Laden Evenementen

SCA Sensory Skills Intermediate

Algemeen
In de SCA training Sensory Skills Intermediate ga je verder op de basis die je in de Foundation training hebt gelegd. We gaan dieper in op sensory profielen, waar heeft de consument behoefte aan en hoe vertaal je dat naar de eigenschappen van koffie? Ook gaan we aan de slag met traingle cupping, cuppen volgens de SCA normen en alternatieve cuppingmethoden. We kijken naar wat een sensory panel precies doet en hoe je een panel opzet voor het beoordelen van koffie.

Direct na de training volgt het examen. Ben je geslaagd? Dan kun je je SCA Sensory Skills Intermediate certificaat aanvragen.

Duur
Twee lesdagen van 9 uur. De training start om 9.00 uur, we sluiten om 18.00 uur af.
Vooropleiding
Geen. SCA Sensory Skills Foundation en SCA Green Coffee Foundation zijn aan te raden.
Kosten
  • Training: € 797,00 excl. btw (€ 964,37 incl. btw) (inclusief reader en lunch)
  • Certificaat SCA-leden: € 100,00 excl. btw (€ 121,00 incl. btw) (graag aangeven bij inschrijving)
  • Certificaat niet-leden: € 180,00 excl. btw (€ 217,80 incl. btw)

Als lid van de SCA ontvang je korting op het certificaat. Lid worden van de SCA kan hier: https://sca.coffee/membership/.

Leermiddelen
Voor deze training zijn geen specifieke leermiddelen nodig.
Doelgroep
De koffieprofessional die zijn of haar eigen smaak beter wil ontwikkelen en smaken wil leren herkennen en benoemen.
Toetsing
Direct na afloop van de training volgt het examen. Het examen bestaat uit een theoretische toets en een praktijktoets. Met de kennis die je tijdens de cursusdag opdoet, ben je in staat om het praktijkexamen te halen.
Specialty Coffee Association (SCA)
De SCA heeft een koffiediploma samengesteld waarvan ITC Academy alle modules aanbiedt. Een Internationaal erkend certificaat voor je kennis en vaardigheden als Barista is natuurlijk een kroon op je werk. Voor meer informatie over het diplomeringssysteem kun je terecht op de SCA website.
Programma
Je leert…

  • voor welke sensory profielen de consument een voorkeur heeft;
  • sensory profielen in verband brengen met andere productspecificaties van koffie;
  • hoe je verschillen en overeenkomsten in koffie kunt vinden via triangle cupping;
  • een cupping sessie met cupping formulier te organiseren;
  • op welke eigenschappen van koffie je moet letten volgens het SCA Cupping Form;
  • welke cuppingmethoden er nog meer zijn;
  • waarom het belangrijk is om standaard protocollen te gebruiken;
  • wat een sensory panel is en welke taken het panel uitvoert.
Vervolgopleiding
Smaakt deze opleiding naar meer? Kijk dan eens naar de volgende vervolgopleidingen: