
Dit evenement is voorbij.

SCA Roasting Intermediate
donderdag 17 november 2022 @ 10:00 - vrijdag 2 december 2022 @ 17:00
| € 1.726,67SCA Roasting Intermediate | ![]() |
Algemeen | ||||
Tijdens de Roasting Foundation training heb je de nodige basiskennis opgedaan en inzicht gekregen in het brandproces. In de Roasting Intermediate training bouwen we verder op deze kennis. We gaan dieper in op alle processen van het branden. Je gaat verschillende brandingen doen. Je verdiept je nog meer in de smaakaspecten van het branden en het op smaak herkennen van branddefecten. | ||||
Duur | ||||
Drie lesdagen van 7 uur inclusief examen. De training start om 10.00 uur, we sluiten om 17.00 af. | ||||
Data | ||||
|
||||
Vooropleiding | ||||
We adviseren dat je het Roasting Foundation certificaat hebt behaald of ervaring opgedaan hebt als koffiebrander. | ||||
Kosten | ||||
|
||||
Leermiddelen | ||||
Voor deze training zijn geen leermiddelen nodig. Een werk- of stageplek bij een koffiebrander is natuurlijk wel fantastisch! | ||||
Doelgroep | ||||
Koffiebranders die wel praktijkervaring hebben maar geen theoretische onderbouwing, koffieverkopers die meer inzicht willen hebben in het product dat ze verkopen, koffie-inkopers, koffiebranders in spe die willen ontdekken of het vak van koffiebranden iets voor hen kan zijn. Barista’s die een goede gesprekspartner voor hun koffiebrander of -leverancier willen zijn. Particulieren die alles uit hun koffiehobby willen halen. Want of je nu op een 35 kilo of 500 gram brander brandt, het principe blijft hetzelfde! | ||||
Toetsing | ||||
Het Intermediate praktijkexamen vindt plaats op de tweede lesdag. Heb je het praktijkexamen gehaald en wil je ook het SCA certificaat behalen? Dan kan je na afloop van de training thuis het online SCA theorie-examen doen. Met de kennis die je tijdens de training opdoet, ben je in staat om het theorie-examen te halen. Lees onze SCA pagina voor meer informatie. |
||||
Specialty Coffee Association (SCA) | ||||
De SCA heeft een koffiediploma samengesteld waarvan ITC Academy alle modules aanbiedt. Een Internationaal erkend certificaat voor je kennis en vaardigheden als Roaster is natuurlijk een kroon op je werk. Voor meer informatie over het diplomeringssysteem kun je terecht op de SCA website. | ||||
Programma | ||||
![]()
|
||||
Vervolgopleiding | ||||
Smaakt deze opleiding naar meer? Kijk dan eens naar de volgende vervolgopleidingen: | ||||
Alternatieven | ||||
Kijk ook eens naar de volgende trainingen: |
Meer trainingen |
Meer informatie over onze Roasting trainingen of bekijk al onze SCA trainingen. |
Geplande trainingen |
Beoordeling van deze training door onze cursisten |
(11)
Kamaldjit Singh3 juni 2023
De SCA Roasting Intermediate-cursus bij de ITC Academy is echt geweldig voor koffiebranders die hun spel willen verbeteren. Je krijgt zowel theoretische als praktische lessen, waarbij je de vrijheid hebt om te experimenteren met diverse koffiesoorten en brandprofielen. De instructeur, Paul Tinhout, is buitengewoon deskundig en gepassioneerd. Je leert niet alleen hoe je de kwaliteit controleert en verschillende cuppingtechnieken toepast, maar ook hoe je je brandvaardigheden naar een hoger niveau tilt. Als je serieus bent over koffiebranden, is deze cursus absoluut een aanrader. Sander Veenvliet - Hesselink Koffie26 mei 2023
Erg aangename sfeer. Goeie duidelijke uitleg. En zeer interessant. Paul Van der Hulst - Nederlandse overheid25 mei 2023
Tijdens mijn werk word ik geconfronteerd met allerlei operationele uitdagingen daar waar het gaat om koffiebranden, smaak e.d.. De training Roasting Intermediate bestaat voor 80% uit een hands-on training en geeft een uitstekend inzicht in de techniek van koffiebranden en de manieren waarop je koffie kunt beïnvloeden. Met mijn 40 jarige ervaring in de koffie heb ik nieuwe inzichten gekregen in de wondere wereld die koffie heet. Een aanrader Michel Borsboom - Simon Levelt koffie branderij en Theehande19 december 2022
Jeroen Brus - RondjeKoffie1 maart 2022
Fijne trainer en de school is van alle gemakken voorzien! Edwin de Leeuw - Leaves & Beans20 juli 2021
Paul heeft veel kennis en weet dat op een leuke en ontspannen manier over te brengen. De lokatie is goed en makkelijk bereikbaar, ruim ingericht en opgesteld. De Covidmaatregelen, worden goed in acht genomen. Lunch is prima. Het is altijd fijn om bij ITC je opleidingen te volgen. Mario Frederickx11 april 2021
De intermediate roasting training is een echte 'hands on' training, waarbij voldoende tijd genomen wordt om alle brandingen en de resultaten ervan te kunnen beoordelen. Zeker een aanrader voor diegenen die willen overschakelen van een home-roaster opstelling naar een commercieel platform. Murat Han9 december 2020
Rudolf Gosse Westra - Amelander Koffiehuys en Branderij29 november 2020
# heel fijne trainingsdagen gehad , duidelijke uitleg en overal wordt de tijd voor genomen. Ahmed7 juli 2020
Paul Tinhout was mijn trainer. Hij is zeer kundig en hij geeft veel ruimte aan de cursist om zelf te ontdekken en ideeën te vormen. Mijn eigen leercurve heeft hij met die aanpak kunnen versnellen. Het belangrijkste wat ik daarbij heb kunnen meenemen is een heldere strategie hoe ik onze koffiebranderij verder kan ontwikkelen van de inkoop tot en met de uiteindelijke brandprofielen. Reactie van ITC Academy Fijn om te horen! Bedankt voor de positieve feedback. Bekijk alle beoordelingen. |