleen geven door de leveranciers van verschillende merken. Of het nu over koffiemolens, koffiebranders of koffieautomaten gaat. Het is voor ons belangrijk dat wij achter deze producten kunnen staan. Zo staan er koffiemachines van Etna maar ook van Miele en Jura.

Duur
1 dag
Kosten
€ 277,00 excl. btw (€ 335,17 incl. btw) (per deelnemer, inclusief reader en lunch)
Doelgroep
De training is bedoeld voor specialisten in de koffieautomaten branche.
Programma
Aan het einde van deze trainingsdag heb je de volgende kennis opgedaan:

  • verdieping van de algemene kennis over koffie;
  • extractie; hoe kan ik spelen met smaak en welke afstellingen hebben invloed op smaak;
  • het effect van de parameters maalfijnheid, dosering, temperatuur en de lengte van het shot
  • het uitvoeren van metingen van de koffie zodat afstellen objectief wordt
  • wat te doen als de klant wensen heeft zoals: te sterk, te slap, te bitter, te zuur etc.
  • het afleveren van een constante kwaliteit van de koffie met minder inspanning.
Vervolgopleiding
Smaakt deze opleiding naar meer? Kijk dan eens naar de volgende vervolgopleidingen:

Gepland op

Liever een andere datum? Of eerder? Neem contact op. Wie weet kunnen we iets voor je regelen!