Training Praktijkopleiding SVH Basis Barista | ![]() |
Algemeen |
![]() De gemiddelde klant heeft veel liever een koffie die vooral veel chocoladetonen heeft en een volle body. Dit soort koffies doen het ook goed wanneer je er melk aan toevoegt. Bijvoorbeeld wanneer je er een cappuccino of latte van maakt. |
Technieken |
Als je je koffiemolen niet goed afstelt dan wordt koffie bitter en wrang. En het afstellen van de koffiemolen is iets wat dagelijks moet gebeuren! Maak je de espressomachine niet goed schoon dan krijgt de koffie een metalige, verbrande smaak. Slecht opgeschuimde melk smaakt dun en waterig. Dit vinden gasten niet lekker, ze willen een volle romige cappuccino en het liefst met mooie latte art. Wanneer een koffie er goed uitziet dan zal hij automatisch beter smaken en is de kans groter dat je nog een kopje verkoopt.
Weten hoe je koffie moet maken heeft een veel grotere invloed op de smaak(beleving) dan het kiezen van een duurdere koffie. Een goed gezette lage kwaliteit koffie smaakt altijd beter dan een slecht gezette top koffie! |
Programma |
![]() Ook Latte art valt niet meer weg te denken in de horeca. Het lijkt misschien ingewikkeld maar met de juiste tips zal het je binnen de kortste tijd lukken. Je kunt immers iedere werkdag oefenen en je technieken perfectioneren. Je leert…
We sluiten de dag af met een SVH erkend examen. |
Duur |
Eén dag van 7 uur. De lesdag start om 10.00 uur, we sluiten om 17.00 uur af. |
Locatie |
Amersfoort en Den Haag |
Toetsing |
Het examen bestaat uit een theoretisch én praktisch deel en vindt plaats aan het einde van de dag. Na succesvolle afronding van de examens ontvang je een SVH erkend diploma. |
Kosten |
Training: € 297,00 excl. btw (€ 359,37 incl. btw) (inclusief het SVH erkende diploma en lunch) |
Gerelateerde opleidingen |
Kijk ook eens naar deze opleidingen: |
Vervolgopleiding |
Smaakt deze opleiding naar meer? Kijk dan eens naar de volgende vervolgopleidingen: |
Gepland op
Er zijn momenteel geen aanstaande evenementen.