Training Praktijkopleiding SVH Basis Barista

Algemeen
De beste koffie ter wereld is meestal niet de koffie die je gast het meest zal waarderen. Dat klinkt misschien vreemd maar een koffie van hoge kwaliteiten bevat veel zuren. Koffiekenners vinden deze zuren geweldig, maar de gemiddelde klant niet.

De gemiddelde klant heeft veel liever een koffie die vooral veel chocoladetonen heeft en een volle body. Dit soort koffies doen het ook goed wanneer je er melk aan toevoegt. Bijvoorbeeld wanneer je er een cappuccino of latte van maakt.

Technieken
Als je je koffiemolen niet goed afstelt dan wordt koffie bitter en wrang. En het afstellen van de koffiemolen is iets wat dagelijks moet gebeuren! Maak je de espressomachine niet goed schoon dan krijgt de koffie een metalige, verbrande smaak. Slecht opgeschuimde melk smaakt dun en waterig. Dit vinden gasten niet lekker, ze willen een volle romige cappuccino en het liefst met mooie latte art. Wanneer een koffie er goed uitziet dan zal hij automatisch beter smaken en is de kans groter dat je nog een kopje verkoopt.

Weten hoe je koffie moet maken heeft een veel grotere invloed op de smaak(beleving) dan het kiezen van een duurdere koffie. Een goed gezette lage kwaliteit koffie smaakt altijd beter dan een slecht gezette top koffie!

Programma
Tijdens deze lesdag leren we je alles wat nodig is om een betere koffie te maken op je werkplek. Geen onnodige informatie of eindeloze achtergrondinformatie maar vooral veel doen! Wij zijn pas tevreden wanneer jij de dag na de cursus een betere koffie zet dan daarvoor.

Ook Latte art valt niet meer weg te denken in de horeca. Het lijkt misschien ingewikkeld maar met de juiste tips zal het je binnen de kortste tijd lukken. Je kunt immers iedere werkdag oefenen en je technieken perfectioneren.

Je leert…

  • het onderscheiden van de smaken zuur, bitter, sterk en slap;
  • uit welke stappen het zetten van een goede espresso bestaat;
  • overextractie en onderextractie herkennen en dit op te lossen;
  • hoe je melk opschuimt en cappuccino en latte maakt;
  • hoe je de koffiemolen afstelt;
  • een tamper op de juiste manier gebruiken;
  • hygiënisch en schoon te werken op je werkplek;
  • hoe belangrijk het is om de espressomachine en koffiemaler schoon te houden.

We sluiten de dag af met een SVH erkend examen.

Duur
Eén dag van 7 uur. De lesdag start om 10.00 uur, we sluiten om 17.00 uur af.
Locatie
Amersfoort en Den Haag
Toetsing
Het examen bestaat uit een theoretisch én praktisch deel en vindt plaats aan het einde van de dag. Na succesvolle afronding van de examens ontvang je een SVH erkend diploma.
Kosten
Training: € 297,00 excl. btw (€ 359,37 incl. btw) (inclusief het SVH erkende diploma en lunch)
Gerelateerde opleidingen
Kijk ook eens naar deze opleidingen:

Vervolgopleiding
Smaakt deze opleiding naar meer? Kijk dan eens naar de volgende vervolgopleidingen:

Gepland op

Er zijn momenteel geen aanstaande evenementen.