Hillewaert SCA Barista Skills Foundation training

Je SCA Barista Skills training bestaat uit een aantal onderdelen:

  1. De training op 14 of 20 september
  2. Een optionele online oefentheorietoets
  3. De online SCA theorietoets
  4. Het praktijkexamen op 27 september in Zeewolde

Voorbereiding

Er zijn twee online omgevingen: De Mijn ITC Academy omgeving en de SCA User Portal omgeving. Om je SCA examen te kunnen aanvragen hebben we je gevraagd om een SCA account aan te maken. Hier krijg je een SCA ID. Dit SCA ID willen we graag hebben en kan je zelf toevoegen in je Mijn ITC Academy account. Zodra we je SCA ID hebben ontvang je een uitnodiging van de SCA om je registratie te bevestigen. Zou je dit voor de training willen doen?

Training

Tijdens de training behandelen we de theorie en praktijk die je nodig hebt om de examens te halen.

Oefentoets

Na je training kan je een oefentoets maken op Mijn ITC Academy. Deze toets is optioneel, maar geeft wel een goede indicatie voor het online SCA examen. Je kan de toets maken op Mijn ITC Academy.

Theorietoets

Om de training af te ronden en je SCA certificaat te behalen moet je het online SCA theorie-examen halen. Dit examen maak je uiterlijk 21 dagen na je training. Het is aan te raden om eerst de oefentoets te doen en niet te lang te wachten nadat je de training hebt gevolgd zodat alles nog goed in het geheugen zit. Je ontvangt vlak na je training de uitnodiging van de SCA om deze toets te maken.

Praktijkexamen

Op 27 september is het praktijkexamen bij Hillewaert in Zeewolde. Je krijgt daar een aantal opdrachten om espresso en een milk-based drank te maken. Haal je dit examen en heb je de SCA theorietoets ook gehaald, dan kan je bij de SCA je certificaat downloaden.