Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

SCA Roasting Professional

Algemeen
De SCA training Roasting Professional wordt ook op aanvraag ingepland. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Je hebt inmiddels al een stevige basis in het branden van koffie. Maar er is meer! In deze driedaagse SCA Roasting Professional training nemen we de koffieboon onder de loep en bekijken we in detail wat het brandproces met de boon doet. Welke chemische processen vinden er plaats? En hoe stuur je daarmee op smaak? Op deze vragen én meer krijg je antwoord. Daarnaast behandelen we de zakelijke kant van het branden. Hoe je een branderij inricht en die aanstuurt. Maar ook hoe je slim en efficiënt koffiebonen inkoopt zodat je altijd voorraad hebt. Na het afronden van deze training mag je jezelf met recht een roasting professional noemen.

Duur
Drie lesdagen van 9 uur inclusief examen. De training start om 09.00 uur, we sluiten om 18.00 uur af.
Vooropleiding
SCA Roasting Intermediate (vereist).
Kosten
  • Training: € 1.497,00 excl. btw (€ 1.811,37 incl. btw) (inclusief reader en lunch)
  • Certificaat SCA-leden: € 180,00 excl. btw (€ 217,80 incl. btw) (graag aangeven bij inschrijving)
  • Certificaat niet-leden: € 270,00 excl. btw (€ 326,70 incl. btw)

Als lid van de SCA ontvang je korting op het certificaat. Lid worden van de SCA kan hier: https://sca.coffee/membership/.

Leermiddelen
Voor deze training zijn geen specifieke leermiddelen nodig.
Doelgroep
Koffiebranders die wel praktijkervaring hebben maar geen theoretische onderbouwing, koffieverkopers die meer inzicht willen hebben in het product dat ze verkopen, koffie-inkopers, koffiebranders in spe die willen ontdekken of het vak van koffiebranden iets voor hen is. Beginnende ondernemers die een roastery willen starten. Barista’s die een goede gesprekspartner voor hun koffiebrander of -leverancier willen zijn. Want of je nu op een 35 kilo of 500 gram brander brandt, het principe blijft hetzelfde!
Toetsing
Direct na afloop van de training volgt het examen. Het examen bestaat uit een theoretische toets en een praktijktoets. Met de kennis die je tijdens de cursusdag opdoet, ben je in staat om het praktijkexamen te halen.
Specialty Coffee Association (SCA)
De SCA heeft een koffiediploma samengesteld waarvan ITC Academy alle modules aanbiedt. Een Internationaal erkend certificaat voor je kennis en vaardigheden als Barista is natuurlijk een kroon op je werk. Voor meer informatie over het diplomeringssysteem kun je terecht op de SCA website.
Programma
Je leert…

  • over de chemie van groene koffie;
  • wat de gevaren zijn van ochratoxins en achrylamide tijdens de bewerking van groene koffie;
  • welke fysieke veranderingen de koffieboon doormaakt tijdens het branden;
  • wat de chemische reden is voor de verhoogde oplosbaarheid van donker gebrande koffie;
  • hoe je aan de hand van de zuurheid het optimale brandprofiel aanpast;
  • hoe de zuren zich ontwikkelen gedurende het brandproces;
  • hoe je de mate van bitterheid reguleert;
  • de variatie in aroma’s van dezelfde koffie bij verschillende brandprofielen herkennen;
  • wat de snelheid van het branden doet met de chemische reacties;
  • meer over de zakelijke kant van het branden;
  • hoe je een branderij zo efficiënt mogelijk aanstuurt;
  • hoe je een werkplek inricht met de minimale productiebenodigdheden;
  • het voorkomen en blussen van brandjes;
  • vooruit plannen zodat je altijd voldoende voorraad hebt van de belangrijkste koffiebonen tussen de oogsten door.
Vervolgopleiding
Smaakt deze opleiding naar meer? Kijk dan eens naar de volgende vervolgopleidingen: