Laden Evenementen

SCA Roasting Foundation

Algemeen
Zoek je een training om je reis in de prachtige wereld van het koffiebranden te beginnen? Of ben je Barista en wil je een goede gesprekspartner voor je koffiebrander of -leverancier zijn? Dan is de SCA Roasting Foundation training van ITC Academy perfect voor jou! Na het met goed gevolg afleggen van de training kun je het SCA Certificaat Roasting Foundation aanvragen.

We laten je kennismaken met het proces van koffiebranden. Je staat zelf aan de brander en krijgt inzicht in alle elementen van het vak. We werken tijdens deze training met kleine groepen van maximaal 4 deelnemers.

Duur
Eén lesdag van 7 uur inclusief examen. De training start om 10.00 uur, we sluiten om 17.00 uur af.
Vooropleiding
Voor deze training heb je in principe geen vooropleiding nodig. Wanneer je nog erg weinig kennis over koffie hebt, kunnen we de training SCA Coffee Introduction aanraden.
Kosten
 • Training: € 327,00 excl. btw (€ 395,67 incl. btw) (inclusief reader en lunch)
 • SCA Certificaat: € 60,00 excl. btw (€ 72,60 incl. btw)
Leermiddelen
Voor deze training zijn geen leermiddelen nodig. Een werk- of stageplek bij een koffiebrander is natuurlijk wel fantastisch!

Een groot deel van de theorie van deze training kan je thuis al volgen via onze e-learning omgeving. Na het inschrijven voor deze training krijg je toegang tot de volledige e-learning van SCA Roasting Foundation.

Doelgroep
Koffiebranders die wel praktijkervaring hebben maar geen theoretische onderbouwing, koffieverkopers die meer inzicht willen hebben in het product dat ze verkopen, koffie-inkopers, koffiebranders in spe die willen ontdekken of het vak van koffiebranden iets voor hen. Barista’s die een goede gesprekspartner voor hun koffiebrander of -leverancier willen zijn. Particulieren die alles uit hun koffiehobby willen halen. Want of je nu op een 35 kilo of 500 gram brander brandt, het principe blijft hetzelfde!
Toetsing
Aan het einde van de dag evalueren we je kennis en kunde. Heb je de dag met succes doorlopen en wil je ook het SCA certificaat behalen? Dan kan je na afloop van de lesdag thuis online SCA theorie-examen doen. Met de kennis die je tijdens de lesdag opdoet, ben je in staat om het theorie-examen te halen.
Lees onze SCA pagina voor meer informatie.
Specialty Coffee Association (SCA)
De SCA heeft een koffiediploma samengesteld waarvan ITC Academy alle modules aanbiedt. Een Internationaal erkend certificaat voor je kennis en vaardigheden als Barista is natuurlijk een kroon op je werk. Voor meer informatie over het diplomeringssysteem kun je terecht op de SCA website.
Programma
Je leert…

 • welke factoren van belang zijn bij het controleren van temperatuur bij het branden;
 • welke punten van cruciaal belang zijn tijdens het brandproces en hoe je deze herkent;
 • hoe de brandcycles eruit zien, hoe je kunt deze controleren en welke invloed dit heeft op smaak;
 • hoe je kunt sturen op smaak tijdens het brandproces;
 • de informatie over het brandproces vastlegt;
 • hoe je de brander schoonhoudt;
 • wat het belang veiligheid is bij het branden van koffie;
 • wat je moet doen wanneer er brand in je brander woedt;
 • hoe je brand voorkomt en bestrijd.
Vervolgopleiding
Smaakt deze opleiding naar meer? Kijk dan eens naar de volgende vervolgopleidingen:

Beoordeling van deze training door onze cursisten
(9)
Janine Ferwerda - Scharlei, koffie en thee16 september 2020
Valentina Cruz28 augustus 2020
Kamaldjit Singh Dhesi11 augustus 2020
super leuke training.!!!

Op na de volgende training.
Anoniem27 januari 2020
Perry van Gils21 januari 2020
erg prettige en open sfeer. was erg prettig dat de focus op het praktijkdeel ligt. Het samen met de andere deelnemers branden heb ik als zeer prettig ervaren. Veel kennisdeling
Jeroen Hemels21 januari 2020
Bijzonder tevreden over de cursus. Groep niet te groot waardoor veel persoonlijke aandacht. Ervaringen delen met groepsleden levert daarnaast waardevolle meerwaarde van de dag. Begeleiding persoonlijk en kundig. Maximaal rendement in 1 dag met focus op praktijk en practische vragen over techniek en de wereld van koffie. Uitstekend.
Anoniem21 januari 2020
Peter Bouwels - Beans Coffee21 december 2019
Leerzaam.
Veel van opgestoken.
Rick Klinkenberg - BaristaRick12 juli 2019