Summerschool Roasting

Algemeen
Wil je in een week tijd je verdiepen in het branden van koffie? Dat kan deze zomer! We bieden een unieke combinatie van de Roasting Intermediate training aangevuld met kennis van Sensory en Green coffee. Dat betekent niet alleen praktisch bezig zijn met het branden van koffie, maar ook weten wat welke koffie je brandt en ruiken en proeven wat het resultaat is.

De lesstof van de drie SCA trainingen wordt in de 5 dagen gevlochten waarbij de praktijk van de drie trainingen elkaar ondersteunen en aanvullen. Je leert over de groene bonen voor het branden en je cupt en beoordeelt je eigen brandingen. Aan het eind van de week heb je alle lesstof van de drie trainingen gehad en kan je de drie SCA examens halen (optioneel).

Duur
Vijf lesdagen van 7 uur. De trainingen starten om 10.00 uur, we sluiten om 17.00 uur af.
Data
Vooropleiding
We adviseren dat je het SCA Roasting Foundation certificaat hebt behaald of ervaring opgedaan hebt als koffiebrander.
Kosten
Training: € 1.497,00 excl. btw (€ 1.811,37 incl. btw) (inclusief reader en lunch)

Certificaten:
SCA Sensory Foundation: € 60,00 excl. btw (€ 72,60 incl. btw) SCA Green Coffee Foundation: € 60,00 excl. btw (€ 72,60 incl. btw) SCA Roasting Intermediate: € 180,00 excl. btw (€ 217,80 incl. btw)

Als lid van de SCA ontvang je korting op het SCA Roasting Intermediate certificaat. Dit certificaat kost als SCA-lid € 100,00 excl. btw (€ 121,00 incl. btw). Lid worden van de SCA kan hier: https://sca.coffee/membership/.

Wil je een of meer van de SCA examens aanvragen, geef dan bij de inschrijving aan welke SCA examens je wilt doen.

Leermiddelen
Voor deze training zijn geen specifieke leermiddelen nodig.
Doelgroep
Voor iedereen die serieus zowel in de breedte als in de diepte aan de slag wil met het branden van koffie. Of het nu vanuit je werk is of vanuit een uit de hand gelopen hobby.
Toetsing
Je kan de opleiding op twee manieren doorlopen:

  • Optie 1: ITC Academy Diploma (SVH Erkend)
    Deelname aan alle lessen. Theorie- en praktijktoetsen succesvol afgerond.
  • Optie 2: ITC Academy Diploma + SCA Certificaten (meerprijs)
    Deelname aan alle lessen. SCA Praktijk- en theorietoetsen succesvol afgerond.
Specialty Coffee Association (SCA)
De Specialty Coffee Association (SCA) biedt het Coffee Skills Program. Een programma dat bestaat uit vijf leerlijnen: Barista Skills, Brewing, Sensory Skills, Green Coffee and Roasting. Iedere leerlijn bestaat uit drie modules: Foundation, Intermediate en Professional. ITC Academy biedt alle modules. Als je bij ons een certificaat behaalt, dan is dat internationaal erkend! Zie voor meer informatie de SCA website.
Programma
Sensory Foundation Sensory Foundation

‘Wil ik deze koffie gaan inkopen? Heb ik de koffie goed gebrand? Wijkt de branding af of is deze gelijk aan een eerdere branding? Welke smaak omschrijving past het beste bij de koffie?’

Om een antwoord op dit soort vragen te kunnen geven ‘cuppen’ professionals de koffie. Vandaag leren we hoe cuppen werkt en leggen we de basis voor het verder trainen van onze neus en tong. Na deze dag zul je thuis en ook op de andere trainingsdagen nog vaak cuppen. Op die manier ontwikkel je langzaam een referentiekader om koffie te kunnen herkennen en beoordelen.

Onderwerpen:

  • hoe je lichaam werkt als het gaat om ruiken en proeven;
  • hoe je koffie proeft en beoordeelt;
  • het hele smaakpalet van koffie en hoe deze te beschrijven;
  • cuppen als een professional. Hoe beoordeel je kwaliteit en spoor je afwijkingen op?
Green Coffee Green Coffee Foundation

Het levensverhaal van koffie staat vandaag centraal: land van herkomst, plantages, koffieplanten, bloemen, bessen en bewerking.

Aan de hand van foto’s en filmpjes visualiseren we het hele proces voor je. Ook proeven we op deze dag veel verschillende bewerkingsmethoden, variëteiten en kwaliteiten van koffie.

Onderwerpen:

  • koffieplant;
  • landbouw;
  • herkomstlanden;
  • bewerking: de basismethoden waarop de koffiebessen bewerkt worden na het plukken;
  • het hele proces van struik tot koffiemolen;
  • certificeringen;
Roasting Intermediate Roasting Intermediate

Natuurlijk behandelen we de nodige theorie, maar we gaan vooral ook veel oefenen en proeven. Het doel is om aan het einde van de dagen het brandproces zo te beheersen dat we controle hebben over zowel de kleur als de brandduur. We schalen op van de sample roaster naar de kilo brander naar de 6 kilo brander. Wat moet je hiervoor doen?

Onderwerpen:

  • verschillende soorten branders;
  • sample roasting;
  • kwaliteitscontrole;
  • variabelen in groene koffie en hun impact op het branden;
  • chemie van het branden;
  • meten van koffie en het brandproces (verdieping);
  • het maken van een brandprofiel (theorie)
  • decafeïneren

Gepland op

Er zijn momenteel geen aanstaande evenementen.

Wil je een berichtje ontvangen als we een nieuwe datum plannen? Dat kan! Meld je hier aan.