Laden Evenementen

SCA Introduction to Coffee

Algemeen
Ben je een echte koffieliefhebber en wil je graag meer weten over je favoriete warme drank? De training SCA Coffee Introduction geeft je een brede en theoretische basis met als bonus een internationaal erkend certificaat!

Tijdens deze introductietraining duiken we kort in de geschiedenis van koffie. Leggen we je het verschil uit tussen een Arabica en een Robusta. We laten de verschillende zetmethodes zien én we cuppen een aantal koffies.

Duur
3,5 uur. De training wordt gegeven als avondtraining van 19:00 tot 22:30 of als middagtraining van 15:00 tot 18:30. Kijk bij de geplande datum op welk tijdstip de training gegeven wordt.
Vooropleiding
Geen
Kosten
  • Training: € 97,00 excl. btw (€ 117,37 incl. btw) (inclusief reader)
  • Certificaat: € 60,00 excl. btw (€ 72,60 incl. btw)
Leermiddelen
Geen
Doelgroep
Introductietraining voor mensen die weinig of geen kennis over koffie hebben en voor mensen die willen bepalen op welk gebied van de koffie ze meer kennis op willen doen.
Toetsing
Het SCA Coffee Introduction examen is een (optionele) online toets die je bij de SCA kan doen nadat je de training hebt gevolgd.
Specialty Coffee Association (SCA)
De SCA heeft een koffiediploma samengesteld waarvan ITC Academy alle modules aanbiedt. Een Internationaal erkend certificaat voor je kennis en vaardigheden als Barista is natuurlijk een kroon op je werk. Voor meer informatie over het diplomeringssysteem kun je terecht op de SCA website.
Programma
Deze cursusdag heeft een brede theoretische basis die we afwisselen met praktijk en proeven.

Theorie

Je leert…

  • waar koffie is ontdekt en hoe het in Europa terecht is gekomen;
  • wat Specialty Coffee is;
  • het verschil tussen de Arabica en Robusta koffieboon;
  • hoe de koffiebes wordt bewerkt;
  • de basisbeginselen van het roosteren van koffie;
  • welk effect roosteren heeft op de smaak;
  • wat cupping is;
  • hoe je koffie het beste bewaart;
  • welke zetmethodes er zijn.

Praktijk

Je leert…

  • hoe een espresso, filter- en aeropresskoffie worden gezet;
  • proeven zoals dit in de industrie gebeurt;
  • het onderscheiden van de smaken zuur, bitter, sterk en slap.
Vervolgopleiding
Smaakt deze opleiding naar meer? Kijk dan eens naar de volgende vervolgopleidingen:

Beoordeling van deze training door onze cursisten
(6)
Niels Van Doormalen - Particulier22 januari 2020
Hele leuke en inspirerende training!
Anoniem22 januari 2020
Sebastiaan18 december 2019
Top cursus, als je wat wilt weten over koffie en meer. Zeker aan te raden.
Alles wat je in de theorie krijgt, ook direct uit geprobeerd in de praktijk. Veel koffie drinken.
Trainer met veel kennis, had ruim de tijd om alle vragen te beantwoorden.
Ronald Langenhuizen17 december 2019
Helemaal geweldig, superveel geleerd en een leuke sfeer. Richard Schukkink heeft enorm veel ervaring en dat merk je aan alles. De kleine aantallen deelnemers zorgen voor een zeer persoonlijke benadering en genoeg tijd voor vragen. Bedankt voor deze leerzame en leuke avond! Ronald Langenhuizen
Michiel12 november 2019
Enthousiaste trainer met veel kennis. Veel geleerd!
Reactie van ITC Academy
Bedankt voor deze review Michiel. Fijn om dit te horen!
Anoniem5 november 2019